Seši mēģinājumi slepkavībā vainot mūziku

,
Ir cilvēki, kuri mūziku izmanto, lai uzlabotu sev garastāvokli, motivētu fiziskām aktivitātēm vai visādi citādi kaut kā iegūtu uzmundrinājumu. Taču tad atrodas arī tie cilvēki, kuri galvā iestrēgušu Eminema dziesmu uztvers kā apsēstības pazīmi un ķersies pie naža.
Seši mēģinājumi slepkavībā vainot mūziku
1
2008. gadā maskēts vīrietis Dienvidāfrikas skolā ar samuraju zobenu uzbruka četriem cilvēkiem, no kuriem viens mira. Vēlāk tika noskaidrots, ka uzbrucējs ir bijis kāds 18 gadus vecs students, kura maska tika taisīta pēc grupas ‘Slipknot’ bundzinieka Džoija Džordisona (attēlā otrais no labās) skatuves tēla līdzības. Pārmeklējot vainīgā māju, policija atrada buramvārdu grāmatas, uz sienām uzzīmētas pentagrammas un daudz “Slipknot” atribūtikas.
SCANPIX SWEDEN
Seši mēģinājumi slepkavībā vainot mūziku
2
2009. gadā Maikls Millers ar nazi uzbruka savai sievai un bērniem. Sieva un meita no gūtajām traumām mira, taču dēls izdzīvoja, neskatoties uz 11 durtām brūcēm. Millers policijai atzinās, ka viņam šķita, ka ir apsēsts, bet sieva kļuvusi par demonu. Kā pirmo pazīmi savai apsēstībai viņš minēja faktu, ka jau agrā rītā esot sācis skaļi izkliegt Eminema lirikas: “Here comes Satan, I’m the antichrist, I’m going to kill you.” Par slepkavību policijai Maikls paziņoja pats.
AFP/Scanpix


Seši mēģinājumi slepkavībā vainot mūziku
3
1985. gadā San Gabriēlas iedzīvotāji Kalifornijā dzīvoja bailēs, jo ielās bija devies ar ‘AC/DC’ apsēsts maniaks. Ričarda Ramiresa noziegumi bija īpaši smagi, iekļaujot arī seksuāla rakstura noziegumus pret astoņus gadus vecu bērnu pēc tam, kad viņš izvaroja tā māti, bet nošāva tēvu. Ramiress neslēpa, ka ir rūdīts sātanists un apsēsts ar ‘AC/DC’ albumu ‘Highway to Hell’. Lai kaitinātu policiju, slepkava un izvarotājs nozieguma vietās atstāja grupas lirikas.
RIA Novosti/Scanpix


Seši mēģinājumi slepkavībā vainot mūziku
4
2002. gadā 29 gadus vecais Ronalds Pitučs līdz nāvei ar svara stieni piekāva savu māti un aizmuka uz motocikla. Pēc ilgākas bezmērķīgas braukāšanas, Pitučs letāli uzbruka arī vienpadsmit gadus vecam bērnam. Tiesas prāvā slepkava centās ieskaidrot, ka grupas ‘Metallica’ dziesma ‘Ronnie’ ir viņu pamudinājusi uz šādu rīcību. Protams, neviens to neuztvēra nopietni un viņš tika notiesāts uz 50 gadiem.
DELFI


Seši mēģinājumi slepkavībā vainot mūziku
5
Džeims Edvards un divi citi jaunieši bezmērķīgu studenta Kristofera Leina slepkavību 2013. gadā skaidroja ar garlaicību. Policijai šis motīvs nešķita ticams, tāpēc sīkāk tika pētīti jauniešu sociālie profili. Edvarda tviteris saturēja gana daudz ierakstus, kas radīja pamatotas aizdomas, ka slepkavībai bija dziļāks motīvs. Vēlāk izrādījās, ka ieraksti bija Čikāgas repera ‘Chief Keef’ lirikas.
Publicitātes foto


Seši mēģinājumi slepkavībā vainot mūziku
6
1994. gadā policiju šokēja paziņojums, ka Milvoki, ASV snaiperis ir nošāvis policistu. To paveica divi 17 gadus veci jaunieši, no kuriem viens vēroja, bet otrs šāva. Pēc aresta abi noziedzinieki vainu centās novelt uz repera ‘2Pac’ dziesmu ‘Soulja’s Story’. Tikai nedēļu pirms traģēdijas reperis bija ieradies uz koncertu Milvoki, kas beidzās, kad mākslinieks salecās ar faniem un viņa miesassargi bija spiesti iebiedēšanai izvilkt ieročus.
SCANPIX SWEDEN
Pievienojies sekotājiem, lai nepalaistu garām visu interesanto, trendīgo un drosmīgo.
Es jau esmu lietas kursā, paldies par atgādinājumu.