Septiņi pasaules bīstamākie un nāvējošākie kulti

, ,
ASV baltādaino rasistu organizācijas 'Kukluksklans' pārstāvji paziņojuši, ka, ejot līdzi laikam, viņi ir izlēmuši organizācijā pieņemt arī melnādainos un musulmaņus. Kaut arī 'KKK' ir zaudējis savu agrāko spēku, tas aizvien eksistē un ierindojas starp pasaules bīstamākajiem klaniem. Skats.lv izlēma atskatīties uz pasaules asiņainākajām organizācijām, kas ir vervējušas tautu vienota mērķa vārdā.
Septiņi pasaules bīstamākie un nāvējošākie kulti
1
‘KKK’ ir ultralabēja slepena organizācija, kas radās uzreiz pēc ASV Pilsoņu kara beigām 1865. gadā. Kustība pauda nacionālistiskus, rasistiskus un vēlāk arī antikomunistiskus uzskatus, rīkojot melnādaino aktīvistu un aizstāvju linča tiesas. Ziedu laikos klans pulcēja sešus miljonus biedrus. Tiesa, tagad tā vara ir mērāma aptuveni ar pieciem līdz astoņiem tūkstošiem.
Reuters/Scanpix
Septiņi pasaules bīstamākie un nāvējošākie kulti
2
1978. gada 18. novembrī amerikāņu mācītājs Džims Džonss nonāvēja 914 sekotājus, ieskaitot 270 bērnus un sevi. ‘Tautas templi’ līderis dibināja 20. gadsimta piecdesmitajos gados - sekotāji saņēma informāciju, ka viņš ir Jēzus, Gandija, Budas un Ļeņina reinkarnācija, un sektanti ir izredzēti, lai dibinātu jaunu sociālistu Ēdeni zemes virsū. Viss negāja, kā plānots. Džonss pasludināja, ka pēc iepriekšējā nedēļā izdarītajām sektantu slepkavībām, Padomju Savienība atteikusies dot patvērumu, tāpēc ir jāizdara pašnāvība. Sekotāji dzēra limonādi, kurā bija iemaisīts cianīds, kļūstot par lielāko nedabīgā nāvē mirušo cilvēku zaudējumu mūsdienu vēsturē līdz 2001. gada 11. septembrim.
Jonestown Edu


Septiņi pasaules bīstamākie un nāvējošākie kulti
3
‘Dāvida zars’ jeb ‘Branch Davidian’ ir totalitāra sekta, ko vadīja Deivids Korešs. Viņš piespieda sekotājus šķirties no sievām un atdot bērnus. Viņam bija vairākas sievas - gan garīgās, gan miesas. Dažas bija tikai desmit gadus vecas. Sekta sabruka 1993. gadā, kad vairāk nekā 700 cilvēku sastāvā policija ieņēma rančo, kurā mitinājās sektanti. Oficiālā versija vēsta, ka, lai izvairītos no soda, 76 biedri izdarīja pašnāvību.
Reuters/Scanpix


Septiņi pasaules bīstamākie un nāvējošākie kulti
4
‘Saules templis’ - vēl viens kults ar harizmātisku līderi, Luču Džoretu, kas saviem sekotājiem potējis domu par tuvojošos apokalipsi. Protams, tikai templis varēja nodrošināt piemērotu patversmi, lai izbēgtu no šķietami neizbēgamās nākotnes. Uzticība tikšot atalgota ar žēlastību. Protams, pašnāvība bija posms starp laicīgo pasauli un Sīriusu, tāpēc 1994. gadā Šveicē tika atrasti 53 masu pašnāvības līķi. Grupiņas vadītājs ar savas doktrīnas palīdzību bija nopelnījis vairāk nekā 93 miljonus ASV dolārus, taču arī viņš devās ‘ceļojumā’.
Arhīva foto - Luc Jouret


Septiņi pasaules bīstamākie un nāvējošākie kulti
5
‘Debesu vārti’. Bariņš ar cilvēkiem, kuri sevi uzskatīja par eņģeļiem no citas planētas, izīrēja 1,6 miljonus dolāru vērtu villu ASV, lai kopīgi sagaidītu Heila - Bopa komētas pietuvošanos zemei, aiz kuras esot slēpies NLO. 39 cilvēki kolektīvi izdarīja pašnāvību, domājot, ka šādā veidā tie atbrīvosies no zemes ķermeņiem un varēs doties uz debesīm.
Arhīva foto


Septiņi pasaules bīstamākie un nāvējošākie kulti
6
Neliela, bet ļoti nāvējoša grupa bija ‘Mensona ģimene’, ko dibināja harizmātiskais hipiju līderis Čārlzs Mensons. Komūna, kas veica vairākas nežēlīgas slepkavības, bija ieguvusi agresīvi politisku nostāju ar saviem plāniem uzsākt rasu karu starp baltajiem un melnajiem cilvēkiem. 1972. gadā ‘ģimenes’ locekļiem tika piespriests nāvessods, kas, sakarā ar nāvessoda atcelšanu valstī, mainījās uz mūža ieslodzījumu. Pats Mensons cietumā sēž aizvien.
AP/Scanpix


Septiņi pasaules bīstamākie un nāvējošākie kulti
7
‘Dieva bērni’ / ‘Ģimene’ - sekta, ko 1968. gadā izveidoja Deivids Bergs no ASV. Pulciņa pamatā bija ideja, ka par Dieva dēlu un meitu var kļūt tikai tad, ja stāsies dzimumsakaros ar pārējiem sektas locekļiem. Orģijās tika iesaistīti arī mazgadīgi bērni. Kā jau vairumā sektu, arī šeit bija jānodod viss savs īpašums. Viena no sektas stratēģijām bija sievietes piesaistīt prostitūcijai, lai pievērsu pulkam bagātus vīriešus.
AFP/Scanpix
Garīdzniecības nedienas ar puisēniem: īss kopsavilkums Garīdzniecības nedienas ar puisēniem: īss kopsavilkums   (5)
Astoņi skarbi un skaisti slavenību citāti par geju tiesībām Astoņi skarbi un skaisti slavenību citāti par geju tiesībām   (39)
Melnais saraksts - kas tas ir? Melnais saraksts - kas tas ir?   (2)
Kad skola tikai traucē - neizglītotie ģēniji un miljonāri Kad skola tikai traucē - neizglītotie ģēniji un miljonāri   (4)
Kas tev jāzina par Lidojošā makaronu monstra sekotājiem Kas tev jāzina par Lidojošā makaronu monstra sekotājiem   (13)
Pievienojies sekotājiem, lai nepalaistu garām visu interesanto, trendīgo un drosmīgo.
Es jau esmu lietas kursā, paldies par atgādinājumu.