Koks mājokļa interjerā

Koks vienmēr ir bijis viens no iecienītākajiem materiāliem mājokļa interjera veidošanā. Iespējams, daļai cilvēku koka izmantošana būvniecībā atgādina par aizgājušu laiku, bet varam droši apgalvot, ka koks modē ir vienmēr. Turklāt dažādu koka interjera elementu iegādē nepavisam nav jātērē kaudzēm naudas, jo ar pavisam nelieliem līdzekļiem arī tu pats savam mājoklim vari piešķirt pavisam jaunu izskatu, izveidojot interesantus interjera elementus no koka.
Koks mājokļa interjerā
1
Koka aksesuāri. Koku plaši var izmantot visdažādāko interjera aksesuāru izgatavošanā. Tuvojoties Ziemassvētkiem, no koka vari izgriezt zvaigznītes, ziemeļbriežus vai citas figūras, ko novietot uz plaukta vai kamīna. Taču pēc izgriešanas tās ieteicams apstrādāt ar smilšpapīru, lai figūriņas iegūtu gludu un līdzenu virsmu. Savukārt no nelielām koka stumbru ripām vari izveidot koka svečturi, kur novietot svecītes ziemas tumšajiem vakariem.
www.pixabay.com
Koks mājokļa interjerā
2
Plaukti. Guļamistabā, viesistabā vai darba telpā pie sienas vienmēr noderēs plaukti, kur novietot iecienītu lasāmvielu, dokumentus vai puķu podu. Turklāt izgatavot plauktus no koka it nemaz nav sarežģīti – to izveidošanai vari izmantot koka dēlīšus vai jau gatavas koka kastes.
SIA “Palešu mēbeles”
SIA “Palešu mēbeles”


Koks mājokļa interjerā
3
Gulta. Gultas izveidošanai ir nepieciešami koka dēļi, elektriskais urbis, zāģis, skrūves un mazi metāla stūrīši (eņģītes). Vispirms no koka izveido koka karkasu, ko stūros nostiprina ar skrūvēm un metāla stūrīšiem. Pamatam pa virsu horizontālā stāvoklī klāj dēļus, lai nostiprinātu vietu matrača novietošanai. Savukārt, lai kokam piešķirtu vienmērīgu un sulīgu krāsu, pēc gultas izveidošanas to iespējams pārklāt ar krāsu vai dabiskākam efektam – nobeicēt. Modernu dizainu mājoklim piešķirs arī no paletēm izveidota gulta.
SIA “Palešu mēbeles”


Koks mājokļa interjerā
4
Koka siena. Vecus un senlaicīgus dēļus, ko, iespējams, esi nolēmis veltīt kamīnam, patiesībā var brīnišķīgi iekļaut mūsdienīgā interjerā. Koka dēļus apzāģējot vienā līmenī un izkārtojot visas sienas garumā, var iegūt estētisku sienas dekoru viesistabai vai guļamistabai.
SIA “AW Latvia”


Koks mājokļa interjerā
5
Galds un krēsls. Ja ir vēlme radīt mēbeles pašu rokām, iespējams otru dzīvi dot arī veciem un savu laiku nokalpojušiem priekšmetiem. Tas var būt vecmāmiņas vērpjamais ratiņš, sena šujmašīna, vecas durvis vai citi priekšmeti, kas jau labu laiku stāv noglabāti pagrabā vai garāžā. Šīs brīnišķīgās lietas var kalpot par labu pamatu jaunu un estētisku lietu izgatavošanā, piemēram, izveidojot krēslu vai galdu.
www.pixabay.com
www.pixabay.com


Koks mājokļa interjerā
6
Pulkstenis. Iespējams, tu nekad nebiji par to iedomājies, bet no koka plāksnes vai ripas pavisam viegli vari savai viesistabai pagatavot jaunu sienas pulksteni. Pulksteņa "sirdi" jeb mehānismu iespējams iegādāties veikalā, bet to vari izmantot arī no veca vai jau esoša pulksteņa – galvenais, lai tas darbotos. Savukārt uz koka atliek vien uzrakstīt, izgrebt vai iededzināt skaitļus un pulksteņa vidū izurbt caurumu, kur iestiprināt laika rādītājus un mehānismu.
www.pulkstenis.lv
Interesanti svētku rotājumi no koka un citām meža veltēm Interesanti svētku rotājumi no koka un citām meža veltēm  
'Koks ir visur' – sešas lietas, kuru sastāvā atrodams koks 'Koks ir visur' – sešas lietas, kuru sastāvā atrodams koks   (1)
Iepazīt koku Mežaparka izstādē Iepazīt koku Mežaparka izstādē  
Septiņi fakti, ko, iespējams, nezināji par mežiem Latvijā Septiņi fakti, ko, iespējams, nezināji par mežiem Latvijā   (13)
Radošā darbnīca: spurainā čiekura bumba Radošā darbnīca: spurainā čiekura bumba  
Pievienojies sekotājiem, lai nepalaistu garām visu interesanto, trendīgo un drosmīgo.
Es jau esmu lietas kursā, paldies par atgādinājumu.