Foto: F64
Populārais Dailes teātra aktieris Andris Bērziņš (attēlā), kurš šī gada sākumā lielās slodzes dēļ teātrī iedzīvojās nopietnās veselības problēmās, sākoties jaunajai sezonai, pieņēmis lēmumu štata vietu teātrī pamest.

Dailes teātra sabiedrisko attiecību speciāliste Liene Jakovļeva izklaides portālam Mango apstiprināja, ka no jaunās sezonas sākuma Andris Bērziņš vairs nav Dailes teātra štata aktieris - pēc abpusējas vienošanās ar teātra vadību viņš kļuvis par ārštata aktieri.

Izmaiņas aktiera statusā nozīmē, ka šoruden skatītāji viņa sniegumu varēs vērot tikai divās izrādēs - Ne tāds kā visi citi un Vīrieši uz nervu sabrukuma robežas.

"Man nav vajadzīga iejūgšanās šitādā verdzībā. Vasaras laikā stundām sēdēt telpā un mēģināt - eto ņe mojo. Esmu sapratis, ka teātris ir absolūts izspiedējs. Pagājušajā sezonā man bija tik daudz izrāžu un vēl taisījās klāt jaunas, bet vadība čīkstēja: "Nav naudas, nav naudas..."

Sapratu, ka labāk būt ārštatā, jo naudiņa, ko saņem štata aktieris, spēlējot gandrīz visās izrādēs, un tā, ko saņem aktieris, kurš aiziet nospēlēt dažas izrādes, atšķiras ļoti mizerabli," izdevumam Privātā dzīve atzinis aktieris.

"Neesmu vairs nekāds puika, kurš ar pārprastu patriotismu raus sev zarnas ārā. Paldies Dievam, varu naudiņu nopelnīt arī citur, kur augstāk novērtē manas spējas," atklāts bijis Bērziņš.

Šovasar Bērziņš kopā ar kolēģi Hariju Spanovski filmējās režisores Unas Celmas dokumentālajā filmā par dziedniekiem, tāpat viņš ar Voldemāra Šoriņa izrādi Henrijs VIII Karaliskais gambīts apbraukājis Latvijas pilis un muižas, kā arī atsācis filmēties seriālā UgunsGrēks.

Pēc šogad piedzīvotajām nopietnajām veselības problēmām, kas prasīja ilgstošu ārstēšanos, Bērziņš arī ieviesis nopietnas korekcijas savā dzīvesveidā - viņš nolēmis atmest smēķēšanu un alkohola lietošanu.

"Zinu, ka slikta ir tā iemešana... Mēģinu ar to tikt galā...(..) Daļēji sevi sakārtot palīdzēja dziednieki. Esmu ņēmis vērā viņu ieteikumus - dzeru dažādas tējiņas. Tas, pirmkārt. Otrs - alkohols un nikotīns tagad ir nolikti augstākajā plauktā. Vispirms centos atmest smēķēšanu, bet sapratu, ka abus netikumus uzreiz atmest ir vieglāk. Esmu mēģinājis atmest katru atsevišķi, bet vienmēr gribas dot sev visādas atlaides. Tagad pats sev pateicu: "Taisām lielo pauzi!" Sanāk ar!" priecājies aktieris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!