Vasara Tērvetē

Vasara ir īstais laiks, lai dotos dabā un izzinātu tās burvību. AS "Latvijas valsts meži" dabas parks Tērvetē ir lieliska vieta atpūtai kopā ar ģimeni, kur gan smelties aizraujoša piedzīvojuma garšu un svaigu gaisu, gan labi atpūsties un kopīgi pavadīt laiku. Šajā rakstā aprakstīti septiņi šīs vasaras pasākumi, kurus noteikti ir vērts apmeklēt LVM dabas parkā Tērvetē un izbaudīt tā burvīgo un pasakaino gaisotni.
Vasara Tērvetē
1
Īpašā diena dabā. 10. jūnijā Tērvetē svin visu meža zvēru mazuļu un putnu dzimšanas dienu. Maijs un jūnijs mežā ir īpaši mēneši, parādās jauna meža iemītnieku paaudze. Rūķu sētā un Pasaku mežā varēs uzzināt meža mazuļu noslēpumus, kā arī pārbaudīt savas dabas zināšanas un uzzināt ko jaunu.
AS „Latvijas valsts meži” arhīvs


Vasara Tērvetē
2
Zāļu diena mežā. Nedēļu pirms vasaras saulgriežiem, 17. jūnijā tērvetnieku saime aicina uzzināt visu neparasto un noslēpumaino par meža augiem. Notiks gatavošanās gada garākās dienas un īsākās nakts burvībai. Ar savām zinībām dalīsies Rūķu saimes pārstāvji, bet pie Sila raganiņas uzzināsi maģiskās nakts zāļu noslēpumus.
AS „Latvijas valsts meži” arhīvs


Vasara Tērvetē
3
Atrodi mūziku mežā. Vasaras viducī, 8. jūlijā Tērvetē jau ceturto gadu norisināsies Tērvetes Bērnu operas svētki, kuru ietvaros notiks pasaules pirmizrāde Ādolfa Skultes operai "Eža kažociņš" J. Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas Operstudijas "Figaro" izpildījumā. Tai laikā Pasaku mežā varēs satikt kādu no Sīkstuļa namiņa iemītniekiem, princesi Zeltīti un paviesoties Rūķu mežā.
AS „Latvijas valsts meži” arhīvs


Vasara Tērvetē
4
Savādnieku diena. Pavisam parastā dienā, 22. jūlijā LVM dabas parkā Tērvetē būs Savādnieku diena, kad varēs vērot neparastus ķīmijas un fizikas eksperimentus un demonstrējumus mežā, izzinot pasauli kopā ar Zinātkāres centru "ZINOO". Varēs darboties un iepazīt mežu kopā ar rosīgajiem pasaku tēliem.
AS „Latvijas valsts meži” arhīvs


Vasara Tērvetē
5
Pasaku grāmatu svētki. Tuvojoties skolas laikam, 12. augustā Tērvetes saime aicinās atvērt pasaku grāmatas. Pasākuma apmeklētāji varēs izzināt un izspēlēt pasakas par mežu kopā ar brīnumainā priežu sila pasaku tēliem, kā arī noklausīties Auces mūzikas skolas un čehu bērnu kolektīva "Šmidlatka" sadraudzības koncertu.
AS „Latvijas valsts meži” arhīvs


Vasara Tērvetē
6
Ģimeņu diena "Ņigu Ņegu mežā!". Vasaras izskaņā pasaku mežā būs īsts ņigu, ņegu – būs dažādas teātra stacijas un īsas teatralizētas etīdes ar meža zvēru un pasaku tēlu dalību. Visam pa vidu 20. augustā notiks muzikāla izrāde - Rūdofla Blaumaņa pasakas "Velniņi" iestudējums Bērnu un jauniešu centra "Kurzeme" izpildījumā, kā arī aktivitātes un pārsteigumi Pasaku un Rūķīšu mežā.
AS „Latvijas valsts meži” arhīvs


Vasara Tērvetē
7
Ģimeņu svētki "Nāciet mežā lieli, mazi!". Augusta pēdējā svētdienā Tērvetē svinēs Lutauša dzimšanas dienu! Lielie un mazie tiek aicināti uz Lutausim veltītu muzikālu un teatralizētu uzvedumu Bērnu un jauniešu centra "Kurzeme" izpildījumā. Kopā ar pasaku tēliem sveiksim Lutausi dzimšanas dienā! Dabas parks Tērvetē vēl aktīvu, izzinošu un patīkamu atpūtu dabā visām paaudzēm!
AS „Latvijas valsts meži” arhīvs
Intars Busulis: 'Mežā būt ir forši!' Intars Busulis: 'Mežā būt ir forši!'  
Vilkači, maldugunis un citi mošķi, kas mīt Latvijas mežos Vilkači, maldugunis un citi mošķi, kas mīt Latvijas mežos  
Mežs rotaļlietu kastē Mežs rotaļlietu kastē  
Idejas un ieteikumi kāzu rīkošanai mežā Idejas un ieteikumi kāzu rīkošanai mežā  
Pievienojies sekotājiem, lai nepalaistu garām visu interesanto, trendīgo un drosmīgo.
Es jau esmu lietas kursā, paldies par atgādinājumu.