Kur rīdziniekiem sēņot un atpūsties?

Tuvojoties rudenim, vairums pilsētnieku steidz apmeklēt savus, radu vai draugu laukus un mežus, kur salasīt gardās rudens sēnes vai vienkārši izstaigāties. Taču ne visiem ir šāda ekskluzīva iespēja, turklāt ikdienas rutīna neļauj bieži izrauties no pilsētas. Kur gan rīdzinieki var doties rudens pastaigā vai sēņu ekspedīcijā?
Kur rīdziniekiem sēņot un atpūsties?
1
Mežaparks Kur gan citur? Mežaparks ir ne tikai populārākā un pieejamākā brīvdabas pastaigu vieta rīdziniekiem, bet arī svētku vieta ar bagātu vēsturi. Sēnes gan šajā rajonā neatradīsi, vai arī to meklēšanai nāksies krietni piepūlēties, taču šī vieta var lepoties ar Ķīšezeru, neskaitāmām takām un dažādām aktīvās atpūtas iespējām, piemēram, atrakcijām, bērnu laukumu, kartingu, velosipēdu un skrituļslidu īri. Kā nokļūt? 11. tramvajs, 48., 9. autobuss Avots: SIA "Rīgas Meži"
Pexels
Kur rīdziniekiem sēņot un atpūsties?
2
Biķernieku mežs Šis skaistais priežu mežs atrodas starp Mežciemu, Šmerli, Teiku un Purvciemu – tajā vari izskraidīties ar suni, nūjot, izmēģināt jauno velo trasi vai arī sēņot un meklēt ogas. Interesanti, ka 1349. gadā meža teritoriju piešķīra Salaspils līviem bišu stropu ierīkošanai un vēlāk šis mežs nosaukts par Biķera mežu. Kā nokļūt? 15., 16., 31. autobuss, 14., 18. trolejbuss Avots: SIA "Rīgas Meži"
Momenti.lv, Marta Login


Kur rīdziniekiem sēņot un atpūsties?
3
Šmerļa mežs Mežs atrodas blakus Biķernieku mežam – starp Mežciemu, Teiku un Juglu. Mežā var gan sēņot, gan arī baudīt dabas klusumu. Ja esi suņa saimnieks, tad šī būs īstā vieta, kur izskrieties kopā ar savu četrkājaino draugu. Kā nokļūt? 21., 40. autobuss, 12., 16. trolejbuss Avots: SIA "Rīgas Meži"
Momenti.lv, Raitis Supe


Kur rīdziniekiem sēņot un atpūsties?
4
Medema purvs un mežs Mārupes novadā Savulaik Medema purvs kalpoja kā kūdras ieguves vieta, taču mūsdienās tā ir dzērveņu, sēņu un svaiga gaisa atradne blakus Rīgas robežai. Medema purvā vari nodoties mierīgām pastaigām vai tieši pretēji – izmēģināt velotrasi, ieskatīties pazemes bunkuros vai meklēt GeoCaching slēpņus. Kā nokļūt? 7., 10., 25., 43., 55. autobuss, 5435., 5139, 5433. mikroautobuss Avots: SIA "Rīgas Meži"
Momenti.lv, Daiga Ellaby


Kur rīdziniekiem sēņot un atpūsties?
5
Doles sala Šī ir lielākā Daugavas sala, kas atrodas pavisam netālu no Rīgas. Šajā vietā varēsi gan baudīt atpūtu pie dabas krūts, gan arī apmeklēt Daugavas muzeju, Rīgas HES ūdenskrātuvi un apskatīt dolomīta atsegumus. Doles sala ir iekļauta Eiropas nozīmes aizsargājamo dabas teritoriju "Natura 2000" sarakstā: tur sastopamas retas augu un putnu sugas, tāpēc tā ir iecienīta putnu vērotāju un dabas mīļotāju vidū. Kā nokļūt? vilciens Rīga – Salaspils, Autobuss Nr. 6317 Avots: visit.salaspils.lv
Pexels.com, Robin Wilkens


Kur rīdziniekiem sēņot un atpūsties?
6
Kalngale Šo vietu zinās ikviens rīdzinieks, kurš karstajās vasaras dienās meklē iespējas atveldzēties jūrā, Rīgas pievārtē. Taču Kalngale ir ne tikai peldvieta, bet arī brīnišķīgs priežu mežs, kurā atradīsi sēnes, ogas un lieliski pavadīsi laiku. Kalngales mežs ir iecienīta vieta nūjotājiem – ir vērts izmēģināt taku līdz Garkalnei un atpakaļ, doties izjādē ar zirgiem, kā arī noķert pēdējos saules starus Kalngales pludmalē. Kā nokļūt? Vilciens Rīga-Skulte; Rīga-Saulkrasti, pietura – Kalngale, vai autobuss Rīga-Carnikava-Ādaži
Pexels
Pievienojies sekotājiem, lai nepalaistu garām visu interesanto, trendīgo un drosmīgo.
Es jau esmu lietas kursā, paldies par atgādinājumu.