Foto: Vida Press

Oktobra nogalē iznākusi slavenā amerikāņu aktiera, producenta un scenārista Džeka Nikolsona jaunākā biogrāfija, kurai dots nosaukums Nicholson un kurā tiek atklāti vairāki pārsteidzoši fakti par Holivudas zvaigzni.

Džeks Nikolsons, īstajā vārdā Džons Džozefs Nikolsons, kurš savu karjeru sāka 20. gadsimta piecdesmito gadu beigās, piedalījies tādās pasaules slavu iemantojušās filmās, kā Betmens (Batman), Kāds pārlaidās pār dzeguzes ligzdu (One Flew Over the Cuckoo's Nest), Īstvikas raganas (The Witches Of Eastwick), Mirdzums (The Shining) un citās.

Skatītāju mīlestību un kritiķu labvēlību aktieris iemantojis sava talanta dēļ, bet dzīves laikā viņš savaldzinājis ne vienu vien sievieti, kura nav spējusi pretoties viņa šarmam - par Nikolsona pretējā dzimuma apburšanas spējām jau izsenis klīst leģendas un mīti.

Jaunajā publicista Marka Eliota veidotajā biogrāfijā atklāts, ka Nikolsona apskāvienos savulaik patvērumu radusi arī panākumiem bagātā Holivudas aktrise Merila Strīpa, kura bijusi viņa ekrāna partnere divās filmās - Greizsirdība (Heartburn, 1986) un Dadzis (Ironweed, 1987).

Filmēšanas starplaikos Nikolsons un Strīpa mīlas priekiem nodevušies aktierim piešķirtajā treilerītī, kurš, pēc aculiecinieka vārdiem, pamatīgi kustējies, šūpojies un drebinājies, kad abi Holivudas spīdekļi tajā draiskojušies, atsaucoties uz jauno grāmatu, vēsta izdevums The Daily Mail.

Tiesa, tajā laikā aktieri joprojām vienoja visai sarežģītas un kaislīgas attiecības arī ar aktrisi Andželiku Hjūstoni, un mēļo, ka šad tad mīlas priekiem viņš nodevās arī ar aktrisi Veroniku Kārtraitu.

Lai gan viss filmēšanas laukums sačukstējā par Nikolsona un Strīpas dēku, abi aktieri līdz šim to noliedza un vienmēr apgalvoja, ka viņus vieno tikai draudzīgas un profesionālas attiecības - nekas vairāk.

Īpašu nodaļu biogrāfijas autors veltījis arī Nikolsona pieredzei ar narkotikām. Aktieris savas karjeras pirmsākumos aizrāvies ar dažādām apreibinošajām vielām. Viņš pamēģinājis ne tikai LSD un marihuānu, bet arī kokaīnu, taču tieši LSD viņam bijis īpaši lielā cieņā.

"Džeka eksperimenti ar narkotikām mainīja viņa dzīvi. Viņš ticēja, ka pēc tam, kad pirmo reizi mūžā bija lietojis apreibinošas vielas, viņš esot savā priekšā redzējis Dieva seju," biogrāfijā raksta Eliots.

Šo vielu ietekmē aktieris arī esot piedzīvojis dažādas halucinācijas un fantāzijas. Viņš ne tikai spējis iztēloties kastrāciju, bet narkotiku ietekmē arī piedzīvojis bailes no homoseksuāliem sakariem, kā arī guvis atklāsmi, ka, būdams zīdainis, bijis nevēlams.

LSD aktierim kļuva par ikdienu, jo palīdzēja ar pilnu jaudu izbaudīt seksuālos priekus un pārvarēt pastāvīgo problēmu, priekšlaicīgu ejakulāciju, kura viņu vajāja kopš laika, kad viņš sāka gulēt ar aktiermeistarības nodarbībās iepazītu meiteni, kurai bija grūtības sasniegt orgasmu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!