Skaistākie ezeri Latvijā kā makšķerniekiem, tā atpūtniekiem

Ezeri Latvijā ik vasaru pie sevis vilina cilvēkus, kuri vēlas pavadīt mierīgu nedēļas nogali brīvā dabā. AS „Latvijas valsts meži” (LVM) teritorijā atrodas teju 1000 skaistu ezeru. Šajā rakstā apkopota informācija par mežu ezeriem, pie kuriem atpūsties kopā ar ģimeni. Savu vietu šeit atradīs kā makšķernieki, tā atpūsties gribētāji, jo šo ezeru teritorijās tiek organizēta licencēta makšķerēšana, kā arī ir speciāli iekārtotas atpūtas vietas.
Skaistākie ezeri Latvijā kā makšķerniekiem, tā atpūtniekiem
1
Tērvetes ūdenskrātuve. Ezers Tērvetes novadā izveidots, uzpludinot Tērvetes upītes pļavas. Tā platība ir 70 hektāru, un to ierobežo 2,3 kilometrus garš dambis. Makšķernieku ērtībām ir uzbūvētas vairāk nekā 20 laipas, ir iespēja iznomāt laivas, savukārt naktsmītnēm var izmantot astoņas viesu mājiņas. Ūdenskrātuvē var izmēģināt laimi asaru, līdaku, karpu, brekšu un citi zivju makšķerēšanā. Atpūtnieki šeit atradīs iekārtotas kempinga vietas, ūdens velosipēdus izbraukumam pa ezeru, volejbola un basketbola laukumus.
AS „Latvijas valsts meži” arhīvs


Skaistākie ezeri Latvijā kā makšķerniekiem, tā atpūtniekiem
2
Lielauces ezers. Šis ezers atrodas Auces novada Lielauces pagastā. Blakus ezeram atrodas Lielauces pils, no kuras pa garu laipu var nokļūt līdz ezera krastam, kur makšķerniekus un atpūtniekus gaida laivu bāze un četras peldošas atpūtas mājiņas ar gultasvietām. Iespēja šeit izvilkt bagātīgu asaru, līdaku, raudu, brekšu un līņu lomu ir liela, jo katru gadu zivju krājumi tiek papildināti. Lielākā līdz šim ezerā noķertā līdaka – 12,5 kilogrami. Ezeram blakus atrodas arī putnu vērošanas tornis.
AS „Latvijas valsts meži” arhīvs


Skaistākie ezeri Latvijā kā makšķerniekiem, tā atpūtniekiem
3
Gulbju ezers. Talsu novada Ģibuļu pagastā esošā Gulbju ezera krastā atpūtas un izklaides iespējas atradīs gan pārliecināti makšķernieki un dabas vērotāji, gan aktīvās atpūtas cienītāji un ģimenes ar bērniem. Blakus ezeram atrodas tūrisma un atpūtas centrs „Spāre”, kur omulīgos namiņos var pārnakšņot līdz pat 30 viesiem. Makšķerniekiem šeit iespēja iznomāt laivas, lai ezerā ķertu līdakas, asarus, līņus un raudas. Atpūtniekiem iekārtotas peldvietas, piknika vietas, divas takas velosipēdistiem. Netālu atrodas Ūdrkalna skatu tornis, no kura var redzēt Usmas ezeru.
AS „Latvijas valsts meži” arhīvs


Skaistākie ezeri Latvijā kā makšķerniekiem, tā atpūtniekiem
4
Kaņieris. Atrodas Engures novada Lapmežciema pagastā. Ezera platība ir 1128 hektāri, tā vidējais dziļums – 0,6 metri. Kaņierī izveidota labiekārtota laivu bāze ar 43 laivām, plaša autostāvvieta un atpūtas vieta. Ezers ir putnu un zivju krājuma ziņā viens no bagātākajiem ezeriem Latvijā. Šeit uzbūvēts arī putnu vērošanas tornis. Pavasarī un vasaras sākumā šurp var doties nakts ekskursijās, lai klausītos nakts laikā aktīvās putnu sugas.
AS „Latvijas valsts meži” arhīvs
Izzinoša ekskursija pa slepenajiem bunkuriem mežā Izzinoša ekskursija pa slepenajiem bunkuriem mežā   (3)
Interesanti koka suvenīri Latvijā Interesanti koka suvenīri Latvijā   (4)
Latvijā biežāk sastopamo koku dziednieciskās īpašības Latvijā biežāk sastopamo koku dziednieciskās īpašības   (3)
Ieskats piecās apburošās koka baznīcās Latvijā Ieskats piecās apburošās koka baznīcās Latvijā   (7)
Ezeros papildina zivju krājumus Ezeros papildina zivju krājumus  
Pievienojies sekotājiem, lai nepalaistu garām visu interesanto, trendīgo un drosmīgo.
Es jau esmu lietas kursā, paldies par atgādinājumu.