Foto: AFI
Savulaik Latvijā populārā lietuviešu izcelsmes aktrise Aurēlija Anužīte-Lauciņa (attēlā) jau vairākus gadus dēvē sevi par mājsaimnieci – pērnā gada rudenī pasaulē nāca viņas trešais bērniņš, dēlēns Jāzeps, bet sapni par skatuvi sieviete nav atmetusi.

"Es neuztraucos, ka šobrīd neesmu uz skatuves vai nefilmējos. Uzskatu, ka man ir dots talants, kas jāspodrina, bet mana labākā loma mani vēl tikai gaida, es to noteikti nospēlēšu.

Esmu vēl jauna un nešaubos, ka man būs vēl daudz lomu," intervijā žurnālam Ieva stāstījusi Aurēlija, kura šī gada augustā atzīmēs savu 40 gadu jubileju.

Šobrīd viņas vienīgā saistība ar teātri ir baznīca, kur viņa Jēzus draudzē iestudējusi trīs izrādes un, strādājot ar neprofesionāliem aktieriem, guvusi milzīgu gandarījumu un piepildījumu.

Tāpat kā māksliniece Anužīte izpaužas arī citā jomā - vienu gadu viņa Rīgas Dizaina un arhitektūras koledžā apguvusi interjera dizainu, bet tagad brīvajos brīžos viņa mājās glezno.

"Esmu izjutusi, ka arī gandrīz četrdesmit gados var iemācīties kaut ko jaunu. Ja tas interesē un rada prieku, šķērslis nav ne vecums, ne mazi bērni. Galvenais - uzdrošināties un saprast, kā vārdā to dari.

Bet par atgriešanos uz skatuves: es nekur neesmu aizgājusi. Tepat vien esmu," atzinusi aktrise.

DELFI Izklaide atgādina, ka pēdējā pamanāmākā loma Anužītei bija 2006. gadā, kad viņai bija uzticēta viena no galvenajām lomām seriālā Neprāta cena, ko tagad skatītāji pazīst ar nosaukumu UgunsGrēks. Tiesa, seriālā Anužīte darbojās tikai vienu sezonu, bet pēc tam izvēlējās visu laiku veltīt ģimenes dzīvei un kalpošanai Dievam.

Aktrisei ir trīs bērni - vecākais no viņiem ir 18 gadus vecais dēls Miks, kurš pasaulē nāca Anužītes laulībā ar aktieri Ivaru Kalniņu. Deviņdesmito gadu beigās šī savienība tika šķirta, bet 2005. gadā aktrise mija gredzenus ar uzņēmēju, miljonāru Andri Lauciņu un 2006. gadā pasaulē laida meitiņu Agati.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!