Foto: F64
Otrdien, 20. septembrī, Rīgā, Svētā Jēkaba katedrālē notika atvadīšanās no izcilā latviešu aktiera Romualda Ancāna – teikt pēdējās ardievas mūžībā aizgājušajam aktierim bija ieradušies simtiem viņa talanta cienītāju.

Otrdienas rītā pie Sv.Jēkaba katedrāles pulcējās simtiem cilvēku, kuri vēlējās atvadīties no Ancāna, bet pēc atvadu ceremonijas aktiera mirstīgās atliekas tiks nogādātas Vārkavas novada Muktu kapsētā, kur tās tiks guldītas zemes klēpī.

Teikt pēdējās ardievas kolēģim bija ieradušies tādi aktieri kā Lilita Ozoliņa, Rūdolfs Plēpis, Gunārs Placēns, Kaspars Pūce, Olga Dreģe un daudzi citi. Tāpat atvadīties no aktiera ieradās uzņēmējs Vitālijs Gavrilovs, modes māksliniece Elita Patmalniece ar māsu Ilzi, režisori Jānis Streičs, Andrejs Ēķis, Aigars Grauba un citi pašmāju teātra un kino dzīves darboņi un cienītāji.

Mango jau informēja, ka Ancāna dzīvība izdzisa naktī uz 15. septembri - aktieris mūžībā devās 67 gadu vecumā, un, kā informēja režisors Jānis Streičs, nāves iemesls bija pēkšņa slimība.

26 gadus Ancāns bija Dailes teātra aktieris, vēlāk strādājis arī teātrī Skatuve, bet īpašu skatītāju mīlestību viņš iemantoja kā kinoaktieris - Ancāns filmējies aptuveni 50 latviešu un padomju filmās, bet savu pēdējo lomu viņš nospēlēja Streiča filmā Rūdolfa mantojums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!