Foto: Vida Press
Reti kurš neko nav dzirdējis par kolorīto sešu draugu pulciņu no kulta seriāla "Draugi" ("Friends"). Tiesa, TV šovā bez galveno lomu atveidotājiem bija arī vairāki citi spilgti tēli, kuru vārdi tiek pieminēti reti. Viens no viņiem – aktieris Kouls Sprauss, kurš seriālā atveidoja Rosa Gellera dēlēnu Benu.

Seriāla fani noteikti nav aizmirsuši Deivida Švimmera atveidotā Rosa traģikomisko stāstu – viņa varonis bija laimīgi precējies, bet tad viņa sieva Kerola paziņoja, ka ir lesbiete. Kad pāris pašķīrās, izrādījās, ka Kerola ir gaidībās.

Rosam un Kerolai, kura jau bija uzsākusi attiecības ar sievieti, piedzima dēliņš, kuram tika dots vārds Bens. Kad puisēns paaugās, viņu seriāla epizodēs no 2000. līdz 2002. gadam atveidoja bērnu aktieris Kouls Sprauss.

Kad mazais Kouls sāka filmēties seriālā, viņam bija astoņi gadi. Tiesa, zēnam šī gan nebija pirmā aktierpieredze – viņš jau pirms tam bija piedalījies dažādos seriālos un filmās. Savu karjeru puisēns uzsāka zīdaiņa vecumā.

Kas interesanti, Koulam ir dvīņu brālis vārdā Dilans. Abi zēni 1999. gadā spilgti uzmirdzēja filmā "Tētuks" ("Big Daddy") ar aktieri Adamu Sandleru galvenajā lomā. Brāļi uz maiņām atveidoja galveno bērna tēlu Džulianu. Savukārt pusaudžu vecumā abiem brāļiem bija savs "Disney" šovs "The Suite Life of Zack & Cody".

Lai gan bērnu kinozvaigznes pieaugot vairumā gadījumu ziņu virsrakstos nonāk dažādu atkarību un vētrainas uzvedības dēļ, šis gan nav stāsts par abiem iepriekš minētajiem brālīšiem, kuri šovasar nosvinēja 26 gadu dzimšanas dienu.

Pēc "Disneja" kanālā gūtās slavas jaunieši nolēma paņemt pauzi un izglītoties, un 2016. gadā Kouls atkal atgriezās ekrānos. Viņš atveido vienu no galvenajām lomām daudzu jauniešu iecienītajā seriālā "Riverdale", kas balstīts uz "Archie Comics" komiksu varoņu baisi raibajiem piedzīvojumiem.

Tāpat arī Kouls nodarbojas ar fotografēšanu un pēdējos gados sadarbojies ar vairākiem modes žurnāliem, kuriem veidojis stila fotosesijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!