Foto: AFI

Ceturtdienas pievakarē pašnāvību, pārdozējot medikamentus, mēģinājusi izdarīt latviešu dzejniece Amanda Aizpuriete (attēlā) – sieviete pirms tam bija sociālajā tīklā draugiem.lv veikusi ierakstu, kas arī izglābis viņas dzīvību.

Ceturtdienas vakarā ap pulksten 18 dzejnieces draugiem.lv dienasgrāmatā parādījās ieraksts: "atvados. piedodiet par neizdarīto. piedodiet par to, ka vairs ne... ļoti skaidri kļuva, ka jāčāpo prom. ceru, ka izdosies. čau."

Uz šo ierakstu reaģējusi dzejnieces draudzene, kura dzīvo Norvēģijā - viņa Latvijā esošos cilvēkus aicinājusi izsaukt "ātros" uz Aizpurietes dzīvokli Kauguros, jo viņa ir iedzērusi aptuveni 20-30 pretspiediena tabletes.

Neraugoties uz sievietes iebildumiem, dzejniece nogādāta Gaiļezera slimnīcas Toksikoloģijas centrā un viņas dzīvība ir glābta - Aizpuriete atrodas pie apziņas un ārsti dara visu, lai viņas stāvoklis kļūtu stabils.

Kā zināms, gandrīz pirms gada, 2009. gada 19. decembrī, uz ielas nosalis tika atrasts dzejnieces ilggadējais dzīvesbiedrs, dzejnieks un žurnālists Andris Bergmanis, bet nesen tika nolemts likvidēt izdevumu Kultūras Forums, kurā dzejniece piepelnījās.

Viņas draugi un paziņas sociālajā tīklā draugiem.lv uzsākuši vērienīgu līdzekļu vākšanas kampaņu, un ziedot naudu dzejnieces ārstniecības izdevumiem un materiālā stāvokļa uzlabošanai tiek aicināti visi viņas darbu cienītāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!