Foto: LETA

Tautā iemīļotais aktieris Rūdolfs Plēpis (attēlā) pēc vairākkārtīgiem mēģinājumiem uzveikt alkohola atkarību beidzot ticis galā ar šo problēmu un gatavs arī citiem izpalīdzēt, dodot labu padomu alkoholisma uzvarēšanai.

"Ja cilvēkam ir problēmas ar alkoholu, vienkārši jāsaņem dūša un jāmeklē palīdzība pie ārsta. Un ir jāiet nevis pie narkologa, bet pie psihiatra, jo problēma, kāpēc cilvēks lieto alkoholu, slēpjas dziļāk," sarunā ar DELFI Izklaidi atklāj Plēpis.

Aktieris skaidro, ka problēmas ar alkoholu cilvēkam rodas ne jau no tā, ka nekā cita nav ko darīt, tāpēc pliks narkologa apmeklējums nelīdzēs.

"Narkologs tikai iedod sistēmu, viņu pacients neinteresē. Bet psihologs ārstē pašu problēmu, nevis reibumu, kas jau ir sekas.

Valda tāds uzskats, ka cilvēks dzer, jo viņš ir izlaidies. Varu no pieredzes teikt, ka tā nav - katram uz sirsniņas ir kaut kas tāds, kas viņu grauž, ko negribas citiem stāstīt, un kā dēļ roka var stiepties pēc glāzītes," skaidro aktieris.

Viņš iesaka nebaidīties no psihiatra - tie esot latviešu tautas aizspriedumi, ka pie psihiatra iet tikai trakie un ārsts uzreiz nosūta uz Aptiekas ielu.

"Ārzemēs tā ir norma! Tur katram aktierim ir savs psihiatrs, valdības deputāti pat ņem atvaļinājumus, lai brauktu uz psihiatriskajām klīnikām, bet mēs, latvieši, no šī ārsta baidāmies. Mums iešana pie psihiatra ir kaut kāds dīvains tabu. Tā nevajadzētu būt," uzskata Plēpis.

Viņš atklāj, ka ar savu psihiatru konsultācijas nereti pavada, jokojot un smejoties, un sarunas ar speciālistu esot labākas zāles par ķīmiskiem medikamentiem. Ārsts nereti apmeklējot arī Plēpja izrādes teātrī.

"Izklausās jau briesmīgi - es eju pie psihiatra. Ko nu cilvēki padomās? Bet no tā nevajag kaunēties," arī citus meklēt palīdzību rosina populārais aktieris.

Viņš pats ar ārsta palīdzību beidzot laimīgi ticis vaļā no alkoholisma problēmām. "Ja arī jūtu, ka paslīdēs kāja, zvanu ārstam un meklēju padomu. Tas dod drošības sajūtu," teic Plēpis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!