Smieklīgi un dīvaini dažādu konfesiju garīdznieku citāti

, ,
Lai gan dažādu reliģisko konfesiju līderiem būtu pasaulē jānes dieva vārds, tā vietā viņi bieži vien sarunā tādas muļķības, ka veselas nācijas dzīvo tumsonībā. Pateicoties medijiem un sociālajiem tīkliem, lielākā daļa šo neparasto izteikumu kļūst par sabiedrības īpašumu, un Skats.lv apkopojis dažas izteiksmīgas garīdznieku frāzes.
Smieklīgi un dīvaini dažādu konfesiju garīdznieku citāti
1
Nesen turku mulla Mukahids Sihads Hans visai brīvi interpretāja Korānu, tiem vīriešiem, kuri nodarbojas ar pašapmierināšanos, solot grūtniecību aizkapā dzīvē. „Ir teikts, ka to cilvēku rokas, kuras nodarbojas ar šādām lietām, pēc pārcelšanās uz mūžīgo dzīvi kļūs grūtas,” TV tiešraidē skaidroja garīdznieks. Korānā neviens vārds nav pieminēts par masturbāciju, taču Hana ‘Twitter’ kontam ir 12 tūkstoši sekotāju, kuri tagad ir pārbijušies, jo mulla sola vēl ko briesmīgāku – onānistiem šādā veidā dzimušie bērni būs arī jāaudzina.
Mücahid Cihad Han / Twitter
Smieklīgi un dīvaini dažādu konfesiju garīdznieku citāti
2
Ideja, ka visos pasaules grēkos ir vainojamas sievietes, ir sena kā pati pasaule, taču līdz šim vēl neviens sievietes bija apsūdzējis spējā izraisīt zemestrīces. Šo kļūdu laboja pakistāniešu reliģiskais līderis Maulana Fazlurs Rehmans, preses konferencē Islamabadā paziņojot, ka postoši pazemes grūdieni (tāpat kā ugunsgrēki) notiek tāpēc, ka daudzas vājā dzimuma pārstāves nepiedienīgi ģērbjas. No seismiskā viedokļa visbīstamākā ir džinsu valkāšana, un pret šādām sievietēm musulmaņu garīdznieks solīja uzsākt nacionāla mēroga militāru operāciju.
AFP/Scanpix


Smieklīgi un dīvaini dažādu konfesiju garīdznieku citāti
3
Emma Persija ir viena no līderēm organizācijā ‘Watch’, kas iestājas par dzimumu līdztiesību baznīcā, un viņa uzskata, ka vārda „viņš” lietošana, runājot par dievu, ir seksisma izpausme. „Kad mēs runājam par dievu kā par vīrieti, mēs pieņemam, ka vīrieši vairāk līdzinās dievam nekā sievietes. Taču, ja mēs sakām, ka dievs pēc sava ģīmja un līdzības radīja gan vīrieti, gan sievieti, tad arī viņš pats mums būtu jāsauc gan vīriešu, gan sieviešu dzimtē,” izteicās Persija. Iespējams, ka dažiem tās šķiet muļķības, taču šī ideja esot apspriesta ļoti augstā Anglikāņu baznīcas vadības līmenī. Esot vienojušies, ka liturģijas kļūs vairāk feminizētas.
Emma Percy / Twitter


Smieklīgi un dīvaini dažādu konfesiju garīdznieku citāti
4
Kas to būtu domājis, ka mūsdienās heliocentriskā pasaules sistēma tiktu apšaubīta? Tomēr tā gadās. Taču, ar lekciju uzstājoties kādā no Saūda Arābijas augstskolām, mulla Šeihs Bandars al-Haibari studentus informēja par citu situāciju. Sākumā viņš savu viedokli centās pierādīt ar citātiem no reliģiskās literatūras, bet pēc tam skaidroja ar saprotamāku piemēru – lidojumu no AAE uz Ķīnu lidmašīnā. „Ja Zeme griežas, tad taču Ķīna arī griežas un lidmašīna līdz tai nekad nevarētu aizlidot,” skaidroja austrumu gudrais. Video var noskatīties šeit.
Foto: kadrs no video


Smieklīgi un dīvaini dažādu konfesiju garīdznieku citāti
5
Savukārt baptistu baznīcas mācītājs Eriks Dammans no Ņūdžersijas savai draudzei stāstīja par visai neparastu paņēmienu, kā cilvēkus pievērst ticībai. Pēc viņa vārdiem, viņš to pārbaudījis ar kādu zēnu, kurš pret viņa vārdiem neattiecās pārāk nopietni. „Es pie viņa piegāju un iesitu pa krūtīm, cik stipri vien spēju,” demonstrēja dieva kalps, paskaidrojot, ka puisēns pēc tam sācis ticēt dievam. Video var noskatīties šeit.
Foto: kadrs no video


Smieklīgi un dīvaini dažādu konfesiju garīdznieku citāti
6
Ar plašu vērienu vēlas dzīvot amerikāņu evaņģēlists ar skanīgo uzvārdu Krefto Dolārs juniors. Saviem 200 tūkstošiem sekotāju (ņemot vērā to, ka ASV ir tradīcija sludināt no TV ekrāna, tas ir adekvāts skaits) viņš teica katram „samest” pa 300 dolāriem, lai Dolārs varētu nopirkt sev reaktīvo lidmašīnu, jo kā gan savādāk viņš varētu nodarboties ar misionārismu? Saskaņā ar viņa vadītās pasaules pārmaiņu baznīcas baušļiem dievs vēlas, lai visi ticīgie – un jo īpaši garīdznieki – dzīvotu pārticībā, arī finansiālā ziņā. Un pārticīgo dzīvi Dolārs, protams, nolēma sākt ar sevi.
Creflo Augustus Dollar, Jr.


Smieklīgi un dīvaini dažādu konfesiju garīdznieku citāti
7
Krievu pareizticīgo batjuška Aleksandrs Šumskis pagājušajā gadā bija skatījies pasaules čempionātu futbolā un dikti nopriecājās, kad Krievijas izlase no tā izstājās. Lieta tāda, ka viņš bija pārliecināts: futbolisti, kas valkā rozā vai zilus futbola apavus, ir geji, jo īsts vīrietis drīkst spēlēt tikai melnos bučos. „Vīrietim uzvilkt rozā vai zilus bučus – tas ir tāpat, kā uzvilkt sieviešu apakšveļu vai krūšturus,” teica mācītājs, īpaši kritizējot arī futbolistu pediņu frizūras. Situāciju vēl komiskāku padara tas, kādā apģērbā staigā paši pareizticīgie batjuškas.
Foto: kadrs no video


Smieklīgi un dīvaini dažādu konfesiju garīdznieku citāti
8
Arī Latvijā ilgu laiku toni noteica kāds ļoti izteiksmīgs garīdznieks – katoļu baznīcas kardināls Jānis Pujats. Viņam patika izteikties par visādiem seksiem, bet savulaik Pujats pārsteidza, nesaudzīgi kritizējot ‘Hariju Poteru’ un aicinot sadedzināt vampīru sāgas ‘Krēsla’ fanus. „Nesaprotu, kā var taisīt un skatīties tādas filmas! Tā dabā notikt nevar, līdz ar to pazūd visa jēga. Vārdu sakot, man gribas turēties ar abām kājām uz reālās zemes,” intervijā teica Pujats, acīmredzot aizmirstot, kādu grāmatu visbiežāk lasa pats.
F64
Septiņi dīvaini un neloģiski aizliegumi pasaulē Septiņi dīvaini un neloģiski aizliegumi pasaulē   (5)
Kā musulmaņu sievietes pasauli redz caur savu sejas plīvuru Kā musulmaņu sievietes pasauli redz caur savu sejas plīvuru   (6)
Desmit spēcīgi citāti no pāvesta Jāņa Pāvila II mutes Desmit spēcīgi citāti no pāvesta Jāņa Pāvila II mutes  
Garīdzniecības nedienas ar puisēniem: īss kopsavilkums Garīdzniecības nedienas ar puisēniem: īss kopsavilkums   (5)
Pievienojies sekotājiem, lai nepalaistu garām visu interesanto, trendīgo un drosmīgo.
Es jau esmu lietas kursā, paldies par atgādinājumu.