Skats.lv eks-redaktora atvadu stāsts - strukturētā ūdens važas

Kad 2014. gada septembrī tas pirmo reizi uzšļācās uz manas sejas, priekšnojauta sacīja, ka mūsu attiecībās ir gaidāmi sarežģījumi. Taču es nebūtu spējis uzminēt, ka jau pēc pusgada kartona kastē krāmēšu savus galda piederumus, ieskaitot Danas Reiznieces-Ozolas (vai kādas citas politiķes) foto un tulpju stādus, pametot portāla Skats.lv redaktora posteni. Tam bija jābūt tikai nevainīgam jokam, pašsaprotamai biolauka korekcijai un īsam pārbaudījumam.
Skats.lv eks-redaktora atvadu stāsts - strukturētā ūdens važas
1
Laika posmā līdz 6. martam Skats.lv radošās impērijas atslēga tiek nodota nākamajās rokās, tāpēc, izmantojot sev atvēlētās dienas, izlēmu dalīties pamācošā un skaudrā stāstā, atklājot patiesos iemeslus Latvijas 25. populārākā portāla redakcionālā sastāva maiņai. Tas viss slēpjas pudelē. Ūdens pudelē, ar kuru teju zinātniska pētījuma ietvaros iepazinos, kad viesojos pie pavisam īsta dziednieka.
Teksts: Jānis Sildniks
DELFI
Skats.lv eks-redaktora atvadu stāsts - strukturētā ūdens važas
2
Gluži kā solīts pamfletā, ar katru strukturētā ūdens šļakatu es jutu, kā norisinās mana biolauka cietušo segmentu korekcija. Nelabvēlīgā vide šķita pilnībā pagaisusi - tā bija kā meditācija. Es tiku iesaiņots vilnas namiņā, kurā nekas nesāp un neviens nespēj nodarīt pāri; atkarība no ūdens kļuva par bufera zonu starp mani un depresīvo realitāti. Taču Skats.lv būtība neslēpjas samākslotā un neīstā fantāziju pasaulē. Tieši pretēji - Skats pieprasa racionālu un skaudru lūkošanos uz svarīgo un mazsvarīgo, un tam strukturēts dzīvesveids nebija piemērots.
DELFI
Skats.lv eks-redaktora atvadu stāsts - strukturētā ūdens važas
3
Es vairs nespēju adekvāti pildīt darba pienākumus. Turklāt harmoniskajā un idealizētajā vidē uzturējos pārāk ilgi, lai vēlētos atgriezties realitātē, kurā redzēju draugus un kolēģus, taču sajutu tukšumu. No nelielas niekošanās tas pārtapa par ikdienas rutīnu. Ūdeni vajadzēja vairāk un lētāk. Man krita kvalitātes kritēriji - glīts iesaiņojums un pedantiski pārveidots kristāliskais režģis kļuva otršķirīgs, biju gatavs pirkt pat no nepazīstamiem cilvēkiem un, nepārbaudījis kvalitāti, gāzt pa tiešo uz sejas.
DELFI
Skats.lv eks-redaktora atvadu stāsts - strukturētā ūdens važas
4
Es zaudēju ne tikai darba spējas un realitātes apziņu. Cieta arī mans gods un privātā dzīve. Piemēram, biju spiests meklēt jaunu dzīvesvietu, jo vecā gluži vienkārši atgādināja par dzīves posmu bez strukturētā ūdens. Tajā pat laikā šķita, ka sāku novērtēt dažādus iepriekš nepamanītus sīkumus. Piemēram, vietējā parkā, kur biju radis mieru, mani uzrunāja kāda pīļu ģimenīte - tā lika paskatīties uz sevi no malas. Piemīlīgie ūdensputni peldēja kopā, noteiktā secībā sekojot viens otram. Kā viens vesels. Taču, pasviežot bezmaksas maizi, tās traucās katra par sevi. Strukturētais ūdens bija kļuvis par manu maizi, kuras dēļ biju gatavs palikt viens.
DELFI
Skats.lv eks-redaktora atvadu stāsts - strukturētā ūdens važas
5
‘Šis ūdens palīdzēs atgūt skaistumu,’ viņš teica. ‘Šis ūdens palīdzēs pret bērnu nobrīnējumu un dzīvnieku noskaudumu,’ solīja buklets. Nesīšot veiksmi. Vienīgais, kas piepildījās - pīles izskatījās salīdzinoši nenoskaustas.
Teksts: Jānis Sildniks
DELFI
Skats.lv pirmā gadu mija - šogad paveiktais un iesāktais Skats.lv pirmā gadu mija - šogad paveiktais un iesāktais  
Strukturēts ūdens - ģenialitātes kalngals vai pilnīgs absurds? Strukturēts ūdens - ģenialitātes kalngals vai pilnīgs absurds?   (39)
St. Pauli - prostitūtu un narkotiku midzenis, kur uzauga Bītli St. Pauli - prostitūtu un narkotiku midzenis, kur uzauga Bītli   (6)
Praktiski padomi: kā rīkoties, ja esi aprakts zārkā dzīvs Praktiski padomi: kā rīkoties, ja esi aprakts zārkā dzīvs   (20)
Skats testē mūsdienām nevajadzīgu, bet hipsteriem nepieciešamu kameru Skats testē mūsdienām nevajadzīgu, bet hipsteriem nepieciešamu kameru   (6)
#StaroRīga nepamanītie Merķeļa ielas objekti #StaroRīga nepamanītie Merķeļa ielas objekti   (4)
'iPhone 6' apskats: noapaļots, ātrs, labs un pārvērtēts 'iPhone 6' apskats: noapaļots, ātrs, labs un pārvērtēts   (19)
Kā Skats Gaismas pils evakuācijā piedalījās Kā Skats Gaismas pils evakuācijā piedalījās   (1)
Pievienojies sekotājiem, lai nepalaistu garām visu interesanto, trendīgo un drosmīgo.
Es jau esmu lietas kursā, paldies par atgādinājumu.