Foto: Vida Press
Krievijas aktieris Ivans Krasko (attēlā pa kreisi) pēdējo divu nedēļu laikā iemantojis uzmanību ne tikai savā dzimtenē, bet arī tālu aiz tās robežām. 84 gadu vecumā viņš apprecēja par sevi 60 gadus jaunāku skaistuli, un 85. jubileju sagaidījis žirgtāks par žirgtu.

Izdevumam Комсомольская правда Krasko atklājis arī sava dzīvesspara noslēpumu - tas slēpjas ne tikai neizsīkstošā interesē par dzīvi, bet arī uzlējumos, ko aktieris gatavo pats un regulāri lieto.

"Aukstā laikā nav nekā labāka par piparu uzlējumu ar medu. Tās ir tādas zāles. Vakarā iedzer 50 gramus, ej gulēt un no rīta esi vesels kā rutks.

Vīriešu spēkam noderīga ir selerija. No seleriju kātiem uzlējums sanāk saldāks un maigāks, bet no lapām - daudz asāks," zinājis stāstīt Krasko.

Viņš arī padalījies ar recepti - ņemot seleriju lapas, saknes vai kātus, vai visu kopā, sagriež gabaliņos un samet puslitra pudelē. Pa virsu uzlej līdz 40 grādiem atšķaidītu spirtu.

Klāt varot piešaut kādu diļļu zariņu un pāris daiviņas ķiploka, un dzērienu iespējams papildināt arī ar pipariem vai citronu. Ja no rīta pagatavo šādu brūvējumu, vakarā to jau varot dzert, bet vislabākais esot tāds uzlējums, kurš nostāvējies divas trīs dienas.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!