Foto: F64

Bijusī televīzijas seja un aktrise Dagmāra Legante (attēlā), kura aizvadītajā gadā kļuva par māmiņu, šobrīd rūpējas par ģimeni un darbību profesionālajā izaugsmē nedaudz atlikusi malā. Izveidojoties ģimenei, Dagmāra sākusi gatavot biežāk - īpaši viņa iecienījusi dažādus ātri pagatavojamus salātus.

Šoreiz, turpinot tematisko rubriku, kurā populāri latvieši iesaka savus mīļākos ēdienus, bijusī TV seja atklāj vasarīgu salātu recepti.

"Salātu pagatavošana ir pavisam vienkārša. Nepieciešama rukola, spinātlapiņas, notīrīts, šķēlēs sagriezts gurķītis, ķirštomāti un dzeltenie tomātiņi - garšai un krāsai, konservēta saldā kukurūza, divas līdz trīs zemenes, nedaudz ķirbju sēkliņas, ko pārkaisīt pāri salātiem, olīveļļa, sāls, pavisam nedaudz zemeņu pastas saldumam un balzamiko etiķis.

Es neko nekapāju - gurķus un zemenes sagriežu šķēlēs, ķirštomātu uz pusītēm, salātus atstāju tādus, kādi tie ir," salātu pagatavošanas gaitu DELFI Izklaidei stāsta Legante.

Lai salātus varētu pasniegt, visas sastāvdaļas sajauc kopā, pāri pārlej olīveļļu un nedaudz balzamiko etiķi, pievieno sāli un zemeņu pastu pēc garšas. Nobeigumā salātiem pāri pārkaisa ķirbju sēkliņas, taču Dagmāra ir izmantojusi arī kaltētas dzērvenes un atzīst, ka garšojis labi.

"Tā kā mājās ir bērni (Dagmāras vīram no iepriekšējām attiecībām ir divi dēli. - Red.piez.), protams, ka sanāk gatavot biežāk. Man nepatīk stundām stāvēt pie plīts, tādēļ esmu iecienījusi ātri un viegli pagatavojamus ēdienus.

Tuvojoties vasarai, mūsu ģimene ir iecienījusi grilētu gaļu un dārzeņus. Vīrs pagatavo gaļu, es - salātus," gastronomiskās detaļas atklāj Legante.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!