Foto: Reuters/Scanpix

Svētdien notikušajā Francijas prezidenta vēlēšanu pirmajā kārtā vislielāko atbalstu ieguva Emanuels Makrons un Marina Lepēna. Abiem kandidātiem vēl priekšā otra vēlēšanu kārta 7. maijā, bet jau tagad ārvalstu mediji metušies vētīt, kas ir sieviete, kura Makrona uzvaras gadījumā varētu kļūt par Francijas pirmo lēdiju.

39 gadus vecais Makrons un viņa 63 gadus vecā sieva Brižita Troņjo tabaloīdiem ir gards kumosiņš, jo abu mīlasstāsts ir kādas franču romantiskās filmas cienīgs.

Kā vēsta ārvalstu mediji, Makrons par sevi 24 gadus vecākajā sievietē ieskatījies jau vidusskolas laikā, kad viņa bijusi puiša teātra kursa pasniedzēja (citos avotos minēts, ka viņa puisim mācījusi franču literatūru) – pirmo reizi abi tikušies, kad Emanuels bija 15 gadus vecs, bet, kā liecina oficiālā versija, attiecības viņi uzsākuši vien tad, kad puisis kļuvis pilngadīgs.

"17 gadu vecumā Emanuels man teica "Lai ko tu darītu, es tevi apprecēšu," pirms gada žurnālam "Paris Match" atzinusi Troņjo kundze, kura nākamo iespējamo Francijas prezidentu izglītojusi privātā jezuītu skolā Amjēnas pilsētā Francijas ziemeļos.

Tolaik Brižita bijusi precējusies trīs bērnu māte, bet jaunietis bijis uzstājīgs – kad puisis vidusskolas pēdējā gadā devies mācīties uz Parīzi, viņi regulāri sazvanījušies, un, kā vēlāk atzinusi dāma, runājuši stundām ilgi. Izdevums "Vogue" vēstījis, ka uz Parīzi Emanuelu aizsūtījuši viņa vecāki, jo vēlējušies pasargāt no mīlas sakara ar gados vecāko sievieti.

"Soli pa solītim viņš pārvarēja manu pretestību neticamā veidā – ar pacietību," kādā dokumentālā pārraidē atzinusi Makrona sieva un uzsvērusi – viņa mīļoto puiša brieduma dēļ nekad nav uztvērusi kā pusaudzi.

Drīz vien sieviete izšķīrusies no vīra un pārcēlusies uz Parīzi, lai būtu kopā ar savu bijušo skolnieku. Oficiāli viņi apprecējās 2007. gadā, bet tagad dāma ir uzticams atbalsts vīram Francijas prezidenta vēlēšanu cīņas laikā.

Foto: Vida Press
Makronu viņa kampaņā atbalsta arī sievas jaunākā meita Tifāna (attēlā ar māti), bet vidējā atvase – meita Laurensa – mācījusies vienā klasē ar mātes mīļoto. Troņjū dēls ir divus gadus vecāks par mātes vīru. Bērni Troņjū kundzei dāvājuši septiņus mazbērnus.
Intervijā Francijas televīzijai "BFM TV" Makrons nesen atklājis – abi laulātie nolēmuši, ka viņiem kopīgu bērnu nebūs. Šī laulība arī radījusi spekulācijas, ka Makrons varētu būt gejs un šī laulība ir aizsegs, bet pats politiķis tās smejoties noliedzis.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!