Sešas vietas, kur brīvdienās aizbraukt ar vilcienu

Vilciens jau izsenis bijis viens no ērtākajiem un izdevīgākajiem transportlīdzekļiem, ar kuru savā iecerētajā galamērķī iespējams nokļūt ātri un vienkārši, izvairoties no nogurdinošajiem satiksmes sastrēgumiem un nesteidzīgi vērojot skaistās ainavas, kas paveras aiz loga. Aicinām tevi jau šajās brīvdienās izbaudīt priekšrocības, ko sniedz ceļošana ar vilcienu, un apmeklēt dažādus interesantus galamērķus visā Latvijā.
Sešas vietas, kur brīvdienās aizbraukt ar vilcienu
1
Salaspils. Salaspils ir vissenākā apdzīvotā vieta Latvijas teritorijā, līdz kurai, braucot no galvaspilsētas ar vilcienu, var nokļūt aptuveni 20 minūšu laikā. Viens no ievērojamākajiem apskates objektiem pilsētā noteikti būs Nacionālais botāniskais dārzs, kurā iespējams apskatīt lielāko augu kolekciju Baltijā un vienu no lielākajiem dendrārijiem Ziemeļaustrumeiropā. Lieliska vieta, kur papildināt savas zināšanas par pasaules bagāto augu valsti, nodoties pastaigām kopā ar visu ģimeni un uzņemt skaistas fotogrāfijas! Turpceļā vai atpakaļceļā aplikācijā "Dzelzceļa spēle. Toreiz un tagad" iemūžini arī Salaspils staciju, kas ir viens no spēles 155 vēsturiskajiem dzelzceļa objektiem.
Kristīne Ozoliņa
Sešas vietas, kur brīvdienās aizbraukt ar vilcienu
2
Sigulda. Ainaviski krāšņā un vēstures mantojuma bagātā Vidzemes pilsēta Sigulda saviem apmeklētājiem piedāvā plašu jo plašu aktivitāšu klāstu. Sākot no teikām apvītās Turaidas pils un dažnedažādām senām alām, beidzot ar brīvdabas atrakciju parkiem un Dzintara muzeja apmeklējumu. Šajā pilsētā sev tīkamu nodarbi atradīs kā gados jaunākie, tā vecākie Siguldas viesi. Turklāt brauciens no galvaspilsētās līdz Siguldai vilcienā aizņems vien nedaudz vairāk nekā stundu. P.S. Apmeklējot pilsētu, ar aplikāciju "Dzelzceļa spēle. Toreiz un tagad" iemūžini arī skaisto Siguldas staciju!
Ansis Klintsons


Sešas vietas, kur brīvdienās aizbraukt ar vilcienu
3
Cēsis. Ja pēc Siguldas apmeklējuma enerģijas ir gana, lai savu ceļojumu turpinātu, laiks sēsties vilcienā un doties uz Cēsīm, kas atrodas vien īsa - pusstundas brauciena attālumā. Pilsēta, kas nereti dēvēta par pērli Vidzemes kronī, sirdi īpaši ielīksmos tiem, kuriem tuva vēsture, – aptuveni pirms 800 gadiem celtā Cēsu viduslaiku pils un tās gleznainais parks, Rožu laukums senajā Vecpilsētā – atliek vien izvēlēties sev tīkamāko apskates objektu. Arī šajā pilsētā atrodas vēsturisks dzelzceļa objekts, ko iemūžināt aplikācijā "Dzelzceļa spēle. Toreiz un tagad", – Cēsu dzelzceļa stacija!
Pavel Terentyev


Sešas vietas, kur brīvdienās aizbraukt ar vilcienu
4
Ķemeri. Ja brīvdienās tā vien gribas aizbēgt no pilsētas burzmas un izbaudīt neskartas dabas burvību, tad tam lieliski piemērota vieta būs Ķemeru nacionālais parks, kur izstaigāt dažādas dabas takas, vērojot putnus un citus dzīvniekus. Šeit iespējams nokļūt, no Rīgas ar vilcienu braucot līdz Ķemeru stacijai, bet pēc tam mērojot aptuveni 20 minūtes ilgu ceļu ar kājām. Arī Ķemeru stacija ir vēl viens vēsturisks dzelzceļa punkts, kurā iespējams izveidot unikālu fotokolāžu.
Pavel Terentyev


Sešas vietas, kur brīvdienās aizbraukt ar vilcienu
5
Jelgava. Jelgava ir ceturtā lielākā pilsēta Latvijā un viens no vēsturiski nozīmīgākajiem dzelzceļa mezgliem. Pilsēta, kas no galvaspilsētas Rīgas atrodas vien 50 minūšu brauciena attālumā ar vilcienu, sevī slēpj daudz pērļu – te iespējams aplūkot gan baroka stilā būvēto Jelgavas pili, kurā izveidotas arī Kurzemes hercogu kapenes, gan staltās un majestātiskās baznīcas, kas daiļo pilsētas panorāmu. Un, protams, Jelgavā netrūkst arī zaļu un koptu parku un vēsturisku dzelzceļa objektu, piemēram, Jelgavas stacijas ēkas un Pārbrauktuves dežuranta posteņa.
Valdis Ilguns


Sešas vietas, kur brīvdienās aizbraukt ar vilcienu
6
Krustpils. Šajā vietā atrodams nozīmīgs valsts arhitektūras piemineklis – Krustpils pils, kuras telpās atrodas Jēkabpils vēstures muzejs. Dodoties no Krustpils dzelzceļa stacijas (arī viens no "Dzelzceļa spēle. Toreiz un tagad" punktiem), ceļā līdz pilij būs jāpavada vien 15 minūtes. Pili ir iespējams apskatīt arī gida vadībā, kas tās izzināšanas procesu padarīs vēl aizraujošāku.
Pavel Terentyev

Vairāk informācijas par aplikāciju "Dzelzceļa spēle. Toreiz un tagad" un īpašajiem spēles piedāvājumiem meklē www.dzelzcelam155.lv

Izzini Kurzemi: visbiežāk apmeklētie dzelzceļa objekti Izzini Kurzemi: visbiežāk apmeklētie dzelzceļa objekti   (4)
Dzelzceļa attīstība Latvijā pagājušā gadsimta sākumā Dzelzceļa attīstība Latvijā pagājušā gadsimta sākumā   (3)
Māras Upmanes-Holšteines dzelzceļa pieturu atmiņu punkti Māras Upmanes-Holšteines dzelzceļa pieturu atmiņu punkti  
Iepazīstot dzelzceļa vēsturi, Cēsu ģimene divās nedēļās pieveic 5000 km apkārt Latvijai Iepazīstot dzelzceļa vēsturi, Cēsu ģimene divās nedēļās pieveic 5000 km apkārt Latvijai   (2)
Pievienojies sekotājiem, lai nepalaistu garām visu interesanto, trendīgo un drosmīgo.
Es jau esmu lietas kursā, paldies par atgādinājumu.