Foto: Vida Press
Piektdien, 3. oktobrī, savu 50. dzimšanas dienu atzīmē viens no pēdējo gadu stilīgākajiem un vīrišķīgākajiem Holivudas aktieriem – anglis Klaivs Ouvens (attēlā), kurš savulaik gandrīz kļuva par Džeimsu Bondu.

Kino un televīzijā Ouvens sāka filmēties 1988. gadā un Anglijā slavu iemantoja ar seriālu Chancer, bet līdz pirmajiem starptautiskajiem bija jāgaida desmit gadi, kad Ouvens tika pamanīts filmā Croupier.

Vēlāk Ouvena karjera bijusi ļoti veiksmīga, godalgota un kritiķu cienīta, jo viņš pratis neieslīgt Holivudas dižpārdokļos, prasmīgi tos mijot ar nopietnām drāmām.

Starp populārākajām filmām ar Ouvenu minamas Closer (2004; par šo lomu viņš tika nominēts "Oskaram"), King Arthur (2004), Sin City (2005 un 2014), Inside Man (2006), Children of Men (2006), Shoot 'Em Up (2007), Killer Elite (2011), Shadow Dancer (2012) un citas.

2005. gadā parādījās informācija, ka jaunais Džeimsa Bonda atveidotājs Pīrsa Brosnana vietā būs tieši Ouvens (arī skatītāju simpātiju balsojumā viņš bija pirmajā vietā), taču šī daudzu britu aktieru kārotā loma, kā zināms, tika Danielam Kreigam.

Jau 19 gadus viens no planētas iekārojamākajiem vīriešiem Ouvens ir uzticīgs savai sievai Sārai-Džeinai Fentonai - maza auguma tumšmatei, kura matus vienmēr nēsā copē un izskatās pēc skolotājas.

Sāra-Džeina bija mazpazīstama angļu aktrise, taču pāra tikšanās notika romantiskos apstākļos - Young Vic teātrī viņiem Šekspīra lugas iestudējumā nācās tēlot Romeo un Džuljetu.

1995. gada martā pāris oficiāli salaulājās, bet Sāra neatgriezeniski pameta aktrises profesiju, lai nodotos ģimenes dzīvei, un drīz vien pasaulē nāca divas meitiņas.

"Pazīšanās ar slavenām un skaistām sievietēm - tas ir mans ikdienas darbs. Taču neviena no šīm skaistulēm mani nesaista kā sieviete. Viņas man nevar dot to, ko katru dien man sniedz sieva," savulaik stāstījis Ouvens.

Šobrīd aktieris ir aizņemts ar filmēšanos Stīvena Soderberga uzņemtajā seriālā The Knick, kas stāsta par ārstu dzīvi XX gadsimta sākumā, bet drīzumā uz ekrāniem gaidāma komēdija Maggie's Plan un piedzīvojumu trilleris Last Knight.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!