Intars Busulis: 'Mežā būt ir forši!'

Tik daudziem no mums vislabākās bērnības atmiņas saistās ar vasarām laukos, dabas un meža tuvumā. Tādas sajūtas ir arī populārajam mūziķim, trīs bērnu tēvam Intaram Busulim, kuram mežs aizvien ir vieta, kur smelties enerģiju un iedvesmoties.
Intars Busulis: 'Mežā būt ir forši!'
1
"Mežs – tā ir vieta, kur man patīk būt. Te jūtos gluži kā viss cits, kas atrodas mežā – šķiet, ka saplūstu ar dabu. Mežs mani iedvesmo, un daba ir tā, kas man tīk visvairāk," atklāj Intars.
Foto: No 'Latvijas valsts mežu' arhīva


Intars Busulis: 'Mežā būt ir forši!'
2
Intars atklāj, ka saikne ar dabu un mežu viņam nekad nav pārtrūkusi. "Kādreiz dzīvojām dziļi mežā – Ģibuļu pagastā, "Vanagos", kur bija māja un mežs cieši klāt. Pļava, kur govis ganījās un māte ar tēvu vāca sienu, apkārt mežs vien. Tā pagāja manas dzīves pirmie pieci gadi. Ziemas brīvlaikos braucu uz Dundagu un kopu mežu – dedzināju skujas, palīdzēju cirtējiem atbrīvot stumbru no zariem, bet vasarās gājām un kopām jaunaudzes – tīrījām no krūmājiem. Tēvs šim nolūkam man izgatavoja īpašu cirvi – ļoti lielu un vieglu kātu."
Momenti.lv/Anita Ausvika


Intars Busulis: 'Mežā būt ir forši!'
3
"Mežā būt ir forši! Tā ir ļoti laba sajūta, man ļoti patīk. Miers, vējš, kas pūš koku galos – viss uzdzen tādu kā nostaļģiju, tikai nezinu, pēc kā – jo tā ir realitāte, ne atmiņas. Varbūt meža burvības noslēpums slēpjas tajā, ka no zemes esam nākuši un par zemi mums jāpaliek – mēs, cilvēki, tomēr esam dzīvnieki. Lai arī kā sevi uzskatītu par ko augstāku, gudrāku, dižāku par zaķīti, alnīti vai egli, viens ir skaidrs – viss cits noteikti paliks ilgāk, arī pēc mums. Varbūt tā ir milzu cieņa, ko es izjūtu brīdī, kad esmu mežā. Ka daba ir neuzvarama," tā apcerēs gremdējas Intars.
Momenti.lv/Anita Ausvika


Intars Busulis: 'Mežā būt ir forši!'
4
"Pēc meža apmeklējuma man vienmēr labi nāk miegs! Nezinu, ko esmu uzņēmis no meža, nezinu, ko tas dod, bet pēc stundas vai divu stundu pastaigas pa mežu sajūtas ir ideālas."
Flickr.com/Егор Журавлёв


Intars Busulis: 'Mežā būt ir forši!'
5
Intars stāsta, ka vasarās ar ģimeni dzīvo Talsos, kur iekopj savu lauku – meža idilli. Kopjot īpašumu, vesela vasara nodzīvota teltī. "Toreiz tas vēl bija pilnīgs mežs, dzīvnieki pieraduši tur brīvi staigāt. Telts un citas lietas, ko bijām aizveduši uz viņu ideālo pasauli, dzīvniekiem šķita tik interesantas, ka naktīs dzirdējām soļus, skaļus gārdzienus un rēcienus gandrīz pie pašas auss. Bijīgi nodomājām – labāk galvu ārā nebāzt"
Flickr.com/RenarI


Intars Busulis: 'Mežā būt ir forši!'
6
"Kurzemes meži ir lieliska vieta Latvijas apceļotājiem! Man patīk izbraukt cauri vecajam Jūrmalas ceļam, kas ved caur ciemiem. Tie vienā brīdī beidzas, un sākas vareni meži – ar auto var pablandīties pa Dundagas mežiem vai arī turpināt ceļu līdz pat Kolkai. Tur ir tik jauki jūras malā – stāvie krasti, veco laivu kapsēta. Tur gluži kā pasakās cilvēki dzīvo mazās zvejnieku mājiņās, ķer zivis, strādā. Tur var dabūt tād’ kurzemniek’ gar’ ārā!"
flickr.com/saeima
Mežs rotaļlietu kastē Mežs rotaļlietu kastē  
Idejas un ieteikumi kāzu rīkošanai mežā Idejas un ieteikumi kāzu rīkošanai mežā  
Gaismas pieliets koka tilts – laboratorija Tērvetē Gaismas pieliets koka tilts – laboratorija Tērvetē   (4)
Aizraujoši meža muzeji Latvijā Aizraujoši meža muzeji Latvijā   (3)
Pievienojies sekotājiem, lai nepalaistu garām visu interesanto, trendīgo un drosmīgo.
Es jau esmu lietas kursā, paldies par atgādinājumu.