Spraigas filmas par izdzīvošanu brīvā dabā

Mums Latvijā ir paveicies ar dabas bagātībām. Arī, dodoties Latvijas mežos, nopietnas briesmas no savvaļas zvēriem nedraud. Bet ne visās pasaules malās meži ir tik miermīlīgi.
Spraigas filmas par izdzīvošanu brīvā dabā
1
Rakstā apkopotas filmas, kuru varoņiem ir nācies saskarties ar dabu visā tās mežonībā un ir izdevies izdzīvo.
Vida Press

The Grey – Sniegāju gūstekņi (2012)

Filma veidota pēc stāsta "Ghost Writer" motīviem, kur grupa cilvēku pēc lidmašīnas katastrofas ziemā mēģina izdzīvot Aļaskas mežonīgajos mežos. Džons Otvejs (Līams Nīsons), kurš pirms lidojuma vēlējies izdarīt pašnāvību, nonāk situācijā, kad par savu izdzīvošanu nepieciešams cīnīties ar zobiem un nagiem, jo izdzīvotājiem uzglūn vilku bars. Noteikti vērts noskatīties līdz pašām beigām un nepalaist garām pēctitru kadrus.

The Revenant – Cilvēks, kurš izdzīvoja (2015)

Filma, kas palīdzēja Leonardo Dikaprio iegūt "Oskara" balvu. Trillerim līdzīgais stāsts balstīts uz patiesiem notikumiem, kas norisinājās 19. gadsimta sākumā, kad kažokādu tirgotāji un indiāņu ciltis cīnījās par teritorijām ap Misūri upi. Pēc kārtējās cīņas ar vietējiem iedzīvotājiem mednieks un pavadonis Hjū Glāss ved izdzīvojušies tirgoņus uz nometni, kad viņam uzbrūk grizlilācis un smagi ievaino. Pēc ceļa biedra nodevīgās rīcības Glāss tiek atstāts nomiršanai, bet viņa spēja izdzīvot visbēdīgākajos apstākļos pārsteidz visas filmas gaitā.

Frozen – Nosalušie (2010)

Lielākajai daļai nosaukums "Frozen" saistās ar Disneja multfilmu par divām māsām un sniegavīriem, bet ar tādu pašu nosaukumu ir arī asa sižeta filma par jauniešiem, kuri kļūdas dēļ ir palikuši pacēlājā augstu kalnā. Tuvojas vakars, un slēpošanas bāzē cilvēki atgriezīsies tikai pēc nedēļas nogales. Lai nenosaltu, ir jāizdomā, kā tikt lejā no pacēlāja, bet, arī nonākot uz zemes, briesmas nav garām. Kuram izdosies izdzīvot?

Backcountry – Nekurienē (2014)

Daļēji uz patiesiem notikumiem balstīta filma par laulāto pāri Džennu un Aleksu, kuri dodas pārgājienā Kanādas mežonīgajos kalnos pie Missinaibi ezera. Kaut arī Alekss uz pāra izvēlētās takas pamana lāča ķepas nospiedumu, viņš izlemj turpināt ceļu. Filmas turpinājumā pāris cīnās ar dabu un lāci, kurš nevēlas atteikties no maltītes, kas laimīgā kārtā ir ienākusi viņa teritorijā.

Iedvesmojošas filmas par dabu Iedvesmojošas filmas par dabu   (1)
Meža upes un ezeri Latvijā Meža upes un ezeri Latvijā   (2)
Modernā koka arhitektūra Latvijā Modernā koka arhitektūra Latvijā   (4)
Aizraujoši distanču slēpošanas un nūjošanas maršruti mežā Aizraujoši distanču slēpošanas un nūjošanas maršruti mežā  
Pievienojies sekotājiem, lai nepalaistu garām visu interesanto, trendīgo un drosmīgo.
Es jau esmu lietas kursā, paldies par atgādinājumu.