Foto: LETA
Līgo svētki ir sātaniski, velnišķīgi un nekristīgi svētki, kuros Latvijas iedzīvotājiem ir tikai viena vēlme – iegūt papildu brīvdienas un sarīkot totālu nodzeršanos, tā uzskata viens no populārākajiem krievu auditorijas televīzijas žurnālistiem Andrejs Mamikins (attēlā).

"Tie ir absolūti sātaniski, velnišķīgi un nekristīgi svētki (дьявольский, бесовский и нехристианский праздник), kurus es nekad neesmu svinējis, nesvinu un arī nesvinēšu. Un šo grēku, kas pārvēršanas par totālu kolektīvu dzeršanu, es nekad neesmu sapratis un nesapratīšu," žurnālam Открыто īsi pirms Jāņiem stāstījis Mamikins.

"Un es nesaprotu premjerministru, kurš mokoši domā, kā tajā laikā, kad valsts ir krīzē un vajag strādāt, iedot cilvēkiem vēl divas brīvdienas, lai viņi varētu dzerstīties. Tas tāpēc, ka Latvijā ir planetāra mēroga traģēdija," secinājis Mamikins.

"Līgo svētki iekrituši sestdienā un svētdienā! Nu, kā tad tā? Mums taču pienākas sestdiena un svētdiena un vēl divas brīvas dienas, lai padzerstītos," ironizē žurnālists.

Viņam kā pareizticīgajam neesot skaidrs, kā svētkos visapkārt staigā piedzērušās meitenes un kā šoferi uz paģirām lielā skaitā iet bojā tieši Līgo svētku laikā. "Es nesaprotu, kāpēc man tajā visā būtu jāpiedalās," saka Mamikins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!