Foto: Vida Press

Ceturtdien, 24. septembrī, apaļu jubileju svin amerikāņu aktieris un producents Maikls Duglass (attēlā kopā ar Šarounu Stounu filmā Pamatinstinkts) – viņam šajā dienā aprit 70 gadi.

Maikls ir leģendārā aktiera Kērka Duglasa vecākais dēls, un jau no bērnības zēns zinājis, ka vēlas iet tēva pēdās. 1968. gadā viņš Kalifornijas universitātē ieguva bakalaura grādu drāmas mākslā, bet pie pirmās ievērības cienīgās lomas tika 1969. gadā televīzijas seriālā Sanfrancisko ielas, kurā viņš filmējās trīs gadus.

Duglass panākumus guvis ne tikai kā aktieris, bet arī apliecinājis sevi kā veiksmīgs producents. To pierāda arī divas "Oskara" balvas - 1975. gadā viņš pie zeltītās statuetes tika kā producents filmai Kāds pārlaidās pār dzeguzes ligzdu, kas togad tika atzīta par labāko filmu, bet 1987. gadā viņu godināja par galvenās lomas izpildījumu filmā Volstrīta.

1978. gadā uz ekrāniem nonāca viņa producētā filma Ķīnas sindroms, kurā Maikls arī spēlēja vienu no galvenajām lomām un kas vēlāk tika dēvēta par vienu no inteliģentākajām Holivudas filmām septiņdesmitajos gados, bet par Duglasa lielo izrāvienu Holivudā uzskata piedzīvojumu komēdiju Dēka ar akmeni 1984. gadā.

Kā liecina portāla IMDb.com informācija, aktiera kontā, sagaidot 70. dzimšanas dienu, ir 54 lomas, bet kā producents viņš darbojies 19 filmās. 2009. gadā Duglass saņēma Amerikas Kino institūta balvu par mūža ieguldījumu, kuru 1991. gadā bija saņēmis arī viņa tēvs.

Kopš 2000. gada viņš ir precējies ar šarmanto Katrīnu Zetu-Džonsu, kura, starp citu, dzimšanas dienu svin vienā dienā ar vīru - viņai šogad aprit 45 gadi. Pērn abu laulība pārdzīvoja krīzi un bija uz izjukšanas robežas, bet drīz vien viņiem izdevās salabt.

Zeta-Džonsa Duglasam dāvājusi divus bērnus, bet viņa pirmajā laulībā ar austriešu diplomāta meitu Diandru 1978. gadā pasaulē nāca dēls Maikls Kamerons, kurš pirms pieciem gadiem tika arestēts par narkotiku tirdzniecību un nonāca cietumā.

2010. gadā Duglasam tika konstatēts kakla vēzis, bet aktierim ļaundabīgo slimību izdevās uzveikt, un vēlāk viņš pat ironizēja, ka slimību izraisījusi pārlieka aizraušanās ar orālo seksu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!