Paradīze zemes virsū - pieci skaistākie nacionālie parki Eiropā

,
Straujiem soļiem tuvojoties vasarai un atvaļinājumu laikam, arvien vairāk iedzīvotāju izvēlas ceļojumu galamērķus, kurp doties kopā ar ģimeni. Lai šo uzdevumu nedaudz atvieglotu, piedāvājam iepazīties ar dažiem no skaistākajiem nacionālajiem parkiem Eiropā, kur priecēt acis ar pasakainu dabu un smelties enerģiju atlikušajam gadam.
Paradīze zemes virsū - pieci skaistākie nacionālie parki Eiropā
1
Plitvices ezeru nacionālais parks Horvātijā ir viena no skaistākajām vietām Eiropā, kur baudīt krāšņus un fantastiskus dabas skatus. Pateicoties parkā apskatāmajai 16 ezeru sistēmai, daudzajiem ūdenskritumiem, alām un puķu pļavām, šo vietu ne velti dēvē par mazo paradīzi zemes virsū. Skaistais parks iekļauts arī UNESCO pasaules dabas mantojuma sarakstā.
James / cc
Paradīze zemes virsū - pieci skaistākie nacionālie parki Eiropā
2
Saksijas Šveices nacionālais parks Vācijā netālu no Drēzdenes ir vēl viens lielisks galamērķis, kur atpūtu svaigā gaisā var apvienot ar pasaules dabas mantojuma iepazīšanu. Parkam raksturīgi klinšu veidojumi, dziļas gravas un aizas, un tā teritorijā iespējams apskatīt unikālu pērli – 'Bastei' klinšu parku. Nacionālā parka takas vijas aptuveni 400 kilometru garumā.
Raymond Chan / cc


Paradīze zemes virsū - pieci skaistākie nacionālie parki Eiropā
3
Ordesas nacionālais parks Spānijā pazīstams gan ar četriem tajā esošajiem kanjoniem, gan skaisto ūdenskritumu 'Cola de Caballo' – burtiskā tulkojumā 'Zirga asti'. Parku ieskauj trīs kilometru augsti kalni, un tajā mīt vienīgais vēl eksistējošais Pireneju kalnu kazu pulks.
Guillén Pérez / cc



Paradīze zemes virsū - pieci skaistākie nacionālie parki Eiropā
4
Durmitora nacionālais parks Melnkalnē ir vieta, kuru iepazīt un atgriezties, ja sirdij tuvi kalnu plašumi, debeszils ūdens un zaļojoši meži. 1952. gadā dibinātais parks ir 339 kvadrātkilometrus liels, un tajā atrodas Taras upes kanjons – dziļākais Eiropā. Tā dziļums ir 1300 metru, un tas ir otrais lielākais pasaulē aiz Lielā kanjona Arizonā.
Sarah Tzinieris / cc
Sešas iespaidīgas moderno laiku koka celtnes pasaulē Sešas iespaidīgas moderno laiku koka celtnes pasaulē   (1)
Top 7 lielākie pasaules meži. Vai zini, kas tie ir? Top 7 lielākie pasaules meži. Vai zini, kas tie ir?   (6)
Tērvetes dabas parks – veselīga atpūta visai ģimenei Tērvetes dabas parks – veselīga atpūta visai ģimenei   (1)
Fotogrāfs Vidzemē noķer skaistāko Latvijas ziemas dienu Fotogrāfs Vidzemē noķer skaistāko Latvijas ziemas dienu  
Skaistākās koku alejas pasaulē – kur tās atrodas? Skaistākās koku alejas pasaulē – kur tās atrodas?   (2)
Skaistākie meža zvēri Latvijā - kas viņi ir? Skaistākie meža zvēri Latvijā - kas viņi ir?   (6)
Vai, pārceļoties no pilsētas uz mājiņu laukos, varēsi dzīvot dabiskāk? Vai, pārceļoties no pilsētas uz mājiņu laukos, varēsi dzīvot dabiskāk?   (6)
Iepazīsti skaistākās Latvijas vietas bez liekiem izdevumiem Iepazīsti skaistākās Latvijas vietas bez liekiem izdevumiem   (4)
Pievienojies sekotājiem, lai nepalaistu garām visu interesanto, trendīgo un drosmīgo.
Es jau esmu lietas kursā, paldies par atgādinājumu.