Foto: AFP/Scanpix

Slavenie Holivudas aktieri Breds Pits un Andželīna Džolija, kuri nesen slepeni apprecējās Francijā, formāli nemaz nav vīrs un sieva – saskaņā ar ASV likumdošanu viņu laulība nevar tikt oficiāli reģistrēta.

Lieta tāda, ka Pits un Džolija atļauju reģistrēt savu laulību saņēma Losandželosā, bet ceremonija notika Francijas pilsētā Nicā, tāpēc ASV viņi nevar tikt uzskatīti par vīru un sievu.

Kā vēsta izdevums Mail on Sunday, lai ASV likuma priekšā kļūtu par laulātu pāri, viņiem nepieciešams apprecēties Kalifornijas štatā, turklāt tas jāizdara 90 dienu laikā no datuma, kas ierakstīts laulības atļaujā.

Lai nodrošinātos pret šādu iespējamību, Pits un Džolija uz savu savrupmāju Francijā pat bija uzaicinājuši tiesnesi no Kalifornijas, tomēr ASV tiesnešiem citu valstu teritorijās pilnvaru nav.

Līdz ar to saskaņā ar ASV likumdošanu Pits un Džolija joprojām dzīvo civillaulībā un laulību apliecības viņiem nav - vismaz Losandželosas apgabala laulību reģistrācijas birojā neviens viņiem šādu atļauju nav izsniedzis.

Amerikāņu mediji pieļauj, ka tagad Pitam un Džolijai nāksies rīkot vēl vienas slepenas kāzas nu jau ASV teritorijā, bet tikmēr paparaci nojauš ēsmu un palielina zvaigžņotā pāra novērošanas pasākumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!