Foto: RIA Novosti/Scanpix

Slavenais franču kinoaktieris Žerārs Depardjē Krievijas kūrortpilsētā Sočos ir saņēmis Krievijas pasi un ticies ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, svētdien paziņoja prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs.

Pase Depardjē tika izsniegta sakarā ar viņa atrašanos Krievijā, bet to nepasniedza Putins personīgi viņu īsās tikšanās laikā sestdienas vakarā, sacīja Peskovs.

Putins savā rezidencē Sočos tikās ar Depardjē, kurš bija ieradies Krievijā privātā vizītē, un apsprieda aktiera radošos plānus.


Putins un Depardjē vakariņās apsprieda arī vairākus jautājumus, kas saistīti ar mākslas filmas par Grigoriju Rasputinu nomu Krievijā. Telekanāls "Krievija-1" ziņoja, ka Depardjē ir tēlojis Rasputina lomu filmā, kas ir šī telekanāla un grupas "France Televisions" kopīgs projekts. Putina un Depardjē tikšanās dalībnieks bija arī Viskrievijas valsts televīzijas un radioraidījumu kompānijas (BGTRK) ģenerāldirektors Oļegs Dobrodejevs.

"Žerār, tu pats esi apmierināts ar šo darbu?" aktierim jautāja Putns.

"Es ar visu esmu ļoti apmierināts. Tu vispār redzēji filmu? Es taču atsūtīju. Sākumā šķita, ka tas neatbilst tēlam, tomēr lieliski notēloja krievu aktieri: Konstantīns Habenskis, Vladimirs Maškovs, Filips Jankovskis, Ksenija Rapoporta," atbildēja Depardjē.

"Kad Jūsu filma iznāks? Gribētu to uzzināt," sacīja Putins.

"Pašlaik jau ir beigusies montāža. [Vēl paliek] ieskaņošana, mūzika, un jau maijā to ieraudzīs mūsu skatītāji," sacīja Dobrodejevs. Viņš pauda uzskatu, ka filmas demonstrēšana televīzijā ir gaidāma septembra sākumā trīs mēnešus pēc tās pirmizrādes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!