Uzkāpt skatu tornī!

Lai pakāptos augstāk un nonāktu kaut soli tuvāk debesīm, saskatītu tikko rudens krāsās iekrāsotos Latvijas mežus un gleznainos laukus, AS "Latvijas valsts meži" iepazīstina ar izveidotajiem koka skatu torņiem.
Uzkāpt skatu tornī!
1
Tērvetes skatu tornis. LVM Tērvetes dabas parkā nu var ne tikai pastaigāties, ļaujoties bērnības atmiņām un bezrūpīgam pasaku valstības vilinājumam, bet arī uzkāpt 39 metrus augstajā Tērvetes koka skatu tornī, pārvarot 153 koka pakāpienus. Platās koka trepes un torņa konstrukcija ir tik droša, ka pat mazākie vai bailīgākie apmeklētāji droši pārvar pakāpienu pēc pakāpiena, līdz negaidot nonāk 25 metrus platajā skatu platformā, nejūtot vēja radīto torņa šūpošanos. Tad nu var baudīt skaisto Zemgales ainavu un palūkoties uz Sprīdīša laimīgo zemi no augšas.
AS "Latvijas valsts meži" arhīvs


Uzkāpt skatu tornī!
2
Ložmetējkalna skatu tornis. Lai nobaudītu vēstures garšu un apskatītu valsts nozīmes vēstures pieminekli, vien 35 kilometru attālumā no Rīgas atrodas Ložmetējkalns. Tieši šeit risinājās vēsturiskās Ziemassvētku kaujas, kurās strēlnieki varonīgi cīnījās par mūsu tautas nākotni. 2005.gadā AS "Latvijas valsts meži" uzstādīja 27 metrus augsto skatu torni, no kura redzamas vēstures liecības par I Pasaules kara nocietinājumiem un šajā vietā notikušajām Ziemassvētku kaujām, tostarp arī Maztīreļa purvs ar bijušo vācu šaursliežu dzelzceļa līniju. Priežu koku galotnes tā vien šķiet, ka atrodas vien rokas stiepiena attālumā.
AS "Latvijas valsts meži" arhīvs


Uzkāpt skatu tornī!
3
Ančupānu skatu tornis. Netālu no Latgales sirds – Rēzeknes, visaugstākajā Ančupānu meža kalnā uzbūvēts 28,5 metrus augsts koka skatu tornis. Kāpjot 121 pakāpienu augšup pa koka kāpnēm, paveras elpu aizraujošs skats uz baznīcas torņu smailēm un iespaidīgo meža valstību. Savukārt spēku atgūšanai lieti noderēs blakus skatu tornim izveidotā atpūtas vieta, kas tā vien aicina nobaudīt līdzpaņemto brīvdabas maltīti.
AS "Latvijas valsts meži" arhīvs


Uzkāpt skatu tornī!
4
Ūdrkalna skatu tornis. Šis skatu tornis atrodas 20 kilometru attālumā no Talsiem, 57 metrus augstajā Ūdrkalnā. No tā virsotnes var ieraudzīt lielo Usmas ezeru ar leģendāro Moricsalu, kā arī saskatīt tuvumā esošo Stendi un Mundigciemu, bet skaidrā laikā – pat Talsus. Neaizmirstams skats paveras arī uz Ugāles baznīcas torni.
AS "Latvijas valsts meži" arhīvs


Uzkāpt skatu tornī!
5
Kalsnavas arborētuma skatu tornis. Jāpiemin arī 25 metrus augstais Kalsnavas arborētuma tornis, kas ļauj palūkoties uz skaisto un neparasto koku dārzu no augšas. Arborētumā ir izvietota viena no Latvijas skaistākajām kokaugu kolekcijām, kur 140 hektāru platībā aug ap 2500 dažādu koku un krūmu. No torņa skatu laukumiem var pārskatīt gan visu plašo arborētuma teritoriju, gan vērot apkārtnes panorāmu līdz pat Gaiziņam. Katrs gadalaiks arborētuma apmeklētājus pārsteidz ar ziedu un krāsu dažādībām.
AS "Latvijas valsts meži" arhīvs


Uzkāpt skatu tornī!
6
Priedaines skatu tornis. Šoruden apmeklētājiem pēc rekonstrukcijas atkal ir atvērts skatu tornis Krāslavā. No 32 metrus augstā Priedaines skatu torņa paveras skats uz Daugavas loku mežiem, Krāslavu un vairāku baznīcu virsotnēm. Tā pakājē iekārtota arī atpūtas vieta, kurā baudīt īpaši aizsargājamās teritorijas "Augšdaugava" skatus.
AS "Latvijas valsts meži" arhīvs


Uzkāpt skatu tornī!
7
Kamparkalna skatu tornis. Ziemeļkurzemes augstākajā virsotnē - Kamparkalnā, kas atrodas 174 metrus virs jūras līmeņa, ir aptuveni 28 metrus augstais skatu tornis. No tā paveras lielisks skats uz vienu no savdabīgākajām Latvijas vietām – Talsu pauguraines dabas parku un 30 km attālumā esošo jūru.
AS "Latvijas valsts meži" arhīvs


Uzkāpt skatu tornī!
8
Numernes skatu tornis. Kārsavas novadā dabas parkā "Numernes valnis", kura galvenā vērtība ir skujkoku meži uz osveida reljefa formām un tajos sastopamās dabas vērtības, uzbūvēts 20 m augsts skatu tornis. Torņa pakājē atrodas informatīvs stends, dabas taka un labiekārtota atpūtas vieta.
AS "Latvijas valsts meži" arhīvs
Daži no augstākajiem koka skatu torņiem mūsu valstī Daži no augstākajiem koka skatu torņiem mūsu valstī   (13)
Rudens košums arborētumā Rudens košums arborētumā  
Skaistākie ezeri Latvijā kā makšķerniekiem, tā atpūtniekiem Skaistākie ezeri Latvijā kā makšķerniekiem, tā atpūtniekiem   (6)
Kur izstaigāt purvu sausām kājām Kur izstaigāt purvu sausām kājām   (1)
Pievienot komentāru
Pievienojies sekotājiem, lai nepalaistu garām visu interesanto, trendīgo un drosmīgo.
Es jau esmu lietas kursā, paldies par atgādinājumu.