Foto: LETA

Plašu ažiotāžu šopavasar izraisīja ziņa, ka politiķis un gastroenterologs Hosams Abu Meri kļuvis par LNT raidījuma "Dzīvīte brīvdienās" stāstu cikla, kas veltīts izcilām latviešu personībām medicīnā, vadītāju. Šonedēļ viņš izplatījis paziņojumu, ka atteicies no turpmākas raidījuma vadīšanas.

Pēc tam, kad tapa zināms, ka Abu Meri izvēlēts par raidījuma vadītāju, sociālo tīklu lietotāji neslēpa savu sašutumu, ka viņš vēlēšanu gadā ticis pie iespējas gozēties TV ekrānos. Visbeidzot Hosams pirmdien, 9. aprīlī, "Twitter" tīklā paziņojis, ka atteicies no darba televīzijā.

"Daži kolēģi Saeimā un draugi ārpus tās, šķiet, padevušies priekšvēlēšanu trakumam. Mieru, tikai mieru – esmu atteicies no turpmākas raidījuma vadīšanas, līdz šim safilmēto gan vēl redzēsiet. Vienmēr esmu bijis un būšu, pirmkārt, ārsts, viss pārējais – pakārtots," savus sekotājus informējis Abu Meri.

Viņš arī savā tvītā uzrunājis ģimenes tiesību juristi Ievu Branti, kura pirms tam mikroblogošanas vietnē bija padalījusies ar pārdomām, ka arī juristi Latvijas simtgadē ir pelnījuši savu stāstu ciklu, jo tieši viņi ir tie, kas dibinājuši valsti.

Tāpat arī Abu Meri savā tvītā atzīmējis Saeimas deputāti Ingu Biti, kura pirms tam tviterī bija raksījusi, ka "Hosamam Abu Meri tomēr būtu jāizvēlas – būt politiķim vai TV sejai, jo abi vienlaicīgi nav pieļaujami".

Bite reaģējusi uz Abu Meri paziņojumu, apvaicājoties, cik daudz materiāla raidījumiem ir safilmēts, un Hosams nav palicis atbildi parādā.

"Nav stresa, nebūs ilgi. Saprotu, ka jums šobrīd nav vienkāršs laiks, bet sena latviešu gudrība vēsta, ka uz citu kolēģu rēķina savu reitingu nepacelt. Jauku dienu," vēstījis Abu Meri.

Jau vēstīts, ka ideja veidot simtgadei veltītu stāstu sēriju par ārstiem bija "Dzīvīte brīvdienās" producentei Evitai Endzeliņai-Tēbelei, kuras izvēle piedāvāt vadīt raidījumu Abu Meri esot bijusi likumsakarīga – arī viņš ir saistīts ar medicīnu.

Simtgadei veltītās stāstu sērijas pirmizrāde kanālā LNT bija svētdien, 1. aprīlī. 12 raidījumu cikls noslēgsies 17. jūnijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!