'Latvijas valsts mežu' teritorijā iestādīti 26 miljoni jaunu koku

Aizvadītajā sezonā AS ‘Latvijas valsts mežu’ apsaimniekotajā platībā ir iestādīti 26 miljoni jaunu koku, tāpat ir darināta izglītojoša filma par piesārņojuma mazināšanu meža darbos, kā arī atklāta Latvijā pirmā savvaļas putnu rehabilitācijas stacija. Sadarbībā ar ‘Latvijas valsts mežiem' piedāvājam iepazīties ar būtiskajiem notikumiem Latvijas dabā.
'Latvijas valsts mežu' teritorijā iestādīti 26 miljoni jaunu koku
1
AS „Latvijas valsts meži” apsaimniekotajos mežos noslēgusies meža atjaunošanas sezona, kopumā iestādot gandrīz 26 miljonus jaunu koku un atjaunojot aptuveni 9000 hektāru zemes. Rudenī kopumā atjaunoti 280 hektāru meža, iestādot 693 000 augstvērtīgu koku stādu. 117 hektāru platībā iestādīti 353 tūkstoši priežu, 140 hektāru platībā – 289 tūkstoši bērzu, savukārt 23 hektāru platībā – 51 tūkstotis egļu.
Foto: No 'Latvijas valsts mežu' arhīva
'Latvijas valsts mežu' teritorijā iestādīti 26 miljoni jaunu koku
2
AS „Latvijas valsts meži” sadarbībā ar „V.V.M. studiju” izveidojusi mācību filmu „Piesārņojuma mazināšana meža darbos”. Filmas mērķis ir viegli uztveramā veidā informēt par vides piesārņojuma mazināšanas prasībām – kā rīkoties piesārņojuma gadījumā, kā to mazināt. Filma būs noderīga ikvienam, kas strādā mežā, bet jo īpaši meža mašīnu un motorzāģu operatoriem. Filmā tiek izklāstītas prasības naftas produktu transportēšanai un uzglabāšanai, kā arī eļļu lietošanai un atkritumu savākšanai. Filmu var noskatīties šeit.
Anthony / cc


'Latvijas valsts mežu' teritorijā iestādīti 26 miljoni jaunu koku
3
Lai rehabilitētu īpaši aizsargājamo sugu putnus un tie varētu atgriezties dabā, rudenī AS „Latvijas valsts meži” vecākā vides eksperta Uģa Bergmaņa lauku sētā Madonas novada Barkavas pagastā tika atklāta Latvijā pirmā savvaļas putnu rehabilitācijas stacija. Šajā stacijā tiks pieņemti piekūnveidīgo un pūčveidīgo kārtu putni, kā arī melnie stārķi un medņi, kam nav konstatētas neārstējamas ķermeņa traumas vai ekstremitāšu lūzumi.
Vil. Sandi / cc


'Latvijas valsts mežu' teritorijā iestādīti 26 miljoni jaunu koku
4
AS “Latvijas valsts meži” apsaimniekotā Tērvetes dabas parka mācību takām nu pievienojusies vēl viena – „Meža draugu un nedraugu taka”. Oktobrī to kopā ar zinošajiem meža lietu ekspertiem Sīli un Dzeni atklāja Tērvetes novada skolēni, svinīgi pārgriežot no rudenīgajām koku lapām savērto krāsaino lapu virteni. „Meža draugu un nedraugu taka” atrodas Zaļajā klasē, blakus Koksnes un Meža dzīvnieku takai. Gan šajās, gan Koku un Purva takās skolēni ir aicināti doties izzinošā mācību ekskursijā kopā ar vides izglītības speciālistēm.
Foto: No 'Latvijas valsts mežu' arhīva
4 sportiskās aktivitātes veselības uzturēšanai brīvā dabā 4 sportiskās aktivitātes veselības uzturēšanai brīvā dabā  
Kā koks ietekmē mūsu veselību? Kā koks ietekmē mūsu veselību?   (3)
Jaunā Saldus mākslas un mūzikas skola – unikāls projekts Baltijas valstīs Jaunā Saldus mākslas un mūzikas skola – unikāls projekts Baltijas valstīs  
Pagatavo pats - dabā atrodamas lietas tavam interjeram Pagatavo pats - dabā atrodamas lietas tavam interjeram  
Pievienojies sekotājiem, lai nepalaistu garām visu interesanto, trendīgo un drosmīgo.
Es jau esmu lietas kursā, paldies par atgādinājumu.