Foto: Vida Press
Pēc apsūdzībām amerikāņu producentam Hārvijam Vainstīnam par uzmākšanos sievietēm vairāku gadu garumā seksuālā vardarbība kļuvusi par aktuālu tēmu ne tikai Holivudā, bet arī ar kino nesaistītās jomās. Viena no viņa upurēm – aktrise Rouza Makgovana – pēc skandāla uzvirmošanas sarakstījusi grāmatu, kurā atklājusi savu skaudro dzīvesstāstu un ceļu uz aktrises karjeru.

"The New York Times", atsaucoties uz Makgovanas memuāriem "Brave", kas izdoti janvāra izskaņā, vēsta, ka aktrise grāmatā ne tikai detalizēti izklāstījusi, kā Vainstīns viņai uzmācies, uzstājis uz orālo seksu un pašapmierinājies viņas klātbūtnē, bet arī atklājusi citus savus pārdzīvojumus.

Kad Makgovana bijusi vēl bērns, viņas vecāki apmeklējuši savulaik bēdīgi slaveno "Dieva bērnu" sektu, kuras pamatā bija ideja par to, ka par Dieva dēlu vai meitu var kļūt tikai tad, ja stāsies dzimumsakaros ar pārējiem sektas locekļiem.

Orģijās tika iesaistīti arī mazi bērni, tomēr Rouzas vecāki nāca pie prāta un sektu pameta, kad tās līderi mudināja viņus iesaistīties seksuālās attiecībās ar nepilngadīgiem puisīšiem un meitenītēm.

Tiesa, lai gan Rouzai ar savu vecāku gādību izdevās paglābties no kļūšanas par sektantu-pedofilu upuri, vēlākajos gados viņai neklājās viegli.

Aktrises bērnība bija ļoti trauksmaina, jo viņas vecāki izšķīrās, gadiem ilgi meitene dzīvoja te pie mammas, te tēva, un seksuālā vardarbība nemitīgi uzglūnēja aiz katra stūra. Tā, piemēram, Makgovanas māte savulaik satikās ar kādu aizdomīgu tipiņu, kurš vēlāk izrādījās varmāka un tika apsūdzēts par seksuālu uzmākšanos savai meitai.

Kad Rouza bija pusaudze, viņas mamma pārcēlās dzīvot uz Losandželosu. Viņa nokārtoja, lai par 15 gadus veco meitu rūpes uzņemas viņas tā brīža draugs Viljams, kuram bija 20 gadu. Rouzai piespiedu kārtā nācās ievākties dzīvot pie viņa.

Aktrise grāmatā atklājusi, ka draugs pret viņu izturējies vardarbīgi, regulāri viņu sitis un pazemojis, bet punktu attiecībām pielikusi reize, kad Viljams dusmu lēkmē iegrābies meitenei apkaklē un vazājis viņu pa māju. Rouzai toreiz diviem pēdu pirkstiem norāvušies nagi. Meitene vēlāk slepus nozagusi sava puiša auto un aizbēgusi, neskatoties atpakaļ.

"Viljams man bija miris. Es jutos nedaudz vainīga, bet trūkstošie kāju nagi man atgādināja, ka man nevajadzētu justies slikti," mediji citējuši aktrises rakstīto.
Foto: AP/Scanpix/LETA

Vēlāk Makgovana nonāca Holivudā, bet liktenīgā tikšanās ar Vainstīnu notika 1997. gadā "Sundance" filmu festivāla laikā. Dienā, kad notika incidents, Rouzai bija paredzēts ar producentu ieturēt darījuma brokastis.

Tiesa, kad viņa ieradusies uz brokastīm, atklājies, ka Vainstīns tikšanos pārcēlis uz saviem viesnīcas apartamentiem. Kad Makgovana ieradusies numuriņā, producents ar varu norāvis viņai drēbes, piespiedis viņu sēdēt uz džakuzi malas savā istabā un veicis viņai orālo seksu, paralēli pašapmierinoties, līdz sasniedzis kulmināciju.

"Viņš skaļi ievaidas, caur asaru aizmiglotajām acīm redzu viņa sēklu, kas peld virs putām," rakstījusi Makgovana, kura bija viena no pirmajām drosminiecēm, kas publiski runāja par seksuālo vardarbību Holivudā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!