Foto: Reuters/Scanpix
Trešdien, 30. martā, interneta medijs PAST HTML izplatīja ziņu, ka slavenais aktieris Džekijs Čans (attēlā) Losandželosas slimnīcā, nespēdams izturēt saspringto filmēšanās grafiku, miris no sirdstriekas. Lai gan ziņu par šo "jaunumu" pārpublicēja ar dažas citas ziņu aģentūras, tās izrādījušas tikai baumas vai pat neveiksmīgs joks.

Tāpat jaunums ar virsrakstu "RIP, Jackie Chan" momentāni izplatījās mikroblogu vietnē Twitter, un pēc Čana "nāves" līdzjūtību jau paspēja izteikt daži pasaulē pazīstami cilvēki, tostarp arī ASV prezidents Baraks Obama.

Tāpat daudzi Džekija Čana fani līdzjūtību izteikuši viņam veltītajās interneta mājaslapās, tomēr drīz vien noskaidrojās, ka šī ziņa ir maldīga.

Kā vēsta ziņu aģentūras, Džekijs Čans nupat patiešām ieradies Losandželosā, tomēr viņš nevis iegūlies slimnīcā, bet gan atbraucis reklamēt jauno multiplikācijas filmu Kung Fu Panda 2, kurā viņš ierunājis Pērtiķa balsi.

Tāpat Džekijs plāno 1. aprīlī Honkongā sarīkot koncertu, lai sniegtu atbalstu Japānas zemestrīcē cietušajiem. Plānots, ka koncertā piedalīsies pazīstami aktieri no Ķīnas, Japānas, Taivānas, Dienvidkorejas un Indonēzijas.

Pēdējā laikā kļūdainas informācijas strauja izplatīšana internetā ir visai bieža parādība, un izklaides portāls Mango jau ziņoja par viltus miršanas ziņām, kas sacerētas par Čārliju Šīnu, Britniju Spīrsu, Natāliju Portmenu un Nikolu Kidmenu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!