Nācijas seksa guru: cilvēki, kuri latviešiem mācījuši mīlēties

,
Spriežot pēc deputātu retorikas, latviešu nācija vairojas negribīgi, taču laiku pa laikam uzrodas kāds, kurš mūsējos puritāņus grib nedaudz uzmundrināt. Šos cilvēkus parasti sauc par seksa ekspertiem vai seksa guru, un pie tādiem pieskaitāmi gan absurdi kuriozi kā kniebiens.lv un zeltene.lv, gan dažas jaunas televīzijas zvaigznes.
Nācijas seksa guru: cilvēki, kuri latviešiem mācījuši mīlēties
1
Strauju popularitāti pēdējā laikā guvis bijušais cietumnieks un televīzijas šova ‘TV zvaigzne’ dalībnieks ar piemērotu uzvārdu Edgars Gailītis, kurš publiskajā telpā gan figurē ar iesauku Toretto. Viņš sevi ir pasludinājis par seksa guru, visiem stāsta, kā jāmēra dzimumloceklis un kas jādara anālā seksa laikā, kā arī nāciju izglīto savā blogā ‘nimfomans’.
DELFI
Nācijas seksa guru: cilvēki, kuri latviešiem mācījuši mīlēties
2
Savulaik par Latvijas seksa eksperti bija pieteikusies kārtējā dziedātāja no kārtējā talantu šova – Liene Brikouska, kura vairākus gadus tiek dēvēta par Seksīgo Lee. Viņai pat bija sava sleja prestižajā žurnālā ‘Privātā Dzīve’, bet ne mazāk respektablā portāla ‘Mixnews’ blogā Liene mācīja dažādas noderīgas gudrības, piemēram, kā grūtniecības laikā trenēt vagīnu.
Privātais arhīvs


Nācijas seksa guru: cilvēki, kuri latviešiem mācījuši mīlēties
3
Lektore, pedagoģe, publiciste, vēsturniece un seksa eksperte Rita Lasmane nekad nav kautrējusies skaļi atgādināt, ka arī pie mums ir sekss. Viņa mūs mācījusi gan no žurnālu lappusēm, gan televīzijas ekrāna, un savulaik, iespējams, bija vienīgā, kas atsaucās uz vārdu „seksa eksperte”. Lasmane nekad nav pārstājusi izglītot mūsu puritānisko nāciju, un šobrīd par viņas aktivitātēm var lasīt blogā ‘ritalasmane’.
AFI


Astra Mille
4
Viena no pirmajām, kas jau deviņdesmitajos gados Latvijā uzdrīkstējās runāt par kutelīgām tēmām, bija savulaik ļoti populārā žurnāliste Astra Mille. Pēc nopietnām slimībām Mille gan nonāca nelaimē – sieviete, kura popularitātē savulaik apsteigusi pat maestro Raimondu Paulu, pēc pārciestām slimībām ir nonākusi trūkumā un var palikt bez pajumtes.
AFI


Nācijas seksa guru: cilvēki, kuri latviešiem mācījuši mīlēties
5
Tāpat kā viena no latviešu intīmās dzīves celmlauzēm minama Elita Marga ar raidījumu ‘Skabarga’ un, protams, slavenā daktere Anita Plūme (attēlā). Viņu ieguldījums latviešu nācijas izglītošanā ir nenovērtējams, un, piemēram, 1990. gadā Plūme tautiešiem ierādīja, kā pareizi jāuzvelk prezervatīvs. (Par to sīkāk var lasīt šeit.)
LETA


Nācijas seksa guru: cilvēki, kuri latviešiem mācījuši mīlēties
6
Vēl kāda īpatnēja seksa eksperte mūsu tautai ir Ieva Lejiņa, plašāk pazīstama kā Ieva Adamss. Savulaik viņa strādājusi par striptīza dejotāju, bet vēlāk, pateicoties ļoti dziļajam dekoltē, nonākusi ‘Radio PIK’ un kopš tiek laikiem tiek dēvēta par „radiogeišu”. Ieva nekad nav slēpusi arī savu netradicionālo seksuālo orientāciju, laiku pa laikam publiski atkailinās un nekad nepārstāj izglītot nāciju.
AFI


Dāvids, modes mākslinieks Dāvids
7
Pirms vairākiem gadiem teju populārākais raidījums Latvijā bija TV5 demonstrētais ‘Dāvidšovs’, ko vadīja Romāns Andrejevs, plašāk pazīstams kā Dāvids. Šova auditorija Latvijas skatītāju vidū vienā brīdī bija lielāka nekā ‘Ainas šovam’ un ‘Logiem’, taču lielo potenciālu, kas tajā tumsonīgajā laikā šovam patiešām varēja būt, Dāvids lielākoties izniekoja, izsmejot savus varoņus.
F64


Nācijas seksa guru: cilvēki, kuri latviešiem mācījuši mīlēties
8
Dāvida šova tradīciju turpinātājs ir fotogrāfs Aleksandrs Sokolovs, kurš kanālā TV6 šogad vadīja raidījumu ‘Sokolovs par seksu’. Fotogrāfs sāka ļoti braši – jau pirmajā raidījumā ķērās klāt tādai tēmai kā sekss grūtniecības laikā, drīz vien pārgāja uz anālo seksu un mātes piena dzeršanu. Pēc 13 sērijām šovs ir beidzies, bet iespējams, ka ir gaidāms turpinājums.
Publicitātes foto


Nācijas seksa guru: cilvēki, kuri latviešiem mācījuši mīlēties
9
Vēl pieminēšanas vērts ir Miks Ozoliņš – starptautiski atzīts kinorežisors, kurš savulaik laupīja nevainību pašai Ellai un, pēc paša vārdiem, pārgulējis ar vairāk nekā 100 sievietēm, lielākoties melnādainajām. Ņemot vērā savu milzīgo pieredzi, Ozoliņš sevi pasludināja par seksa guru un izsludināja semināru, kurā solīja apmācīt Latvijas vīriešus, lai arī viņi ar milzīgu pārliecību varētu tikt pie bezgalīgiem vienas nakts sakariem. Latviešiem tas nebija vajadzīgs.
DELFI
Selfijs kļuvis par brelfiju: foto ar sievietēm, kas baro ar krūti Selfijs kļuvis par brelfiju: foto ar sievietēm, kas baro ar krūti   (3)
Geju skaits Latvijā strauji palielinās – nu jau vairāk par desmit Geju skaits Latvijā strauji palielinās – nu jau vairāk par desmit   (18)
Arī rāpuļiem vajadzīgs maigums: stāsti par to, kā pārojas čūskas Arī rāpuļiem vajadzīgs maigums: stāsti par to, kā pārojas čūskas   (1)
Desmit latviešu 'misenes', kuras iekarojušas mūžīgu slavu Desmit latviešu 'misenes', kuras iekarojušas mūžīgu slavu   (26)
Kā top daudzu vīriešu iekāres objekts – silikona sievietes Kā top daudzu vīriešu iekāres objekts – silikona sievietes   (4)
Grābjošas rokas no visiem stūriem: cik grūti būt sievietei Grābjošas rokas no visiem stūriem: cik grūti būt sievietei   (3)
Sibīrijā meitenes sauļojas ielas malā un plunčājas dubļu peļķē Sibīrijā meitenes sauļojas ielas malā un plunčājas dubļu peļķē   (5)
Simona Halepa - iedvesmojošākais stāsts par krūšu samazināšanu Simona Halepa - iedvesmojošākais stāsts par krūšu samazināšanu   (2)
Pievienojies sekotājiem, lai nepalaistu garām visu interesanto, trendīgo un drosmīgo.
Es jau esmu lietas kursā, paldies par atgādinājumu.