Foto: F64

Jaunā aktrise Dārta Daneviča (attēlā), kuru kā Vandu jau labi sen pazīst visi seriāla UgunsGrēks skatītāji, šosezon kā štata aktrise pieņemta Dailes teātrī. Tomēr izrādās, ka Dārta nav aktrises īstais vārds – viņa dzimusi kā Inese, lai gan par Dārtu viņu tagad sauc pat vecāki.

Bijusī Inese arī pasē ir Dārta, un šo vārdu viņa pieņēmusi, kad no Jēkabpils pārcēlusies uz dzīvi Rīgā, lai gan izrādījies, ka birokrātisku apsvērumu dēļ vārda maiņa nemaz nav tik vienkārša procedūra.

"Sākumā man teica, ka tas nav iespējams, varot tikai pievienot vēl vienu vārdu, varbūt bija kļūda komunikācijā. Tā man kādu brīdi bija divi vārdi, bet tas likās traucējoši, daudz lieku klapatu," intervijā laikrakstam SestDiena stāstījusi Daneviča.

"Aizgāju vēlreiz un teicu, ka tagad gribu noņemt vienu vārdu. Tā nu esmu Dārta! Es ticu, ka skaņas ietekmē cilvēku. Neesmu to pētījusi, tas ir sajūtu līmenī, bet kāpēc lai tām neuzticētos? Ja esmu jūtīga un viegli ievainojama - vārds "Inese" to tikai pastiprina, jo tas ir maigs vārds.

Dārtā ir "d" un "r", tādi spēcīgi burti. Varbūt tā bija savā ziņā glābšanās, ticība, ka šis vārds man dos vairāk spēka. Kurš tad šīs skaņas visvairāk dzird? Es! Jo mani jau uzrunā. Un tas ir pierādījies. Jūtos daudz stiprāka un varošāka!" savu vārdu intervija skaidro aktrise.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!