Krievija atrod karu; Ludzā atrod marihuānu

Ukrainas vēsturē šī diena noteikti paliks spilgti. Krievija, cenšoties paplašināt savas robežas, ir izsaukusi visas pasaules uzmanību, ANO Drošības padomes sēdi un visu ko citu. Līdz ar to arī šodien ziņu apkopojumā dominē Ukrainas temats. Nu, un, protams, marihuāna Ludzas novadā.
Krievija atrod karu; Ludzā atrod marihuānu
1
“Latvijai karš šobrīd nedraud.” Ir nedaudz dīvaini dzirdēt šos vārdus no augstām amatpersonām divreiz dienā, jo tas nozīmē, ka ir bijis pamats tos teikt. Krievija šodien spēra soli tālāk Ukrainas konflikta attīstībā, pārkāpjot robežas - gan burtiskā, gan pārnestā ziņā.
AFP/Scanpix
Krievija atrod karu; Ludzā atrod marihuānu
2
Trešdien, Salaspilī sagaidot Ukrainas delegāciju, kas bija ieradusies iepazīties ar mūsu pieredzi siltumenerģijas ražošanā un piegādē, pie bibliotēkas tika izkārts Ukrainas karogs ar sveicienu ukraiņu valodā: ‘sirsnīgi sveicam mūsu ukraiņu draugus uz Latvijas zemes!’ Kaut arī valsts valodas sargi ir vērsušies pret Salaspils pašvaldību, novada domes priekšsēdētājs Raimonds Čudars apgalvo, ka, atkārtojoties līdzīgai situācijai, viņš rīkosies tieši tāpat.
DELFI Репортер


Krievija atrod karu; Ludzā atrod marihuānu
3
Policija meklēja marihuānu un to arī atrada. Šoreiz Ludzas policijas darbinieki ‘aizklapēja’ kādu audzētavu kādā sava novada pļavā. Pēdējo divu mēnešu laikā šī ir jau ceturtā reize, kad Latgales policijai izdodas tikt pie līdzīga guvuma, kas sēj pamatu aizdomām - vai Latgale ir mazā Jamaika?
Valsts policija


Krievija atrod karu; Ludzā atrod marihuānu
4
Mēs jau pārstāsim uzskaitīt, ko esam iemācījuši iepriekšējā dienā, aizsākot rubriku ‘dienas viltotājs’, jo arī šodien cilvēki ir pieķerti krāpniecībā. Beidzot naudas izkrāpšanai ar pedofīliju, matraču līzingiem un dārgu televizoru pirkšanai pievienojas arī valūtas un dokumentu viltotāji. Šodien policija aizturēja divas personas, kuru privātmājā atrastas neīstas 50 eiro banknotes un 34 viltotas valsts valodas prasmju apliecības. Ak, jā - nelegāls ierocis ar munīciju arī.
RIA Novosti/Scanpix


Krievija atrod karu; Ludzā atrod marihuānu
5
Aleksandrs Gruško - Krievijas pārstāvis NATO - šodien pacēla toni, brīdinot, ka mēģinājumi izrādīt spēku pret Krieviju būs neveiksmīgi. Tāpat Krievija ņemšot vērā ’NATO’ spēku darbības pie robežas, un darīs visu, lai garantētu aizsardzību no jebkādiem draudiem. Par ironiskākajiem komentētājiem šajā brīdī vairs smiekli nenāk.
Reuters/Scanpix

Dienas video: kāds gājējs Rīgā jau no rīta bija tieši tik satraucies par gaidāmajiem notikumiem, ka bez minstināšanās nevarēja pāriet pāri ielai. 

Krievija sagatavojusi jaunu zemūdeni Melnajai jūrai Krievija sagatavojusi jaunu zemūdeni Melnajai jūrai  
Keitijas Holmsas slepenā pārcelšanās uz slepeno māju Keitijas Holmsas slepenā pārcelšanās uz slepeno māju  
'Pay-it-forward' - vai Tu neesi solījis un aizmirsis? 'Pay-it-forward' - vai Tu neesi solījis un aizmirsis?  
Ledus spaiņa izaicinājums - jā vai nē? Ledus spaiņa izaicinājums - jā vai nē?  
Pievienojies sekotājiem, lai nepalaistu garām visu interesanto, trendīgo un drosmīgo.
Es jau esmu lietas kursā, paldies par atgādinājumu.