Foto: Vida Press
Rudens jau ir pilnā plaukumā, un to, kāds, iespējams, būs oktobris, un ar ko jārēķinās šajā laikā, piedāvā uzzināt astroloģe Rita Riekstiņa (tālr. 29126284, e-pasts: rita.riekstina@gmail.com).


AUNS

Foto: PantherMedia/Scanpix

Mierā tevi neliks nedz darba jautājumi, nedz cilvēki, kas veido tavu personīgo dzīvi. Saņemsi daudz uzmanības, atzinības un piedāvājumu. Auna dabai tīri labi der raudzīties tajā, kā pretējā dzimuma ļaudis stājas rindā, tver pēc viena vienīga acu skatiena un meklē iespēju pabūt kopā vēl par mirkli ilgāk. Un oktobris būs kā medus pods izsalkuša lāča ķepām.

Lielo apsolījumu laiks - oktobra vidus. Ņemot vērā retrogrāda Merkura kustību, neiesaku ķerties pie savu solījumu juridiskas apstiprināšanas. Pretējā gadījumā jārēķinās, ka tagad parakstītajos papīros vēlāk nāksies ieviest izmaiņas.

Tas pats attiecas ari uz darījumu sfēru, kas šajā laikā būs ne mazāk aktuāla un dinamiska. Te vairāk nāks gaismā un pēc uzmanības prasīs dažādi juridiski procesi un sadarbības līgumi. Intensīva pirkšanas, pārdošanas un starpniecības tēma. Cilvēki būs, darījumi būs. Tos arī šajā mēnesī var veiksmīgi papildināt kontakti ar ārzemju partneriem.

VĒRSIS


Foto: PantherMedia/Scanpix

Krāsaino lapu un mainīgo laika apstākļu mēnesis būs tieši tāds pats arī Vērša dzīvē. Ziņas no darbavietas - sulīgas. Tavi darbi kļūs redzamāki, sāksi strādāt, atjaunosi darba attiecības, kas pirms laika pārtrauktas.

Atgriešanās un atkārtota šaujampulvera ielāde, tam arī jāgatavojas. Un jāgatavojas vēl jo vairāk tādēļ, ka tava ierašanās un gozēšanās uzmanības saulītē kādam var radīt krietnas zobu sāpes.

Bez uzmanības nepaliks arī partnerattiecību jautājums. Tajā no tevis gaidīs viedokli, uzņēmību un sūru darbošanos. Oktobris darba jautājumos prasīs lielu izturību. Saspringts laiks tiem, kam personīgais bizness un ciešas attiecības ar kredītiestādēm. Jautājumu risināšanai un savas taisnības pierādīšanai veiksmīgs laiks, taču tas prasīs enerģiju un spēcīgas emocijas.

Gribēsies ātrāk, vairāk, tūlīt! Bet viņi teiks - pagaidi un pierādi, ka esi tā cienīgs personāžs.

DVĪŅI


Foto: PantherMedia/Scanpix

Tiem, kuri iepriekšējos mēnešos paspēja savīt ģimenes ligzdiņu un izveidoja siltu un mīlīgu migu drēgnajiem rudens vakariem, pienācis laiks rūpēties par siltumu un mīlestību tajā. Saņemsi un arī dosi daudz uzmanības saviem ģimenes locekļiem un bērniem. Jārēķinās ar to, ka viņi arī prasīs daudz.

Sievietes šajā laikā īpaši jūtīgas. Sailgojušās pēc mīlestības un rūpēm, viegliem un skaistiem brīžiem. Ja sievietei būs skaidra loma savā mājā un viņas sievišķības sajūta tiks papildinātas no vīrieša puses, - mēnesis kā lidojumā. Lidos arī tie, kuri uz brīvām kājām. Tiem katra jauna satikšanās būs kā koķetērijas paraugdemonstrējums.

Jaunām attiecībām labs pamats, ja vien tas Dvīnim ir šobrīd pa ceļam.

Profesionālā dzīve mācīs uz esošajām lietām un procesiem paskatīties plašāk. Būs iespēja savus darbus un zināšanas izpaust ārzemju ļaudīm. Mēneša otra puse nāks ar labām vēstīm darba attiecībās.

Oktobris var nest sev līdzi arī tiesas procesus. Kādam šis mēnesis paies cīņā par savu taisnību. Ja tavā pusē neapgāžami argumenti un laba aizstāvība, droši dodies iekšā cīņā.

VĒZIS


Foto: PantherMedia/Scanpix

Ilgi jau bez uzmanības no pretējā dzimuma puses nevarēsi izturēt. Mazas, toties mērķtiecīgas darbības jāveic savu sapņu virzienā. Vīriešu darbībā būs vērojams dāsnums. Tie šķiedīs savu labo sirdi (un ne jau to vien) pa labi un pa kreisi. Jā, izšķērdīgi, taču savu vēlmi pēc uzmanības izdosies panākt. Cits jautājums, cik tā būs vērtīga un noturīga.

Skraidelēšanu un lēkāšanu ilgi neizturējis Vēzis ķersies klāt darbam, kas arī šomēnes prasīs gana lielu ieguldīšanos. Šomēnes strādāsi pie finansiāli ienesīgiem projektiem. Ja tādi tiek piedāvāti, ir vērts ķerties klāt. Jāstrādā pie līdzšinējo darba attiecību nostiprināšanas.

Radošā enerģija mēneša garumā būs kā iesprūdusi durvju ailē. Idejas un māksliniecisks izpildījums var nedaudz bremzēt un kavēt vēlamo notikumu attīstības scenāriju. Ar cieši sakostiem zobiem jāturpina darīt un nevajag ļauties apātijai. Tā nāks un ies, bet tavi darbi paliks.

Pie jaunām idejām un plānu īstenošanas pamatīgi jāpiestrādā. Viss ir iespējams, tikai neiespējamais prasa nedaudz vairāk laika.

LAUVA

Foto: AFP/Scanpix

Lauva grozīsies līdzi rudens lapu dejai - būs aktīvs radošs un rosīgs. Oktobris būs kā ziņnesis. Daudz jauna uzzināsi un visur savu zināt gribošo ausi saspicēsi. Cilvēkos, kas tavu ceļu šķērsos, būs vērtīgas zināšanas arī priekš tevis. Atveries sarunām. Saņemsi ziņas no pagātnes.

Satiksi cilvēkus, kas krietnu brīdi nav redzēti, vēlreiz jārisina tās pašas problēmas, kas bija jārisina labu laiku atpakaļ. Nāksies pieņemt kādu gaužam nepopulāru lēmumu, taču tas ar labu atskaņu ies nākotnē.

Ikdienas pienākumu kalnu papildinās darbi, kas nav pabeigti jau agrāk, beidzot padarīsi to, ko atliki uz pēdējo mirkli. Ar augsti paceltu galvu jāiet un jārunā par savām idejām, taču bravūrai un iedomībai te vietas nebūs.

Darbavietā iespējami konflikti, vadības vai pienākumu maiņa. To var tieši ietekmēt Lauvas enerģija. Rīkojies apdomīgi, seko savu darbu pēdām.

JAUNAVA

Foto: PantherMedia/Scanpix

Jaunava oktobrī smelsies zemes enerģiju. Darīs vairāk praktiskus darbus un ar augstu pievienotās vērtības koeficientu. Ja neredzēsi jēgu, klāt neķersies.

Finanses prasmīgi atradīs ceļu pie tevis un tu pie tām.

Var parādīties svaigas iespējas piepelnīties vai uzsākt kādu projektu, kas vēlāk papildinās krājumu lādīti. Svarīgi, lai veiktās darbības būtu ar skatu nākotnē.

Ja līdz šim rušinājies pa darba devēja radītu darba lauku, iespējams, ka pienācis laiks ķerties klāt kaut kam savam. Izmēram nav nozīmes, svarīgi, ka tiešais labuma guvējs ir tavu roku un acu pāris.

Samazināsi cilvēku skaitu sev apkārt, rūpīgi izvēlēsies, ar ko ielaisties garākās sarunās, ar ko nerunāt vispār. Cilvēki, kurus šajā laikā iepazīsi, var būt noderīgi nākotnē. Profesionāls un gudrs raksturs. Tādi noderēs vēl jo vairāk tādēļ, ka Jaunavas šajā mēnesī vēl slīdēs pa straumi, meklējot savu vietiņu, domājot un vērojot, kas pasaulē notiek, kurš pamats stabilākais.

Ja saliek kopā cilvēkus, finansiālu pamatu un mērķi, kopā sanāk diezgan simpātisks posms Jaunavas dzīvē. Oktobra vidū tas brīdis, kad jāpieņem lēmumi un jārīkojas skaistas nākotnes vārdā.

Jaunavai būs jaudīgas enerģijas rezerves un liela pacietība. Tas lieti noderēs privātajā dzīvē, kur saskaņa ar partneri būs zem nosaukuma "skaidrības nekādas". Partneri kā pūkaini mākoņi lēnām slīdēs pa tavu dzīvi, kamēr tev - jārīkojas!

SVARI

Foto: AP/Scanpix

Sapriecājušies par saviem svētkiem, dāvanām un līksmībām, Svariem ienāks prātā neliela pārākuma sajūta. Tā vien šķitīs, ka uz vienu brīdi pasaulē nav nekā cita svarīgāka, kā jūsu labsajūta uz sakāmais.

Zinot to, cik Svari jūtīgi, jāļauj izteikties, jo tas ne tikai darīs priecīgus vairākus Svaru zīmē dzimušos, bet arī veicinās viņu mentālo attīstību. Un proti - oktobris ir tas mēnesis, kad parādīsies vēlme (un vajadzība) papildināt savu zināšanu krātuvi, turpināt iesāktas mācības, komunicēt ar klientiem, partneriem un radiniekiem.

Ja par kaut ko būsi pārliecināts, spēsi darīt vairākas lietas vienlaicīgi.

Darba un mācību jautājumi var izvest arī ārā no valsts. Ja ārpus dzimtenes dzīvo kāds radinieks vai tuvs cilvēks, jādodas viņu apciemot vai jāuzņem ciemos pie sevis.

Profesionāla joma prasīs tiešu un pārliecinātu Svaru izpausmi, uz mirkli jāatmet svārstīšanās un šaubīšanās un jāliek stabila kāja jau puspavērtās durvīs.

Gada noslēgumā atgriezīsies sajūta un pārliecība, ka vislabāk ir mājās. Tur arī iesaku uzturēties un dāvāt savu mīlestību cilvēkiem, kas tajās mīt.

SKORPIONS

Foto: PantherMedia/Scanpix

Rāms un mierīgs sākums. Kā caur aizvērtu logu raudzīsies krāsainu lapu virpulī un priecāsies par to, cik skaista dzīve izskatās no malas. Iesaku baudīt vientulību vai labākajā gadījumā divvientulību. Ieskatīsies acīs kādam cilvēkam, kurš tavā dzīvē bijis krietnu laiku, taču nepacēlis acis pret tevi vai tu pret viņu.

Nozīmīgs mirklis savu vēlmju apzināšanai un savu darbību analīzei. Ir jāmēģina izprast sevi un no jauna jāgatavo spēki aktīva iznācienam un jāuzņem apgriezieni sevi realizācijai gada pēdējos mēnešos, tādēļ jau tagad jāsāk krāt savi spēki, jānobriest gan emocionāli gan fiziski.

Par sevi var likt manīt arī veselība, pievērsies tai savlaicīgi, apmeklē speciālistu, pievērsies veselīgākam dzīvesveidam.

Jutīsies nedaudz nomākts, nevēlēsies aktīvi rīkoties. Un tam ir jāļaujas. Nemēģini skriet ar galvu sienā, ielauzties durvīs, kuras no otras puses ir aizmūrētas. Ļaujies mieram. Šis laiks ir jāvelta tikai sev un vēl vienīgi mīlestībai.

Oktobra noslēgumā tavā midzenī iespīdēs saules gaisma, loga atspulgā paskatīsies pats uz sevi. Un te nu tas ir - pēdējais mirklis, kad pievērsties sportam, uzsākt jaunu diētu, ķerties klāt pie tām apņemšanām, kas kādu mirkli atpakaļ tika pieņemtas un netika īstenotas.

STRĒLNIEKS


Foto: PantherMedia/Scanpix

Skriesi līdz ar krāsainajām rudens lapām, demonstrēsi savu varēšanu un spožumu. Uz taviem darbiem skatīsies daudzi, un vēl vairākiem tos labprāt izrādīsi.

Vērtīgs laiks, lai prezentētu savas idejas, veikumus un plānus. Tajā, kas būs iesākts ar sirdi un dvēseli, ieguldīsi, to, kur patiesas emocijas iekšā, un to manīs kā vērtīgu jau pa gabalu. Uz to ir jātiecas, par to ir jāstrādā.

Personības attīstība caur profesionālo izaugsmi lielā mērā būs atkarīga no cilvēkiem, kas tevi atbalsta morāli un arī finansiāli. Jāpārskata līguma un kopā darīšanas nosacījumi, jāiedziļinās finansēs. Viss nekad nevar iet tik labi, lai neietu vēl labāk! Jāpieskata.

Aktīvi rosīsies sabiedrībā. Tiksies ar cilvēkiem, meklēsi pēc līdzīgi domājošiem ar vienu acs kaktiņu lūkosies nākotnē. Svarīgi likt to visu kopā un meklēt pēc viena, taču īstā cilvēka. Mēneša aktuālā tēma - cilvēki. Būs jāatgriežas pagātnē, jārisina nepabeigti sarunu temati, kādam cilvēkam no tavas dzīves būs jāaiziet. Ja nav tai kazai piena, tad nav, un nevajag ar varu nevienu turēt.

Jūtama spriedzīte arī intīmi personīgajā dzīvē. Gaidīsi iniciatīvu, mīlestību, atbalstu un sapratni no otra cilvēka, kamēr uz savu sniegumu nemaz aci vērt nevēlēsies. Silti iesaku nespēlēties ar cilvēkiem un viņu nodomiem, jo oktobra vidū pieņemtie lēmumi attiecībā uz taviem cilvēkiem šajā dzīvē atsauksies vēl tālu nākotnē.

MEŽĀZIS


Foto: PantherMedia/Scanpix

Visa lielā dzīve notiks ārā, Mežāža uzmanība būs pievērsta notikumiem lielajā pasaulē, mazāk būsi mājās. Nav tā, ka šīm lietām vienai ar otru nav nekādas saistības, pavisam drīz sajutīsi, ka ir, un arī - kādas tās ir.

Bet tikmēr pievērsīsies profesionālās izaugsmes tēmai, atbildības vezumam un kartībai sabiedriskajā sektorā. Nebūs viegli sākt jaunu darbu, ja kāds no vecajiem maisās pa kājām, un tā šomēnes būs. Negaidi mirkli, kad vairs nevar pakustēties, bet izdari savlaicīgi. Tikai tad, kad visām mazajām astēm no pagātnes ir atzīme "izdarīts", tikai tad varēsi spert nākamo soli.

Sabiedriskie procesi liks piedomāt arī pie savas uzvedības, ģērbšanās stila, runas veida. Pievērsīsies etiķetei, diplomātijas mācībai un uz katra otrā soļa baudīsi iespēju to likt lietā.

Sievietēm viennozīmīgi jāliek lietā sava sievišķība, elegance un mazās viltības arī sarunās ar nopietniem un sūriem vīriem. Pilnmēness fonā 8. oktobrī savas vēlmes skaļā balsī izteiks ģimenes locekļi. Jāiziet uz vienošanās takas ar mierīgu un līdzsvarotu balsi. Pretējā gadījumā notikumu pavērsieni var būt gana raibi.

ŪDENSVĪRS


Foto: PantherMedia/Scanpix

Kādam no mājiniekiem noteikti būs interesanti zināt, pa kādiem ceļiem klaiņo Ūdensvīrs. Taču... vai viņa ceļi ir izdibināmi? Saticis interesantus cilvēkus, nomierinājis hormonu izvirdumus, viņš baudīs pasaules mieru. Vienā zemē vai citā - par to nebūs nekādas skaidrības arī pašam.

Tie, kas noskaņoti uz nedaudz nopietnākiem notikumiem savā dzīvē, raudzīs pēc iespējas ķerties pie mācībām augstskolās vai citā institūcijā, kas gatava sniegt tādas zināšanas, kādu šodien trūkst. Mazu riņķi pa izklaides jomu izmetis, atkal atgriezīsies aktīvajā darbībā.

Oktobra otrajā pusē nesanāks izvairīties no nozīmīgiem lēmumiem un darbiem ar augstu atbildības sajūtu par nākotni. Kā lemsi, tā būs. Pilnīgi noteikti - vārdi un darbi skanēs nākotnē, jo mēness mezglu klātbūtne lēmumu pieņemšanas procesam piešķir augstāko kvalitātes zīmi.

Oktobra beigās Ūdensvīra dzīvē atgriezīs jautājumus, kuri uz nenoteiktu laiku tika atlikti. Ne visiem tā gribas, taču to laiks pienāks un jārisina ir. Aktualizēsies juridiski un tiesu procesi, kuriem tev ir labvēlīgs laiks, tikai jāiet un jādara.

ZIVIS

Foto: AFP/Scanpix

Sagatavo lielo grozu, kurā kraut iepriekš paveiktā darba vērtējumus. Tie būs sulīgi, taču ne vienmēr saldi. Pārsteigumi šajā ziņā var nākt gan no kolēģiem, gan pavisam tuva cilvēka. Jebkurš pārbaudījums tuvina attiecības pilnībai, tā tas būs arī šajā reizē.

Oktobris prasīs vairāk modrības un pacietības, lai gan iekšējās rezerves vārīsies un prasīsies uz āru. Pateicoties Svaru zīmes jūtamajam īpatsvaram šajā periodā, prāta būs diezgan, lai nemestu akmeņus pirmā runātāja dārziņā, bet ieklausītos un pavērtētu.

Saules gaismā var izcelties noslēpums, kura atskaņas pabojās noskaņojumu ne tikai tev. Emocionālas nesaskaņas skries cauri oktobra sākumam, kādu brīdi piezagsies nomākts garastāvoklis.

Miera nebūs, īpaši, ja neko tā labā nedarīsi. Personīgās dzīves kadri nemainīsies strauji, taču tajos jaušama pilnasinīga seksuālā enerģija un izpildīšanās spars. Enerģijas jaudīgas, vīriešiem vējš galvā, tiem šķitīs, ka nevienu nedrīkst atstāt neapņurcītu.

Sievietes būs pretimnākošas, taču lūkos pēc sava labuma visā notiekošajā. It kā saudzīgi, ar smaidu un draudzīgi, taču neiesaistīsies darīšanās, kamēr nebūs pilnībā skaidrs "kas man no tā tiks?".

Satvertās enerģijas molekulas pie tavas miesas turēsies krietnu brīdi, tādēļ nevajag nemaz nopelt to vērtējošos sieviešu skatu. Nevajag savā dzīvē ielaist neko tādu, kas tajā nav derīgs un vērtīgs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!