Meža veltes skaistumkopšanā

Skaistumkopšanā var izmantot teju jebko – vieni ņem talkā virtuvē atrodamos produktus, bet citi vairo skaistumu ar dabas veltēm. Un patiesi, daudzas no šīm metodēm darbojas pat labāk nekā kosmētikas veikalos nopērkamās maskas vai skrubji. Arī mežā var atrast produktus, kas ir izmantojami skaistumkopšanā. Rakstā apkopotas meža veltes, kuras izmanto ikdienas sejas un ķermeņa kopšanā.
Meža veltes skaistumkopšanā
1
Dzērvenes. Nav noslēpums, ka šīs spriganās ogas ir palīgs tiem, kam trūkst dzelzs organismā, un dzērveņu morss ir lielisks līdzeklis pret saaukstēšanos. Bet ne tikai! Dzērvenēm piemīt pretiekaisuma un pretmikrobu īpašības, tāpēc tās mēdz salīdzināt ar augļskābju pīlingu. Tās palīdzēs pusaudžiem cīnīties pret pinnēm un sašaurinās poras. Ņem divas tējkarotes saldētu vai svaigu ogu, no kurām izspied sulu, piejauc klāt olas dzeltenumu un divas tējkarotes krējuma. Ar otiņu vai vates plāksnīti uzklāj uz attīrītas ādas un pēc 15 minūtēm masku noskalo.
Pexels


Meža veltes skaistumkopšanā
2
Brūklenes. Brūklenes ir Ziemeļeiropas zelta ogas – tās ne tikai dos skābumiņu ar putukrējumu bagātām tortēm, bet arī palīdzēs cīnīties ar saaukstēšanos un pat nervozitāti. Savukārt brūkleņu maska ir ieteicama nogurušai un pusaudžu taukainai ādai. Sablenderē divas tējkarotes brūkleņu ar vienu tējkaroti kumelīšu tējas un uzklāj uz attīrītas ādas. Paturi 15 minūtes un noskalo. Rezultāts – attīrīta, mitrināta āda.
AS „Latvijas valsts meži” arhīvs


Meža veltes skaistumkopšanā
3
Priežu skujas. Priežu skujas ir ne tikai Ziemassvētku dekorācija, bet arī veselībai noderīgs produkts. Skuju novārījumam piemīt antibakteriālas īpašības, un tas palīdzēs tikt galā ar pumpām, iekaisumiem un pat nelielām brūcītēm. Skujas lieliski noder tvaika procedūrām – aplej priežu skujas ar verdošu ūdeni un ļauj tvaikiem ieskaut tavu seju. Tāpat skujas ir vērtīgi likt vannā – novāri tās piecas līdz desmit minūtes un uzlējumu iejauc vannas ūdenī. Tas mazinās iekaisumus, padarīs ādu gludāku un remdēs muskuļu sāpes.
AS „Latvijas valsts meži” arhīvs


Meža veltes skaistumkopšanā
4
Kadiķis. Kadiķus var izmantot vairākiem skaistumkopšanas nolūkiem – no tiem var pagatavot pirts slotiņas, kas palīdzēs pret ādas slimībām, savukārt to uzlējums normalizēs galvas ādas tauku dziedzeru darbību un to mitrinās. Novāri buntīti kadiķu zariņu, atdzesē uzlējumu un ar to kārtīgi izskalo matus un galvu. Savukārt kadiķu zariņu kvēpināšana darbosies kā aromaterapijas līdzeklis.
AS „Latvijas valsts meži” arhīvs


Meža veltes skaistumkopšanā
5
Liepa. Arī liepas zaru slotas noderēs pirts cienītājiem. Liepu lapu uzlējums palīdzēs ādas kopšanā – tas balina ādu, noņem vasaras raibumus un pigmentācijas plankumus, mazina iekaisumus, veicina reģenerāciju, kā arī maigi attīra ādu. Ja vasarā esi paspējis savākt liepu ziedus, pagatavo no tiem tēju un izskalo ar to matus – liepziedu tēja mazina matu izkrišanu un veicina to augšanu.
AS „Latvijas valsts meži” arhīvs
Meža upes un ezeri Latvijā Meža upes un ezeri Latvijā   (2)
Eiropas zaļā zelta lielvalstis Eiropas zaļā zelta lielvalstis  
Kur rīdziniekiem sēņot un atpūsties? Kur rīdziniekiem sēņot un atpūsties?  
Koka māja – mājīgi, izdevīgi, tālredzīgi Koka māja – mājīgi, izdevīgi, tālredzīgi   (4)
Pievienojies sekotājiem, lai nepalaistu garām visu interesanto, trendīgo un drosmīgo.
Es jau esmu lietas kursā, paldies par atgādinājumu.