Aizraujoši distanču slēpošanas un nūjošanas maršruti mežā

Kad zemi pārklāj balta, pūkaina sniega kārta, visi aktīvās atpūtas piekritēji var ļauties ziemas priekiem pēc pilnas patikas. Aktīvās atpūtas cienītājiem ir atvērtas kalnu slēpošanas trases snovošanai un kalnu slēpošanai, savukārt distanču slēpošanas piekritējiem sagatavotas meža trases. Valsts mežu teritorijā ziemas priekus var baudīt klusumā un mierā, pats esot sava maršruta autors, bet, ja vēlies doties uz kādu no īpaši šim nolūkam izveidotajām vietām, piedāvājam ieskatīties dažos aizraujošos distanču slēpošanas un nūjošanas maršrutos.
Aizraujoši distanču slēpošanas un nūjošanas maršruti mežā
1
Skaņaiskalns. Tas ar savu pievilcību piesaista atpūtas meklētājus ikvienā gadalaikā. 20 metrus augstā un 90 metrus garā sarkanā smilšakmens klints ne vien izskatās iespaidīgi, bet arī rada spēcīgu atbalss efektu – tāpēc arī kalnam dots tāds nosaukums. Kalna tuvumā ir dabas parks ar īpaši veidotām koka skulptūrām un takām. Vasarā te var doties jaukās pastaigās, bet ziemā – ļauties slēpošanas un nūjošanas priekiem.
Mazsalacas novada Tūrisma informācijas centrs


Aizraujoši distanču slēpošanas un nūjošanas maršruti mežā
2
Mežaparks. Šī ir viena no iecienītākajām atpūtas vietām Rīgā, kur pulcējas tūkstošiem dabas draugu neatkarīgi no gadalaika. Ziemas priekus Mežaparkā iespējams baudīt divās distanču slēpošanas trasēs, savukārt nūjotājiem piemērotas būs Mežaparka meža takas un parka celiņi.
www.pixabay.com


Aizraujoši distanču slēpošanas un nūjošanas maršruti mežā
3
Kalngales mežs. Izkāpjot Kalngales dzelzceļa stacijā, ceļš ved iekšā Kalngales mežā. Vecie priežu meži un smilšainie uzkalniņi ir ne vien skaista un relaksējoša, bet arī slēpošanai izcili piemērota vieta. Jāpiemin, ka, tiekot cauri mežam, slēpošanu vai nūjošanu var baudīt arī gar jūras krastu.
AS “Latvijas valsts meži"


Aizraujoši distanču slēpošanas un nūjošanas maršruti mežā
4
Biķernieku mežs. Šeit nodoties slēpošanai un nūjošanai var pa brīvi izvēlētu maršrutu vai arī pa īpaši sagatavotu – Biķernieku distanču slēpošanas trasi. Tajā pieejama apgaismota 4,8 km gara slēpošanas trase, kas tiek dēvēta arī par garāko distanču slēpošanas trasi Rīgā. Ja tas ir par daudz, ir iespēja veikt arī mazāku – 2,2 km apli.
Biķernieku kompleksā sporta bāze


Aizraujoši distanču slēpošanas un nūjošanas maršruti mežā
5
Niedrāja ezers. Kluso ezeru no visām pusēm ieskauj priežu mežs, kas to padara par vienu no iecienītākajām atpūtas vietām Smiltenes pusē. Vasarā ezers ir lieliska vieta, kur baudīt ūdens priekus, bet ziemā – lieliska vieta, kur ar nūjām rokās vai slēpēm kājās doties apkārt ezeram.
www.pixabay.com


Aizraujoši distanču slēpošanas un nūjošanas maršruti mežā
6
Sporta bāze „Mailes". Sporta bāze Aizkraukles rajonā ietver vairākus dažāda garuma slēpošanas apļus, kopā veidojot vairāk nekā 30 km garu trasi. „Mailes" ir vieta, kas piemērota gan meistarīgiem slēpotājiem, gan veselīga dzīvesveida piekritējiem, kas vēlas izjust ziemas gaisotni mežā. Šeit pieejama arī biatlona šautuve, naktsmājas un pirtiņa – viss, kas nepieciešams slēpotāju vajadzībām.
www.pixabay.com


Aizraujoši distanču slēpošanas un nūjošanas maršruti mežā
7
LVM dabas parks Tērvetē. Pasaku tēli priežu mežā un līkumotās takas, uzsniegot baltajai sniega segai, pārvēršas teju līdz nepazīšanai – daļa taku ir izgaismotas tīkamām pastaigām pa kraukšķīgo sniegu, bet mazākie parka apmeklētāji var baudīt ragaviņu priekus ierīkotajā kalniņā. Ja priekšroka tiek dota slidotpriekam, tad atliek tik kājās uzaut slidas un ļauties kustībai pie LVM dabas parka Tērvetē informācijas centra, līdzās krāsainu gaismu pielietajam koka gājēju tiltam – laboratorijai.
AS "Latvijas valsts meži"
Gardas meža veltes tavam zāļu skapītim Gardas meža veltes tavam zāļu skapītim  
Interesanti svētku rotājumi no koka un citām meža veltēm Interesanti svētku rotājumi no koka un citām meža veltēm  
Gaismas pieliets koka tilts – laboratorija Tērvetē Gaismas pieliets koka tilts – laboratorija Tērvetē   (4)
Septiņas idejas aktīvai atpūtai ziemā Septiņas idejas aktīvai atpūtai ziemā  
Radošā darbnīca: spurainā čiekura bumba Radošā darbnīca: spurainā čiekura bumba  
Meža dzīvnieku pēdas sniegā Meža dzīvnieku pēdas sniegā   (4)
Pievienojies sekotājiem, lai nepalaistu garām visu interesanto, trendīgo un drosmīgo.
Es jau esmu lietas kursā, paldies par atgādinājumu.