Svinēsim Lieldienas un pavasari mežā

Lieldienas ir skaistākie un jaukākie pavasara svētki ar krāsainām olām, šūpošanos un podu dauzīšanu. Aicinām šos gaišos svētkus un dabas atmodu svinēt kopā, apmeklējot kādu pavasara notikumu "Mammadaba" objektos.
Svinēsim Lieldienas un pavasari mežā
1
Krāsainās Lieldienas Tērvetē. Pirmajās Lieldienās, 1. aprīlī no plkst. 11.00 Latvijas valsts mežu dabas parkā Tērvetē visi tiek aicināti svinēt svētkus. Visas dienas garumā notiks radošās darbnīcas, sadziedāšanās, tradīcijas un konkursi. Rūķu sētā plkst. 12.00 koncertuzvedums “Lieldienu zaķa skola”. Parka viesus sagaidīs un priecēs allaž aktīvā un darbīgā rūķu saime un negantnieks Lieldienu Zaķis!
Publicitātes foto


Svinēsim Lieldienas un pavasari mežā
2
Putnu dienas LVM Kalsnavas arborētumā. 28. martā no plkst. 10.00 LVM Kalsnavas arborētumā, gaidot pavasari, notiks putnu dienām veltīts pasākums skolēniem. Šajā dienā izzināsim, pētīsim, spriedīsim un diskutēsim par putnu bioloģiju – daudzveidību, uzbūvi, nozīmi dabā, aizsardzību un cilvēku lomu. Dosimies izziņas pārgājienā ar darba stacijām, kurās ietverti uzdevumi un aktivitātes, kas saistītas ar putniem, piedalīsimies diskusijās ar vides ekspertiem. Pēc nopietnas darbošanās un lielo zināšanu uzkrāšanas visi kopīgi sildīsimies pie ugunskura un baudīsim siltu tēju. Līdzi var paņemt arī kādu našķi.
AS "Latvijas valsts meži" arhīvs


Svinēsim Lieldienas un pavasari mežā
3
Valpurģu nakts mistērija. Tradicionālais un populārais LVM dabas parka Tērvetē krēslas stundas un nakts pasākums - Valpurģu nakts - 30. aprīlī! Mazuļiem ar ģimenēm krēslas stundas notikumi Rūķu mežā no plkst. 19.00 līdz 21.00 ar rotaļām, pasaku tēliem un muzikālu uzvedumu. Savukārt nakts pasākums Pasaku mežā ar Sila raganiņu un citiem teiksmainiem varoņiem no plkst. 21.00 līdz 23.00 Atrakciju laukuma estrādē no plkst. 21.00 konkursi, aktivitātes, masku parāde, muzicēs grupa "Radio Orchestra".
AS "Latvijas valsts meži" arhīvs


Svinēsim Lieldienas un pavasari mežā
4
Lieldienas pilī. Jaunmoku pilī un parkā 1. aprīlī no plkst. 12.00 notiks svinības “Lieldienas apkārt zemeslodei”, kuru laikā varēs orientēties pils parkā, ripināt un šūpināt olas, kā arī veidot tām ligzdiņas. Savukārt pilī, Zīmes centrā ikviens kopā ar Lieni Bedrīti varēs izstrādāt savu personīgo zīmi un saņemt tās izdruku. Visu pasākuma dienu varēs apskatīt jauno Meža ekspozīciju un ieturēties kafejnīcā “Liepaleja”.
AS "Latvijas valsts meži" arhīvs


Svinēsim Lieldienas un pavasari mežā
5
"Stirnu buks" startēs Tērvetē. Pavisam sportiski sagaidīt pavasari var dodoties "Stirnu buka" skrējienā, kas šogad sezonu atklāj 14. aprīlī Tērvetes pilskalnos un takās, kur gaidāms diezgan sarežģīts maršruts ar augstuma starpībām, kāpnēm un citiem pasaku mežam raksturīgiem brīnumiem! Vairāk informācijas stirnubuks.lv.
AS "Latvijas valsts meži" arhīvs
Meža veltes olu krāsošanai Meža veltes olu krāsošanai   (1)
Kas jāzina par sulu tecināšanu Kas jāzina par sulu tecināšanu   (3)
Gaismas pieliets koka tilts – laboratorija Tērvetē Gaismas pieliets koka tilts – laboratorija Tērvetē   (4)
Sporto mežā: Sešas aktīvās atpūtas iespējas mežā Sporto mežā: Sešas aktīvās atpūtas iespējas mežā   (3)
Pievienojies sekotājiem, lai nepalaistu garām visu interesanto, trendīgo un drosmīgo.
Es jau esmu lietas kursā, paldies par atgādinājumu.