Foto: EPA/LETA

Slavenais franču kinoaktieris Žerārs Depardjē sestdien ar čārterreisu ieradies Krievijas kūrortpilsētā Sočos, lai saņemtu šīs valsts pilsoņa pasi, informēja avoti Krievijas atbildīgajos dienestos.

"Tiek pieņemts, ka šovakar [sestdien] viņam tiks izsniegta Krievijas pase," aģentūrai "Interfax" teica viens no avotiem, atzīstot, ka oficiāls vizītes mērķis nav zināms.

Arī Krievijas prezidenta Vladimira Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs paziņoja, ka Depardjē "brauciens ir privāts, mēs nekādus komentārus nesniegsim. Tomēr neizslēdzu, ka tieši tur [Sočos] viņam tiks izsniegta pase".

Peskovs piebilda, ka sestdienas vakarā paredzēta Depardjē tikšanās ar Putinu.

Sestdien Sočos notiek darba grupas sanāksme par gatavošanos nākamgad šajā pilsētā gaidāmajām olimpiskajām spēlēm. Sanāksmes priekšsēdētājs ir Krievijas premjerministrs Dmitrijs Medvedevs.

Jau vēstīts, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins3.janvārī parakstīja dekrētu par Krievijas pilsonības piešķiršanu Depardjē, izpildot viņa lūgumu. "Saskaņā ar Krievijas Federācijas Konstitūcijas 89.panta "a" punktu apmierināt 1948.gadā Francijā dzimušā Depardjē Žerāra Ksavjē lūgumu par uzņemšanu Krievijas Federācijas pilsonībā," teikts dekrētā.

Depardjē decembrī atstāja Franciju, apmetoties uz dzīvi Beļģijas ciemā pie Francijas robežas, paziņoja par atteikšanos no Francijas pilsonības un ieceri pieņemt Beļģijas pilsonību. Viņš šādi reaģēja uz Francijas sociālistu valdības plānu līdz 75% palielināt nodokļa likmi par ienākumiem, kas ir lielāki par vienu miljonu eiro (700 tūkstošiem latu) gadā.

Saskaņā ar Francijas likumiem no šīs valsts pilsonības var atteikties tikai pēc tam, kad ir iegūta kādas citas valsts pilsonība.

Depardjē Krievijas televīzijas Pirmajam kanālam nosūtītā vēstulē apstiprina, ka lūdzis Krievijas pilsonības piešķiršanu, un priecājas par to, ka viņa lūgums ticis pieņemts. Viņš arī atzīstas mīlestībā uz Krieviju , krievu vēsturi un kultūru. Viņš arī atzīstas mīlestībā Putinam, sola mācīties krievu valodu un nosauc Krieviju par "dižas demokrātijas valsti".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!