Foto: Vida Press

Amerikāņu aktieris, seriāla "Kāršu nams" zvaigzne Kevins Speisijs pirmdienas, 30. oktobra, rītā savā "Twitter" profilā, atbildot uz aktiera Entonija Rapa apsūdzību par seksuālu uzmākšanos, savā atvainošanās vēstījumā paziņoja, ka ir izvēlējies dzīvot kā gejs.

Speisija lēmums pielikt punktu gadiem virmojošajām baumām un atklāt savu seksuālo orientāciju guvis pretrunīgu vērtējumu un, kā liecina diskusijas "Twitter" tīklā, kur Kevina Speisija vārds ierindojies starp visvairāk apspriestajiem tematiem, daudzus sadusmojis.

Tūkstošiem cilvēku tviterī pauduši uzskatu, ka Speisijs pamatīgi nošāvis greizi, uz apsūdzību par uzmākšanos nepilngadīgam zēnam tālajos astoņdesmitajos reaģējot ar paziņojumu par savu seksualitāti – tādējādi aktieris vēlējies panākt, ka lielāka uzmanība tiek faktam, ka viņš ir gejs, nevis tam, ka viņš uzmācies nepilngadīgam zēnam.

Cilvēki arī norādījuši, ka, šādi attaisnojoties, aktieris devis arī netiešu mājienu, ka viņa homoseksuālā orientācija varētu būt attaisnojums viņa nodarījumam. Tviterī lasāmi daudzi ieraksti, kuru galvenā ideja ir "Tas, ka tu esi gejs, neattaisno to, ka esi pedofils", un izskanējis arī viedoklis, ka ar šo paziņojumu Speisijs ir nodarījis nopietnu kaitējumu visai lesbiešu, geju, biseksuāļu un transpersonu (LGBT) kopienai.

Aktrise Roza Makgovana, kura ir viena no Holivudas producenta Hārvija Vainstīna upurēm, aicinājusi medijus un sabiedrību lielāku uzmanību pievērst Entonijam Rapam kā "upura balsij", nevis fokusēties uz Speisija paziņojumu par viņa orientāciju.

Aktieris Billijs Eihners tviterī atzinis, ka Kevins Speisijs ir "ieviesis kaut ko, kas pirms tam neeksistēja: sliktu brīdi iznākšanai no skapja", kā arī norādījis – viņam pat esot neērti par to jokot, jo Speisija paziņojums ir patiešām "pretīgs, bezatbildīgs un bīstams".

Tāpat daudzus sadusmojis Speisija aizbildinājums, ka viņš šo incidentu neatceras.

"Bet, ja es uzvedos tā, kā viņš to raksturo, es viņam esmu parādā patiesu atvainošanos par to, kas varētu būt bijusi stipri nepieņemama uzvedība dzērumā," savā paziņojumā norādīja aktieris.

Tas izraisījis īstu sašutuma vētru, daudziem liekot uzdot jautājumu, vai tiešām aktieris uzskata, ka reibums ir attaisnojums šādai uzvedībai vai arī ka atmiņas zudums ir vainu mīkstinošs apstāklis.

Foto: Vida Press
Atgādinām, ka aktieris Entonijs Raps intervijā "BuzzFeed" bija atklājis – 1986. gadā, kad viņš bija 14 gadus vecs, tolaik 26 gadus vecais Speisijs viņam kādā savā ballītē uzmācies un mēģinājis zēnu pavedināt.

Entonijs pastāstījis, ka viņš skatījies televizoru Speisija guļamistabā, kad sapratis, ka visi viesi jau ir aizgājuši. Namatēvs ieradies istabā, pacēlis zēnu "kā līgavainis nes līgavu pāri slieksnim", nolicis viņu gultā un pats uzgūlies virsū. Puisim gan izdevies izrauties un aizbēgt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!