Būsim aktīvi arī rudenī

Rudens sezona nāk ar saviem niķiem un stiķiem dzestra gaisa un lietaina laika veidolā, taču tas nebūt nav iemesls brīvdienas pavadīt zem silta pleda. Rudens lielākā vērtība ir dabas krāšņums, ko tas sniedz. Koka lapu krāsas un kastaņu smarža ir jābauda ar pilnu krūti, un to dzestrumā ieteicams darīt aktīvā veidā. Lūk, pāris ieteikumi rudens aktivitātēm dabā, kas iepriecinās prātu, sasildīs rokas un, galvenokārt, uzlādēs enerģiju ziemas sezonai.
Būsim aktīvi arī rudenī
1
Orientēšanās. Orientēšanās rudens sezonā ir visinteresantākā, ļaujot lēnā un mērķtiecīgā skrējienā izpētīt dažādas mežu, lauku un pļavu takas. Turklāt piedalīties var gan lieli, gan mazi – galvenais ir uzvilkt piemērotu apģērbu, sameklēt precīzāko karti un darboties komandā. Aizraujošas un vienlīdz izzinošas orientēšanās aktivitātes piedāvā "Mammadaba Dēka” vairākos orientēšanās poligonos visā Latvijā, kas īpaši piemēroti ģimenēm un skolēnu grupām.
Pexels


Būsim aktīvi arī rudenī
2
Pārgājiens. Vasaras pastaigas gar jūru nu var nomainīt uz rudens pārgājieniem Latvijas neskaitāmajos dabas objektos. Dabu visā tās rudens krāšņumā baudīt var ne vien mežos, bet arī purvos, kur to īpašo gaisotni var baudīt dodoties par iekārtotām purva takām, piemēram, tepat Rīgas pievērtā dodoties Tīreļpurvā un izzinot tā vēsturiski nozīmīgu vai mērojot ceļu Latgales virzienā, lai baudītu rudens krāsas un aizlidojošo putnu balsis Tīrumnieku purvā.
Pixabay


Būsim aktīvi arī rudenī
3
Riteņbraukšana. Lai gan velo un moto sezona tuvojas noslēgumam, izbraucienā ar velosipēdu var paspēt doties līdz pat pirmajam sniegam. Riteņbraukšana ir ne vien sportiska, bet arī veselīga aktivitāte, kas veicina atrašanās dabā un mežos. Lai riteņa spieķos neiekļūtu koku zari un izbrauciens ar velo nekļūtu par nogurdinošu „kratīšanos”, izvēlieties speciāli izveidotus velomaršrutus. Populāri maršruti, kur baudīt dabas skaistumu ar velosipēdu, atrodami pie Smiltenes apkārtnē pie Silvas dendrārija un klusā Niedrāja ezera, kā arī ainaviskajos Daugavas lokos.
Pixabay


Būsim aktīvi arī rudenī
4
Nūjošana. Šīs aktivitātes saknes meklējamas 30. gadu Somijā, kad nūjošanu ieviesa kā alternatīvu treniņu slēpotājiem nesezonas laikā. 21. gadsimtā arvien vairāk cilvēku to sāka piekopt kā aktivitāti brīvā laika pavadīšanai. Turklāt nūjošana tiek uzskatīta par piemērotu aktivitāti cilvēkiem ar ceļu un mugurkaula problēmām. Ikviens var izmēģināt šo interesanto pastaigu ne vien piemājas pļavās vai mežos, bet arī maršrutos, kas izveidoti distanču slēpošanai un riteņbraukšanai.
Pexels


Būsim aktīvi arī rudenī
5
Makšķerēšana. Copētājiem katra rudens sezona iesākas ar vienu no gaidītākajiem notikumiem – līdaku sezonu. Pēc līdakām un asariem vairums mēro ceļu uz Kaņiera, Lielauces vai Gulbju ezeru, savukārt zandartu meklētāji var sagaidīt prāvus lomus Zebrus ezerā. Iesāciet dienu ar brīnišķīgu saullēktu ūdens mierā un klusumā, vienlaikus meklējot gardas vakariņas.
Pixabay
Meža sulīgās veltes – ogas Meža sulīgās veltes – ogas  
Ienesiet rudens krāšņumu savās mājās Ienesiet rudens krāšņumu savās mājās  
Rudens košums arborētumā Rudens košums arborētumā  
Rudens purva takās Rudens purva takās  
Pievienot komentāru
Pievienojies sekotājiem, lai nepalaistu garām visu interesanto, trendīgo un drosmīgo.
Es jau esmu lietas kursā, paldies par atgādinājumu.