Foto: Privātais arhīvs
Pašmāju aktierim Andrim Bulim (attēlā) šopavasar priekšā īpaši aktīvs darba cēliens. Lai atjaunotu enerģiju un attīrītu organismu pēc garās ziemas, kā arī būtu spiests uzņemt vitamīnus, ar kuriem ikdienā nemaz nav tādos draugos, aktieris pats sev metis mēnesi garu izaicinājumu.

DELFI Izklaidei smejoties atklāj Bulis, viņš nav no tiem cilvēkiem, kuru aizrauj zaļā ēšana – viņu neviens nepārliecinās audzēt uz palodzes lociņus vai sākt rītu ar spinātu lapu smūtiju. Tieši šī iemesla dēļ aktieris jau trešo pavasari met pats sev interesantu izaicinājumu – viņš uz mēnesi pilnībā atsakās no gaļas, tādā veidā vienkārši piespiežot sevi dažādot ēdienkarti un mainīt ieradumus.

"Kāpēc es to daru? Tas ir mans izaicinājums sev pašam, tādā veidā cenšos piespiest sevi domāt ārpus ierastā. Ir taču tik ērti un ierasti ātri ieskriet Statoilā un paķert kaut ko uzkožamu.

Atsakoties no gaļas, negribot jāsāk domāt par to, ko ēd. Pirmo gadu, kad sāku šo eksperimentu, bija jābrauc uz Ameriku filmēt Oki – okeāna vidū. Mazliet satraucos, jo mans priekšstats par Ameriku bija tāds, ka tur visi pārtiek no hamburgeriem.

Izrādījās, ka nē, tur ir ļoti plaša veģetārā virtuve. Es pat teiktu, ka Latvijā šajā ziņā ir grūtāk. Aizej uz ēdnīcu, nekādas mērces bez gaļas jau īsti nav pieejamas," stāsta populārais aktieris.

Viņam priekšā īpaši darbīgs periods, tāpēc kolēģi, izdzirdot, ko Bulis izdomājis, mazliet satraukušies par to, ka aktierim uz skatuves nepietiks enerģijas.

"Sākums ir grūtākais – ir jūtams, ka spēka kļūst mazāk. Ir jāpiedomā, ko ēst, pilnībā jāmaina savu ēdienkarti. Taču, ja sākumā šķiet, ka kaut kā trūkst, drīz vien iestājas patīkama viegluma sajūta.

30. aprīlī man Liepājā vienā dienā paredzētas uzreiz divas monoizrādes. Pulksten 17 jāspēlē Lidojums, bet jau 19:30 – Facebook. Post Scriptum &. Pēc tam braucu uz Pēterburgu ar četrām viesizrādēm.

Izdzirdot par manu izaicinājumu, kolēģi bija mazliet norūpējušies, taču varu visus nomierināt – pēc grūtā sākuma tieši izjūtu patīkamu vieglumu un enerģiju, ko gribas izlikt uz skatuves.

Tie, kuri ir pavisam atteikušies no gaļas, šo sajūtu noteikti nesapratīs, taču man kā gaļēdājam mēnesis bez tās sniedz īpašas sajūtas," stāsta mākslinieks. Viņš gan atzīst, ka pilnībā par veģetārieti kļūt nespētu.

Draugi jau tagad smejoties, ka Bulis izaicinājumu izvēlējies īstajā laikā – kad apkārt sāk smaržot šašliki. Taču aktieris ir apņēmības pilns. "Mēnesis bez gaļas sniedz iespēju dažādas garšas izbaudīt jaunā līmenī," iedvesmo aktieris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!