Foto: DELFI
Dažiem no sabiedrībā zināmiem cilvēkiem šis gads nozīmīgs bijis ar to, ka viņi pirmo reizi uzzināja, ko nozīmē būt vecākiem – janvārī sieva Zane dāvāja pirmdzimto dēlu LNT laika ziņu moderatoram Mārim Grigalim, martā pirmdzimto dēlu Paulu sagaidīja TV3 laika ziņu vadītāja Maija Rozīte, aprīlī pasaulē nāca mūziķu Māras Upmanes-Holšteinas un Goran Gora meitiņa Ronja, bet septembrī par māmiņu kļuva Latvijas princese Alise Piterniece.

Krietns pulciņš kultūras un šovbiznesa dzīves pārstāvju šogad sagaidījuši savas otrās atvases - janvāra sākumā otro meitiņu Kristīnu Sofiju pasaulē laida operdziedātāja Elīna Garanča, martā otro meitu pasaulē sagaidīja dīdžejs Roberts Gobziņš, aprīlī dziedātājas Diānas Pīrāgs un viņas vīra, franču finansista Frenka Često ģimenē pasaulē nāca dēlēns Leons Adoniss, aktrise Dita Lūriņa aprīlī savam vīram Mārtiņam Eglienam dāvāja meitu Grētu, maijā par otra dēla māti kļuva LNT "seja" Kristīne Garklāva, un arī dziedātājas Liene Greifāne un Antra Stafecka šogad kļuva par māmiņām saviem otrajiem dēliem.

Vairāki sabiedrībā zināmi cilvēki šogad papildināja savu jau tā krietno atvašu pulciņu - rudenī pasaulē nāca uzņēmēja Valda Kalnozola sestais bērns - dēlēns Jānis Valdis, Bez tabu vadītāja Evelīna Strazdiņa laida pasaulē ceturto atvasi - meitu Stīnu Aleksandru, septembrī par trešās atvases tēvu kļuva basketbolists Kristaps Valters (viņa laulātā draudzene Džeina Ansone pasaulē laida meitiņu Lioru), bet režisors Alvis Hermanis uzskatāms par rekordistu - maijā pasaulē nāca viņa septītā atvase - meita Elza Mētra.

Par vienu no apspriestākajiem mazuļiem jau pirms piedzimšanas kļuva šova Saimnieks meklē sievu dalībnieku Magones Burkas un brašā guļbūvju celtnieka kopīgā atvase - šovā ieņemtais puisēns pasaulē nāca jūnija sākumā, un māmiņa mazulim deva vārdu Raimonds Saulgaitis Burka.

Arī citās valstīs populāri cilvēki bija kāri uz mīlēšanos un dzemdēšanu, un šogad par vecākiem kļuva vairāki slaveni aktieru pāri: Eštons Kačers un Mila Kunisa kļuva par meitiņas Vaietas vecākiem, Evai Mendesai un Raienam Golsingam piedzima meita Esmeralda Amada, Olīvijai Vaildam un Džeisonam Sudekisam piedzima dēls Otiss, bet Megana Foksa un Braiens Ostins Grīns kļuva par otrā bērna Bodhi Rensona vecākiem.

Starp slavenākajām 2014. gada māmiņām minama Čelsija Klintone, kura dzemdēja meitu Šarloti, dziedātāja Krristīna Agilera, kā arī vesela virkne aktrišu - Skārleta Johansone (meita Rouza), Drū Berimora (meita Frenkija), Emīlija Blanta (meita Heizela), Alisija Milano (meita Elizabella Dilana), Kerija Vašingtone (meita Izabella Amarači) un Kristīna Riči.

Savukārt starp slaveniem tētiem minami Kriss Hemsvorts, Kristians Beils, Saimons Kauels, Ouvens Vilsons, Deivs Grols, Džeisons Bigss, Robijs Viljamss un daudzi citi.

Atsevišķi izceļami arī daži daudzbērnu tēvi: aktieris Brūss Viliss 2014. gadā kļuva par jau piektās meitas tēvu, tikpat daudz bērnu nu jau ir arī režisoram Gajam Ričijam, kā arī basketbolistam Maiklam Džordanam, kura sieva laika pasaulē identiskas dvīnītes Viktoriju un Izabellu.

Tomēr visgrūtāk pārspēt būs aklo amerikāņu dziedātāju Stīviju Vonderu, kurš decembrī kļuva par meitiņas Nias tēvu, lai gan bija plānots, ka piedzims trīnīši. Līdz ar to 64 gadus vecajam Vonderam tagad ir "tikai" deviņi bērni.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!