Latviešu brāļi met izaicinājumu bungu ražotājiem

,
Divi pašmāju brāļi ar platiem soļiem kāpj pretī tam, lai iekarotu bundzinieku sirdis pasaulē, piedāvojot videi draudzīgas un Latvijā ražotas bungas, kas, kā apgalvo paši veidotāji, ir kas vairāk par vienkāršu mūzikas instrumentu. Skats.lv tikās ar ‘BRO Creation’ komandas pārstāvi Rihardu Špacu, lai uzzinātu par apņēmīgo latviešu projektu ko vairāk.
Latviešu brāļi met izaicinājumu bungu ražotājiem
1
Stāsts aiz domas par uzņēmuma dibināšanu ir kā no grāmatām. Raitis ir bundzinieks, taču otrs brālis Reinis - namdaris. Savas ideālās skaņas meklējumos, tika darināts bungu komplekts, kas, viņuprāt, veido unikālu un atbilstošu skaņu. Iegūtā pieredze un zināšanas likumsakarīgi noveda pie uzņēmuma ‘BRO Creation’ radīšanas.
BRO Creation
Latviešu brāļi met izaicinājumu bungu ražotājiem
2
Bungu izgatavošanas process pagaidām tiek turēts visai lielā slepenībā - arī Skats.lv neizdevās iekļūt darbnīcā, ko ‘BRO Creation’ ir bāzējuši Olainē. ‘Esam daudz eksperimentējuši un strādājuši, lai atklātu pareizāko tehnoloģiju, kas ļaus mūsu bungu komplektiem izcelties citu ražotāju vidū. Daļa no tehnoloģijām ir jaunieviesums tirgū, kam esam pieteikuši tiesības uz patentu. Kamēr vēl formalitātes nav līdz galam atrisinātas, savas metodes cenšamies nevienam nerādīt,’pastāstīja Špacs.
BRO Creation


Latviešu brāļi met izaicinājumu bungu ražotājiem
3
Brāļu mērķis ir izveidot ne tikai kvalitatīvu bungu ražotni, bet arī vienot Latvijas sitamo instrumentu komūnu. ‘Jau vairāki mūziķi ir izvēlējušies sadarboties ar mums, un esam pārliecināti, ka laika gaitā to skaits tikai augs. Vēlamies palīdzēt pašmāju skatuvei, to vienojot. Tas būtu noderīgi ne tikai no emocionālā viedokļa. Ja skatāmies tehniski, tad, runājot ar citiem sponsoriem vai koncertu organizētājiem, šāda pieeja palīdzētu mūsu bundziniekiem tikt pie plašāka kontaktu loka, kas būtu nozīmīgi gan viņiem individuāli, gan Latvijas skatuvei kopumā.’ Šobrīd starp bundziniekiem, kuri ir izvēlējušies ‘BRO Creation’ darinājumu, atrodas Andris Buiķis, Reinis Reķis, Kaspars Grigalis, kā arī ‘Prāta vētras’ bundzinieks Kaspars Roga un citi.
BRO Creation


Latviešu brāļi met izaicinājumu bungu ražotājiem
4
Rihards norāda, ka būtisks faktors kompānijas darbībā ir zaļā domāšana. ‘Koku mēs iepērkam tikai no Baltijas, un mums ir svarīgi, lai tam būtu ‘FSC’ sertifikāts. Tāpat, piemēram, iepakojumi ir no biokartona, bet ‘BRO Creation’ t-krekli - no organiskās kokvilnas. Mazajām detaļām ir ārkātīgi liela nozīme, kad ir runa par Rietumeiropas tirgu.’ Špacs pastāstīja, ka intereses ziņā skepse no cilvēkiem vairs nav jūtama - galu galā sitamie instrumenti ir emocionāls pirkums, kas pirms iegādāšanās ir jāapskata, jāizmēģina un tikai tad jāizdara izvēle par iegādi.
BRO Creation


Latviešu brāļi met izaicinājumu bungu ražotājiem
5
Bungas nekad nav bijis ekonomiskākais instruments, un arī ‘BRO Creation’ nav izņēmums. Lētākais bungu komplekts maksā aptuveni 2,5 tūkstošus eiro, savukārt dārgākais - pat pie deviņiem tūkstošiem. Rihards Špacs to skaidroja: ‘Vēlamies būt ekskluzīvs sērijveida produkts, ko izvēlas bundzinieki, kuri saprot mūsu filozofiju.
BRO Creation


Latviešu brāļi met izaicinājumu bungu ražotājiem
6
Ja atskatāmies vēsturē, tad šis nav pirmais latviešu mēģinājums ražot sitamos instrumentus - ‘Rīgas mūzikas instrumentu fabrika' līdz 1986. gadam paspēja izgatavot 2446 bungu komplektus. Arī ‘BRO Creation' sākotnēji esot izmēģinājuši agrākos ‘RMIF' darbagaldus, taču konstatējuši, ka ar tiem šajā gadījumā īsti pa ceļam nebūs.
BRO Creation


Iespaidīgas latvieša 'timelapse' filmas priecē pasauli (VIDEO) Iespaidīgas latvieša 'timelapse' filmas priecē pasauli (VIDEO)   (4)
Kā latvieši ar vecām 'javiņām' apbrauca Melno jūru Kā latvieši ar vecām 'javiņām' apbrauca Melno jūru  
Strukturēts ūdens - ģenialitātes kalngals vai pilnīgs absurds? Strukturēts ūdens - ģenialitātes kalngals vai pilnīgs absurds?   (39)
Trešdienas atskats: Cilvēcei kosmosa sasniegums; Laviņš būs lauksaimnieks Trešdienas atskats: Cilvēcei kosmosa sasniegums; Laviņš būs lauksaimnieks  
Pievienojies sekotājiem, lai nepalaistu garām visu interesanto, trendīgo un drosmīgo.
Es jau esmu lietas kursā, paldies par atgādinājumu.