Foto: Reuters/Scanpix

Interneta drošības uzņēmums McAfee publicējis ikgadējo sarakstu, kurā apkopotas slavenības, kuru vārdu visbiežāk izmanto tiešsaistes krāpnieki - šogad topā pirmo vietu ieņem britu aktrise Emma Vatsone (attēlā).

Izrādās, 12 procenti interneta vietņu, kas parādās, meklētājā ierakstot jaunās aktrises vārdu, satur dažādus vīrusus, kas var inficēt lietotāja datoru.

Emma Vatsone pasaules slavu ieguva, pateicoties Hermiones Greindžeres lomai filmās par Hariju Poteru. Tāpat martā kļuva zināms, ka viņai piešķirta viena no galvenajām lomām režisores Sofijas Kopolas jaunākajā filmā.

Kā vēsta ziņu aģentūra Associated Press, otrajā un trešajā bīstamo slavenību topa vietā ir aktrises Džesika Bīla un Eva Mendesa, ceturtā ir jaunā dziedātāja Selēna Gomesa, bet piektā - aktrise Halle Berija.

Bīstamo slavenību desmitniekā iekļuvušas arī aktrise un modele Megana Foksa, dziedātāja Šakira, aktrises Kamerona Diaza, Salma Hajeka un Sofija Vergara.

McAfee arī atzīmē, ka šogad pirmo reizi bīstamāko slavenību Top 10 iekļuvušas tikai sievietes. Vienīgais vīrietis, kuram izdevies iespraukties Top 20, ir šovmenis Džimijs Kimmels.

Pretvīrusu kompānija jau sešus gadus pēta, kuru slavenību vārdi tiek izmantoti interneta lietāju pievilināšanai no drošības viedokļa potenciāli bīstamiem resursiem. 

Pagājušajā gadā bīstamo zvaigžņu topa pirmo pozīciju ieņēma supermodele Heidija Klūma, kura šogad neiekļuva pat Top 10.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!