Foto: RIA Novosti/Scanpix

Aizvadītajā nedēļā Jūrmalā notikušajā jauno izpildītāju konkursā Jaunais vilnis 2012 gozējās ne tikai Krievijas šovbiznesa zvaigznes, bet arī krietns pulciņš svarīgu vīru no postpadomju valstīm, no kuriem daļa figurē Krievijas un Ukrainas bagātāko cilvēku sarakstos.

Miljardieri un miljonāri apmeklēja ne tikai Dzintaru koncertzālē notiekošos koncertus, bet arī daudzās "īpaši svarīgo cilvēku" slēgtās ballītes, kas Jaunā viļņa laikā notika Jūrmalā, tādēļ visus bagātākos vīrus preses pārstāvjiem notvert neizdevās.

DELFI redakcija apkopojusi 13 bagātākos cilvēkus, kas apmeklēja Jaunā viļņa pasākumus - šajā sarakstā iekļauto uzņēmēju īpašumi kopā sastāda 39,2 miljardus dolāru, un visi minētie kungi, izņemot Leonīdu Esterkinu un Iskenderu Halilovu, iekļauti jaunākajos Krievijas un Ukrainas bagātāko cilvēku sarakstos.


Rinats Ahmetovs

Foto: RIA Novosti/Scanpix

Miljardieris un oligarhs Rinats Ahmetovs, kura īpašumi sastāda aptuveni 16 miljardus dolāru, ir Ukrainas bagātākais cilvēks. Jaunajā vilnī viņš ir biežs viesis, un Ahmetovu vieno laba draudzība ar pasākuma organizatoru Igoru Krutoju - savulaik Krutojs Ahmetovu bija aicinājis būt viņa kāzās par liecinieku.

Ahmetovs ir System Capital Management dibinātājs un prezidents, Doņeckas futbola kluba Šahtar īpašnieks, bijis Ukrainas parlamenta deputāts, un savulaik izskanējušas runas par viņa saistību ar organizēto noziedzību, kas gan tiesas ceļā tika noraidītas kā nepatiesas.

Mihails Fridmans

Foto: RIA Novosti/Scanpix

Biežs viesis Jaunajā vilnī ir arī Alfa Group līdzīpašnieks Mihails Fridmans (attēlā centrā), kura īpašums novērtēts 13,4 miljardu dolāru apmērā. Viņš jaunākajā prestižā žurnāla Forbes veidotajā bagātāko Krievijas cilvēku sarakstā ieņem sesto vietu.

Leonards Blavatņiks


Foto: RIA Novosti/Scanpix

Ne reizi vien Jūrmalā viesojies arī krievu izcelsmes amerikāņu miljardieris Leonards Blavatņiks, kura kopīpašumu vērtība tiek lēsta 11,9 miljardu dolāru apjomā.

Blavatņiks nesen iegādājies vienu no lielākajām skaņu ierakstu firmām pasaulē Warner Music Group, Mela Gibsona nomas uzņēmuma Icon britu filiāli un bibliotēku ar vairāk nekā 500 filmām, starp kurām ir Mis Deizijas šoferis, Dejas ar vilkiem, Stilets un Kristus ciešanas.

Pjotrs Avens

Foto: F64

Jauno vilni arī šogad garām nelaida miljardieris, banku grupas Alfa-Banks direktoru padomes priekšsēdētājs Pjotrs Avens, kurš ar 4,7 miljardu dolāru vērtajiem īpašumiem ierindojies Krievijas bagātāko cilvēku 27. vietā.

Starp citu, Avens, iespējams, ir bagātākais cilvēks, kurš jebkad saņēmis Triju Zvaigžņu ordeni - pirms četriem gadiem viņš kopā ar sievu nodibināja labdarības fondu Paaudze, kura mērķis ir atbalsts bērnu veselības aizsardzībai, Krievijas un Latvijas kultūras apmaiņas projektiem, kā arī stipendijas un granti zinātnes jomā.

Arass Agalarovs

Foto: RIA Novosti/Scanpix

Krievijas biznesmenis Arass Agalarovs (attēlā centrā) ir biežs dažādu sabiedrisku pasākumu apmeklētājs. Viņš ir projektu attīstības grupas Crocus vadītājs - šai kompānijai pieder arī Krievijas lielākais izklaides un tirdzniecības centrs Vegas un daudzi citi nekustamie īpašumi.

Alagarova kopējā īpašumu summa ir aptuveni pusotru miljardu liela, un Krievijas bagātāko cilvēku reitingā viņš ieņem 61. vietu.

Nikolajs Sarkisovs

Foto: RIA Novosti/Scanpix

Nikolajs Sarkisovs (attēlā kopā ar sievu Jūliju) ir Krievijas apdrošināšanas kompānijas РЕСО-Гарантия  direktoru padomes loceklis. Viņa īpašumi ir aptuveni 1,2 miljardu ASV dolāru vērti, un Krievijas bagātāko cilvēku sarakstā viņš ieņem 82. vietu.

Oļegs Boiko


Foto: DELFI Aculiecinieks

Oļegu Boiko nepamanīt starp Jaunā viļņa viesiem ir grūti - lai gan daudzus gadus Boiko smagas traumas dēļ ir piekalts invalīdu ratiņiem, viņš apmeklē gan Dzintaru koncertzālē notiekošos pasākumus, gan slēgtās ballītes.

Investīciju holdinga Finstar prezidenta īpašumu kopsumma ir 1,1 miljards dolāru, un Krievijas bagātāko cilvēku sarakstā Boiko ieņem 87. vietu.

Davids Jakobašvili


Foto: RIA Novosti/Scanpix
Gruzīņu izcelsmes uzņēmējs, Krievijas un Amerikas biznesa korporācijas padomes vadītājs Davids Jakobašvili (attēlā centrā) uz pārējo kungu fona izskatās krietni vien pieticīgāk - viņa īpašumi ir aptuveni 950 miljonus vērti, un
Forbes
sastādītajā bagātāko Krievijas cilvēku sarakstā viņš ieņem 106. vietu.

Valentīns Buhtojarovs


Foto: RIA Novosti/Scanpix
Ogļu ieguves uzņēmuma
Sibuglemet
līdzīpašnieks Valentīns Buhtojarovs Krievijas bagātāko cilvēku sarakstā ieņem 146.vietu, un viņa īpašumus žurnāls
Forbes
novērtējis ar 650 miljoniem ASV dolāru.

Boriss Zingarevičs


Foto: RIA Novosti/Scanpix
Krievijas biznesmenis Boriss Zingarevičs
Jauno vilni
apmeklēja kopā ar savu brāli Mihailu Zingareviču (abi attēlā) - lai gan abi brāļi jau daudzus gadus darbojas kopā, veiksmīgāks ir Boriss. Viņš vada Krievijā lielāko celulozes ražošanas un eksportēšanas uzņēmumu
Ilim
, un saskaņā ar
Forbes
aplēsēm viņa īpašumu kopsumma ir 650 miljoni ASV dolāri.

Jurijs Šeflers

Foto: DELFI

Starp Jaunā viļņa 2012 viesiem bija manāms arī Krievu izcelsmes miljardieris, AS Latvijas balzams īpašnieks Jurijs Šeflers, kuru Krievija izsludinājusi starptautiskajā meklēšanā. Forbes sastādītajā bagātāko krievu sarakstā viņš ieņem 200. vietu ar aptuveni 500 miljoniem.

Leonīds Esterkins

Foto: RIA Novosti/Scanpix
Jaunā viļņa bagātāko cilvēku sarakstā Leonīds Esterkins ir vienīgais pašmāju miljonārs - Rietumu bankas padomes priekšsēdētājs un lielākais akcionārs atzīts par otru bagātāko cilvēku Latvijā, un bagātāks par viņu ir tikai Ventspils mērs Aivars Lembergs. Tiek lēsts, ka Esterkina īpašumi sastāda aptuveni 65 miljonus latu.

Iskenders Halilovs

Foto: RIA Novosti/Scanpix

Iskenders Halilovs (attēlā kopā ar sievu) ir Maskavā dzīvojošs azerbaidžāņu izcelmes miljonārs, ISR Holding prezidents. Tiesa, viņa īpašumu vērtība plašākai publikai nav zināma, tomēr faktu, ka naudas viņam netrūkst, apliecina Halilova izšķērdīgais dzīvesveids un vērienīgie darījumi - pirms diviem gadiem viņš, piemēram, par 85 miljoniem dolāru nopirka viesnīcu Turcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!