Jaunākās tendences koka izmantošanai interjerā

Ne velti ir teiciens, ka viss jaunais ir labi aizmirsts vecais. Arī interjera dizaineri no jauna atklāj koksnes siltumu un skaistumu, atrodot arvien jaunus veidus, kā koku izmantot interjera apdarē. Veiksmīgi apstrādāts un pareizi izmantots koks atdzīvinās katru telpu un sniegs tik patīkamo koka smaržu. Lai iedvesmotu koka izmantošanai interjerā, esam apkopojuši jaunākās tendences, ko iesaka interjera dizaineri.
Jaunākās tendences koka izmantošanai interjerā
1
Koka paneļu sienas. Gan dabiskas krāsas, gan tonēti koka paneļi būs izcils interjera elements. Ja dzīvoklis šķiet auksts un nemīlīgs, varbūt šis risinājums domāts tieši jums. Koka paneļus iespējams veidot no viena garuma un konkrēta koka dēļiem, bet interesanti izskatīsies arī dažādu koku sugu kombinēšana, jo katram kokam ir sava nokrāsa un tekstūra.
Birdcourage.com


Jaunākās tendences koka izmantošanai interjerā
2
Mēbeles ar koka elementiem. Ja kāds paziņa vēlas atbrīvoties no koka paletēm, piesakies tās paņemt, jo paletes var lieliski pārveidot dažādās ikdienā noderīgās un stilīgās mēbelēs. Ja tās nav pieejamas, nemet plinti krūmos, jo nepieciešamos materiālus var iegādāties arī būvmateriālu veikalos.
Pinterest/Mark Livingston


Jaunākās tendences koka izmantošanai interjerā
3
Izmanto dabiskos koka rakstus. Arī koka bluķīšu un sprunguļu atgriezumi var būt noderīgi interjerā. No tiem var izveidot koka gleznu vai noklāt kādu no akcenta sienām. Tādus noteikti atradīsi mežā – izcirtumā, kurā nesen veikti mežizstrādes darbi. Izmantošanai paša vajadzībām koka atgriezumus vari meklēt Latvijas valsts mežu teritorijā.
Pixabay


Jaunākās tendences koka izmantošanai interjerā
4
Izveido āra atpūtas zonu pavasarim un vasarai. Ar pāris koka dēļiem un dažiem instrumentiem iespējams pašam izveidot atpūtas zonu, lai varētu vai nu gozēties saulītē, vai patverties ēnainā nostūrī. Neaizmirsti koku pareizi apstrādāt (linsēklu eļļa, antiseptiķis), lai to nebojā laikapstākļi.
Pixabay


Jaunākās tendences koka izmantošanai interjerā
5
Koka sijas. Ja mājas konstrukcijā izmantotas koka sijas, tās noteikti ir vērts izcelt. Ja tomēr mājā to nav, tās var mākslīgi izveidot. Tad tās veiks tikai skaistuma, nevis mājas balstīšanas funkciju.
Pixabay


Jaunākās tendences koka izmantošanai interjerā
6
Veco mēbeļu atjaunošana ar koka elementiem. Ja mājās ir kāds galds, krēsls vai jebkura cita mēbele, kurai jau kādu laiku prasās atjaunošana, ir vērts padomāt par koka izmantošanu. Prasmīgās rokās arī pavisam vienkāršs dizains, izmantojot koku, izskatīsies pēc dizainera veidotas mēbeles. Piemēram, vecam krēslam, kuram ir metāla kājas, noņem augšējo plāksni un aizvieto to ar platāka dēļa gabalu. Skaistākam efektam izvēlies tādu koksni, kurai dabiski ir interesanta tekstūra.
Pixabay


Jaunākās tendences koka izmantošanai interjerā
7
Koks un metāls ir lieliska kombinācija. Reti kuri materiāli tik labi saskan kā metāls un koks. Ja dodies mēbeļu meklējumos, apsver šādas kombinācijas interjera elementus. Tie ne tikai skaisti izskatīsies, bet arī kalpos ilgāk nekā plastmasas vai citu materiālu mēbeles.
Hillashamia.com

Jaunākās tendences koka izmantošanai interjerā
8
Labāk koka, nevis plastmasas. Koks ir dabai un cilvēka veselībai draudzīgs materiāls, ko var izmantot interjerā. Kad koka materiāli savu mūžu būs nokalpojuši, tie dabiski sadalīsies un neatstās ietekmi uz vidi.
Publicitātes foto


Modernā koka arhitektūra Latvijā Modernā koka arhitektūra Latvijā   (4)
Koka māja – mājīgi, izdevīgi, tālredzīgi Koka māja – mājīgi, izdevīgi, tālredzīgi   (4)
Interesanti svētku rotājumi no koka un citām meža veltēm Interesanti svētku rotājumi no koka un citām meža veltēm  
Domā zaļi: kā gudri izmantot nevajadzīgās grāmatas un papīru kalnus Domā zaļi: kā gudri izmantot nevajadzīgās grāmatas un papīru kalnus   (2)
Pievienojies sekotājiem, lai nepalaistu garām visu interesanto, trendīgo un drosmīgo.
Es jau esmu lietas kursā, paldies par atgādinājumu.