Foto: LETA/F64/DELFI
Latvijas teātros pavisam drīz tiks dots starts jaunajai sezonai, kurā dažādu kaislību noteikti netrūks. "Delfi Izklaide" šajā sakarā apkopojusi spilgtus un pamanāmus pašmāju teātra dzīves pārstāvjus, kurus vieno skaista mīlestība.

Karstākais jauno aktieru pāris – Daneviča un Kurpnieks

Foto: DELFI

Aizvadītā gada vasarā tapa zināms, ka Dailes teātrī uzplaucis skaists dienesta romāns. Pašmāju prese steidza vēstīt, ka romantiskas attiecības uzsākuši aktieri Dārta Daneviča un Niklāvs Kurpnieks.

30 gadus vecā Dārta un par viņu četrus gadus jaunākais Niklāvs savulaik kopā spēlēja izrādē "Brutāls un dēls", un tad, visticamāk, starp abiem arī uzplauka simpātijas.

Par šo romantisko savienību tika mēļots vairākus mēnešus, bet oficiāls apstiprinājums tai tika gūts aizvadītās vasaras izskaņā, kad pārītis roku rokā kopā ieradās uz teātra jaunās sezonas sanāksmi.

Pēcāk abi vairs nav vairījušies kopā apmeklēt dažādus saviesīgus pasākumus un publiski apmainīties ar mīļuma izpausmēm. Arī pērn rudenī uz "Spēlmaņu nakts" ballīti aktieri ieradās kopā un visu vakaru viens no otra gandrīz nemaz nešķīrās.

Atgādinām, ka iepriekš Dārtu vienoja attiecības ar ātrslidotāju Haraldu Silovu, bet pirms tam tika mēļots par viņas attiecībām ar aktieri Mārtiņu Meieru.

Savulaik visvairāk apspriestais pāris – Skrastiņš un Ķuzule

Foto: F64

Savulaik presē un sabiedrībā visvairāk aprakstītais un apspriestākais aktieru pāris bija Dailes teātra vadošais aktieris Artūrs Skrastiņš un viņa laulātā draudzene, dvīnīšu Marata un Emīlijas māmiņa Ilze Ķuzule-Skrastiņa.

Skrastiņš intervijās savulaik stāstījis, ka Ilzē viņš ieskatījies nevis teātrī, kā daudzi domājuši, bet gan pamanījis viņu Olimpiskā sporta centra peldbaseinā, un tikai pēc tam abi sākuši kopā darboties uz skatuves.

Prese šim pārim agrāk sekoja līdzi ar pastirpinātu uzmanību, un bija reize, kad tas pamatīgi saniknoja Skrastiņu. Viņš ne pa jokam dusmojās, kad bez abu vecāku atļaujas tika publicētas viņu dvīnīšu fotogrāfijas. Aktieris visiem paparaci novēlēja, lai viņi sadegtu elles liesmās.

Piedzīvojumu meklētāji un makšķernieki – Eglija un Grāvelis

Foto: F64

Dailes teātrī ir vēl viens skaists aktieru pāris – aktieri Gints Grāvelis un Ērika Eglija. Romantiskas attiecības abus vieno jau aptuveni trīs gadus.

Pāris atstāj ļoti saskanīgu iespaidu. Kā liecina aktieru sociālajos tīklos publiskotie kadri, mīlētāji kopā apceļo Latviju un dodas citos piedzīvojumos.

Tāpat arī viņus vieno kopīgs hobijs – makšķerēšana, kurai Ēriku pievērsis Gints, un pāris ar saviem lomiem labprāt palepojas arī sociālajos tīklos.

Atgādinām, ka Grāveli savulaik vienoja mīlestība ar dziedātāju Rudīti Būmani, ar kuru viņam ir kopīgs dēls Krišs. Lai gan pāris bija saderinājies, līdz laulības reģistrēšanai attiecības tā arī nenonāca.

View this post on Instagram

Esmu lepns par to ka esmu Latvietis

A post shared by Gints Gràvelis (@gintsgravelis) on Jul 6, 2018 at 10:10pm PDT

Noslēpumainākais pāris – Segliņa un Krūzkops

Foto: F64

Savukārt 2016. gada vasaras sākumā pašmāju teātra aprindu zieds pulcējās kāzās, kurās gredzenus mija Dailes teātra aktrise Ieva Segliņa un Latvijas Nacionālā teātra aktieris Artūrs Krūzkops.

Vedēju godā viņu kāzās iejutās Dailes teātra aktieri Artūrs Skrastiņš un Ilze Ķuzule-Skrastiņa. Kāzas notika Augstrozes luterāņu baznīcā, un svinību viesu vidū netrūka populāru skatuves mākslinieku. Ieva un Artūrs pirms precībām bija draudzējušies aptuveni trīs gadus.

Šī gada sākumā pašmāju plašsaziņas līdzekļi vēstīja, ka aktieru ģimenē noticis pieaugums un Ieva laidusi pasaulē puisīti. Tiesa, pāris nekādus sīkākus komentārus par bērniņu medijiem nevēlējās sniegt, un abi joprojām savu privāto dzīvi ļoti sargā no preses.

Draudzība, kas pārauga mīlestībā – Zāle un Dreimane

Foto: LETA

Dailes teātra aktieri Lelde Dreimane un Kaspars Zāle iepazinās studiju laikos, kad abi mācījās Latvijas Kultūras akadēmijā. Lelde studēja pāris kursu zemāk par Kasparu, un sākumā abus vienoja tikai draudzība, kas romantiskās attiecībās pārauga dažus gadus vēlāk.

Pāris ir kopā jau dažus gadus, un abi aktieri savulaik pat spēlējuši uz vienas skatuves gan Dž. Dž. Džilindžera izrādē "Bannija Manro nāve", gan arī izrādē "Sliktie puiši".

Savukārt pērn pavasarī pašmāju prese ziņoja, ka abi aktieri 2016. gada rudenī savas attiecības ievirzījuši nopietnākā gultnē un uzsākuši kopdzīvi.

Rūdītais vecpuisis un jaunā aktrise – Vaivars un Botmane

Foto: LETA

Vasarā pirms četriem gadiem daudzus pārsteidza ziņa, ka par precētu vīru kļuvis režisors Regnārs Vaivars, kurš vienmēr bija radījis rūdīta vecpuiša tēlu. Par viņa sievu kļuva Latvijas Nacionālā teātra aktrise Madara Botmane.

Kāzu ceremonija, kas pirms tam tika turēta lielā slepenībā, notika Svētā Pestītāja Anglikāņu baznīcā Vecrīgā, un pašmāju prese toreiz ziņoja, ka no ziņkārīgo skatieniem un fotogrāfiem jauno pāri un viesus sargājuši trīs apsardzes vīri.

Runas par Vaivara attiecībām ar Botmani pirmo reizi izskanēja jau 2010. gadā, bet ne aktrise, ne režisors savu mīlasstāstu ilgu laiku nekomentēja.

Savukārt 2014. gada vasaras sākumā, vien pāris mēnešus pirms kāzām, Botmane intervijā žurnālam "Santa" apstiprināja, ka ir kopā ar Vaivaru un atklāja, ka vēlētos, lai šīs attiecības turpinātos ilgi.

Pirms kāzām ar Botmani režisoru vienoja attiecības ar vairākām pazīstamām aktrisēm – Daigu Kažociņu, Kristīni Krūzi un citām.

Režisors un viņa iedvesmojošā mūza – Hermanis un Krūze

Foto: F64/LETA

Teātra režisors Alvis Hermanis un aktrise Kristīne Krūze-Hermane gredzenus mija 2009. gadā, un pāris pa šiem gadiem pamanījies arī sarūpēt visai kuplu bērnu pulciņu.

Hermaņa un viņa sievas jaunākā meita, kurai dots vārds Elza Mētra, piedzima 2014. gadā. Ģimenes pirmdzimtais dēls Jāzeps nāca pasaulē 2008. gadā, savukārt 2010. gada nogalē Kristīne savam vīram dāvāja dēlu Kaju Benjaminu.

Jāatzīmē gan, ka Hermanis ir tēvs kopumā septiņiem bērniem. Režisors savulaik bija kopā ar igaunieti Merli Kīveri. Arī šajā savienībā piedzima trīs bērni. Pirms attiecībām ar Merli Hermanis bija jau kļuvis par tēvu vēl vienai atvasei, kas tagad dzīvojot Vācijā.

Liktenīgais telefona zvans – Vilis un Zane Daudziņi

Foto: F64

Jaunā Rīgas teātra zvaigzne Vilis Daudziņš un viņa laulātā draudzene, aktrise Zane Daudziņa bieži vien tiek dēvēti par vienu no elegantākajiem un vizuāli saskanīgākajiem pašmāju teātra aprindu mīlas pāriem.

Zane to, kā starp abiem uzplaukušas jūtas, savulaik pastāstīja LTV1 raidījuma "Teātris.zip" sezonas noslēguma pasākumā. Kā atklāja aktrise, viņus kopā savedis kļūdains telefona zvans.

Vilis vēlējies piezvanīt savai kursabiedrenei, kura arī bijusi Zane, bet nejauši piezvanījis savai nākamajai sievai. Tikai sarunas vidū Vilis attapies, ka sarunājas ar citu sievieti, bet viņš par to nav bēdājies – abi sarunājuši satikties.

Daudziņu ģimenē aug divi dēli Kārlis un Matīss, kuri jau ir pusaudži.

Nacionālā teātra zelta pāris – Lūriņa un Egliens

Foto: LETA

Nacionālā teātra aktieri Dita Lūriņa un Mārtiņš Egliens šovasar atzīmē 16. kāzu jubileju. Viņu vedēji precību dienā bija vēl viens slavenu aktieru pāris, kas pirms pāris gadiem diemžēl pašķīrās – Ivars Puga un Dace Bonāte.

Pašmāju medijos ik pa brīdim parādās dažādas spekulācijas par Lūriņas un Egliena laulības stabilitāti, bet aktieri intervijās vienmēr uzsvēruši, ka ir laimīgi kopā un jebkādas baumas par krīzi laulībā nolieguši.

Dita un Mārtiņš ir vecāki diviem bērniem. Viņu ģimenē aug dēls Ernests, kuram šovasar apritēja 12 gadi, un meita Grēta, kura pasaulē nāca 2014. gada pavasarī.

Valmieras teātra saticīgais pāris – Puķe un Salmiņš

Foto: F64

Kā jau daudzi viņu kolēģi, arī Valmieras teātra aktieri Ieva Puķe un Krišjānis Salmiņš satikās un viens otrā ieskatījās Kultūras akadēmijā, kur abi studēja vienā kursā.

Tiesa, intervijās abi savulaik atklājuši, ka iesākumā tā īsti nemaz nav aptvēruši, ka viens otram ir vajadzīgi. Tikai pēc tam, kad bija izbaudītas citas lietas, viņi atgriezušies viens pie otra un uzsākuši kopdzīvi.

1999. gadā abi sāka strādāt un dzīvot Valmierā. Aktieru ģimenē aug divas meitiņas – 11 gadus vecā Katrīna un četrgadniece Marija.

Neparastais laulības modelis – Klēvere un Melbārdis

Foto: DELFI

Latvijas Nacionālā teātra aktieri Egils Melbārdis un viņa sieva, aktrise Anna Klēvere par sevi likuši runāt ne vienu reizi vien.

Pirms pāris gadiem presē parādījās informācija, ka abi izšķīrušies. Pēcāk Melbārdis atklāja, ka viņi ar sievu izdomājuši visai netradicionālu veidu, kā saglabāt laulību – viņiem ir divi dzīvokļi, kuros brīžiem uzturas kopā, brīžiem – atsevišķi.

Vēl 2016. gada sākumā dzeltenā prese ziņoja, ka aktieru pāra laulību atkal piemeklējusi krīze, tomēr pērn rudenī "Spēlmaņu nakts" ballītē abi kopā mīļi pozēja fotogrāfiem.

Arī šis pāris iepazinās Latvijas Kultūras akadēmijā, kad deviņdesmito gadu vidū studēja vienā kursā. 1999. gadā abi apprecējās, un viņu laulībā dzimis dēls Gustavs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!