Spēlētāju iecienītākie dzelzceļa pieturas punkti Vidzemē

Vidzeme piedāvā plašas aktivitāšu iespējas dažādām gaumēm - dabas cienītājus priecēs zaļie meži, Gaujas senleja un baltās Jūrmalas smiltis, bet vēstures valdzinātie noteikti novērtēs iespēju doties Turaidas muzeja izpētē un ekskursijā pa dižās Cēsu viduslaiku pils kompleksu. Vidzemē iespējams apmeklēt vēl daudz citu interesantu vietu, kā arī tajā atrodas vairāki vēsturiski dzelzceļa pieturas punkti, kurus steiguši iemūžināt arī aplikācijas "Dzelzceļa spēle. Toreiz un tagad" lietotāji. Skaties tālāk un uzzini, kuri ir spēlētāju iecienītākie dzelzceļa objekti Vidzemē, un apmeklē tos arī tu!
Spēlētāju iecienītākie dzelzceļa pieturas punkti Vidzemē
1
Siguldas stacija. Zēgevoldes stacija ierīkota šeit līdz ar Rīgas - Pleskavas dzelzceļa līnijas izbūvi 1889. gadā. 1926. gadā pēc arhitekta, profesora Pētera Federa projekta Siguldā izbūvēta Latvijas lepnākā stacijas ēka, kurai – tāpat kā Pirmajā pasaules karā sākotnējai stacijas ēkai – Otrā pasaules kara gados bija lemts iet bojā. Tagadējā stacijas ēka uzbūvēta 1950. gadā un renovēta 2013. gadā.
Ansis Klintsons
Spēlētāju iecienītākie dzelzceļa pieturas punkti Vidzemē
2
Skrīveru stacija. Rīgas – Daugavpils dzelzceļa Remershofas stacija atklāta 1861. gadā. Pirmā pasaules kara gados stacija faktiski tika noslaucīta no zemes virsas. 1923. gadā pēc arhitekta Jāņa Neija projekta te tika izbūvēta jauna – Skrīveru stacijas ēka, bet pārējā, kādreiz tik plašā dzelzceļa saimniecība tika atjaunota daļēji. Otrā pasaules kara gados stacija atkal smagi cieta, un 1951. gadā uzbūvēta cita stacijas ēka.
Laima Magure


Spēlētāju iecienītākie dzelzceļa pieturas punkti Vidzemē
3
Ogres tilts. Pirmais, 100 metrus garais tilts pār Ogres upi izbūvēts 1861. gadā. Drīz vien to nācies pārbūvēt intensīvās vilcienu kustības dēļ. Ogres tiltu nav saudzējuši arī abi pasaules kari, un pašlaik eksistējošais tilts pār Ogres upi maz atgādina savus priekšgājējus, kaut gan atrodas turpat, kur pirmais atradās pirms 155 gadiem.
Gundars Krakops


Spēlētāju iecienītākie dzelzceļa pieturas punkti Vidzemē
4
Cēsu stacija. Vendenes stacija izbūvēta 1889. gadā. Kopš 1919. gada tās nosaukums ir tāds pats kāds Cēsu pilsētai. 1944. gadā nopostītās koka stacijas ēkas vietā 1946. gadā uzbūvēta jauna celtne. Tā renovēta 2015. gadā, kļūstot par daudzfunkcionālu pasažieru pārvadājumu centru.
Kristina Tamuža


Spēlētāju iecienītākie dzelzceļa pieturas punkti Vidzemē
5
Gulbenes stacija. Pirmā pasaules kara gados līdz ar platsliežu dzelzceļa ievilkšanu no Ieriķiem un Sitas, Vecgulbene kļuva par ievērojamu dzelzceļa mezglu. Tad arī izbūvēta platsliežu dzelzceļa koka konstrukcijas pagaidu stacijas ēka. 1926. gadā pēc arhitekta Pētera Federa projekta te izbūvēta apjomīga platsliežu dzelzceļa pasažieru stacijas ēka, kurā izvietoti arī Gulbenes iecirkņa (nodaļas) dienesti. 1928. gadā stacija nodēvēta par Gulbeni. 1938. gadā šaursliežu dzelzceļš pievilkts pie platsliežu stacijas ēkas. Otrā pasaules kara gados staciju nopostīja, tomēr dažu gadu laikā tika ne vien savesti kārtībā sliežu ceļi, bet arī atjaunota stacijas ēka.
Ansis Klintsons
Māras Upmanes-Holšteines dzelzceļa pieturu atmiņu punkti Māras Upmanes-Holšteines dzelzceļa pieturu atmiņu punkti  
Anša Klintsona 'Jūrmalas izbrauciens. Maršruts no Rīgas uz Bulduriem Anša Klintsona 'Jūrmalas izbrauciens. Maršruts no Rīgas uz Bulduriem   (2)
Dzelzceļa vēsturei pa pēdām. Dāma ar vesti jeb Rozīņu kontrabanda Dzelzceļa vēsturei pa pēdām. Dāma ar vesti jeb Rozīņu kontrabanda   (2)
Spēles 'Dzelzceļa spēle. Toreiz un tagad pieturas punkti Daugavpilī Spēles 'Dzelzceļa spēle. Toreiz un tagad pieturas punkti Daugavpilī   (1)
Pievienojies sekotājiem, lai nepalaistu garām visu interesanto, trendīgo un drosmīgo.
Es jau esmu lietas kursā, paldies par atgādinājumu.